hu
: Főoldal : : Fórumok : : Feliratkozás a levlistára :
2024. május 24. péntek 
Eszter, Eliza

:: Egy kép ::

:: Címlista belépés ::
email:
pass: 

:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?

Imádkozom, hogy tavaszig kitartson (61)

Már a kád is csurig benzinnel (10)

Eladtam az összes MOL részvényemet (2)

Hosszabb nyári túrákat szervezek (4)

Ez hülyeség, most is 5ezerért tankoltam, mint máskor (33)

Ez egy ilyen év, folyton esik (3)

Ideje kivenni a fojtást! (17)


:: Ajánlott böngésző ::

- Tuning, fejlesztés -

Hogy navigál a szocis? - avagy GPS motoron

(Csiba Mátyás - 2007-07-11)

Poroszkálva századunk innovációs sztrádáján pár éve úgy döntöttem, hogy az akkor még nálunk kissé misztikus homályba merülő GPS-el bővítem amúgy sem szűkös „elektromos- kütyü” gyűjteményemet. Az elmúlt 1-2 év alatt robbanásszerű fejlődés ment végbe, és már egy óvodás korú gyermeknek sem újdonság egy navigációs berendezés.

A polgári felhasználásban először a gépkocsik piacán kezdte meg hódító útját, de mivel nem mindenkinek van ki a négy kereke -gondolok itt ránk, motorosokra- ezért specifikus módosításokra volt szükség, hogy könnyen, biztonságosan, és hatékonyan tudjuk kezelni ezeket a berendezéseket kedvenc gépsárkányunk nyergében utazva. Gondolok itt a por és esőálló tulajdonságokra, megfelelő rögzítésre, és kesztyűben kezelésre.

Programozható előgyújtás vezérlés szocimotorra

(Szrnka György és Pool - 2005-11-08)

Tíz évvel ezelőtt nem hittem volna, hogy egyszer eljön az az idő, amikor egy programozható előgyújtás vezérlő beépítése egy MZ-be, vagy egy Jawa-ba könnyedén elérhető és megvalósítható lesz. Pedig eljött az idő, mert egy lelkes magyar fejlesztő egy olyan programozható előgyújtás vezérlést tervezett és gyártott le, amivel mindez valósággá vált. A gyújtás átprogramozása a saját számítógépünkkel történik az elektronikához mellékelt szoftver segítségével, kommunikáció COM vagy soros porton keresztül történik.

Gyári elektronikus index relé 12V-os Jawahoz

(Pool - 2005-09-04)

Ha szocimotor tulajdonos vagy és téged is idegesít, hogy az indexed a fordulatszám függvényében hol lassú, hol pedig gyors ütemben villog, akkor ezt egy biztos és olcsó megoldással elháríthatod. Szerezz be egy gyári elektronikus index relét, ami alig drágább őskori bimetálos társánál. A bekötése nagyon egyszerű, mindössze egy újabb kábelre lesz szükséged.

Gyári elektronikus gyújtás 12V-os Jawahoz

(Csavajda Norbert - 2005-08-26)

A szocimotorok többsége, az ETZ-251 kivételével, a jó öreg megszakítós gyújtást használják. Ennek a gyújtásnak a működése rém egyszerű. A főtengely végén megtalálható bütyök mozgatja a megszakító kalapácsot, mely így minden fordulat mellett 1-szer nyit és zár a megfelelő pillanatban. A mechanikus gyújtás nagy előnye, hogy otthon is egyszerűen beállítható és javítható, azonban kopó alkatrészek találhatóak benne, így a megtett km-ek számával arányosan a gyújtás elállítódik. A probléma kikerülése végett fejlesztették ki az elektronikus gyújtásokat.

Rezonátor

(R és Pool - 2005-06-19)

Ha egyszerű módon szeretnél plusz lóerőket varázsolni kétütemű járgányodba, akkor először egy hangolt rezonátorral kezdd. A legfontosabb az, hogy össze legyen hangolva a motorral, különben nem lesz hatásos. A cikkünkből megtudhatod, hogyan kell egy adott motorra megfelelő rezonátort méretezni és azt elkészíteni. Hogy megkönnyítsük a helyzetet és a számítási tévedéseket is kiszűrjük, egy Windows alapú programot írtunk hozzá, amit letölthetsz te is.


előző oldal1 2 3 következő oldal

:: Fórumok ::
Motoros túra (17977)
MZ (49036)
Jawa (27120)
Motorszervíz (2867)
Simson (3406)
Izs (611)
police (1763)
Pannónia (6541)
Dnepr (125)
Ural (61)
Átépítés (910)
Csepel (1960)
Junak (318)

:: Keresés ::
www.motoros.hu