hu
: Főoldal : : Fórumok : : Feliratkozás a levlistára :
2023. január 28. szombat 
Károly, Karola

:: Egy kép ::

:: Címlista belépés ::
email:
pass: 

:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?

Imádkozom, hogy tavaszig kitartson (61)

Már a kád is csurig benzinnel (10)

Eladtam az összes MOL részvényemet (2)

Hosszabb nyári túrákat szervezek (4)

Ez hülyeség, most is 5ezerért tankoltam, mint máskor (33)

Ez egy ilyen év, folyton esik (3)

Ideje kivenni a fojtást! (17)


:: Ajánlott böngésző ::

- Motortervezés -
 
 
 
 
 
Mottó: „Soha ne kételkedj abban, hogy gondolkodó,
elkötelezett polgárok kicsiny csoportja megváltoztat-
hatja a világot. Valójában semmi más nem volt még
erre képes.”
 
 
 
 
 
 

 
Motortervezés - design II.
(Pool - 2006-01-19)

Saját tervezésű motorunk külső formatervéhez újabb munkák érkeztek. Elkészült egy arányos méretű futóműrajz is, a jövőben már erre az alapra készült rajzokat várjuk. A művészi/mérnöki szabadság ezzel korlátok közé szorul, de azért így is akad még bőven lehetőség a kreatív alkotómunkához.

Én magam is készítettem egy dizájn tervet és rájöttem, hogy egyáltalán nem könnyű egy szép motorkerékpárt rajzolni. Aki a következő képek láttán úgy gondolja, hogy ilyet ő is tud, azt megkérném, hogy fogjon ceruzát vagy egeret, és lásson munkához.
 
Az első hat kép Hitman alkotómunkája nyomán született. Mindegyik tartalmaz valami egyedit. Szerintem a motorok formavilága alapjában véve jó, hibaként a túl meredek vagy lapos villaszöget, vagy néhány elem aránytalanságát említeném, na de ezeken könnyű javítani.
 
 
 
Hoó Csaba egy ceruzával rajzolt alkotást küldött. Nekem ez nagyon tetszik, minél többet nézem annál inkább. Egyedi, stílusos, szép! Kis hibát azért találtam itt is: az első vagy a hátsó kerék felett figyelembe kell venni a rugóutat. Itt berugózáskor a kerék hozzáérne más alkatrészekhez.
 
 
Ahogy múltkor is írtam Merétei Balázs az elkészült tervek alapján a motorunk háromdimenziós látványtervét fogja elkészíteni. Még azonban nem tartunk ott, hogy méretezett műszaki rajzokat tudjak neki adni így egyelőre csak a két kerék a biztos pont.

 
A végén megmutatom, hogy nekem mit sikerült. A többiekkel szemben annyi előnyöm volt, hogy először arányosan megrajzoltam a futóművet és erre rajzoltam fel a tankot, ülést, fényszórót, kormányt stb.

 
Az arányos futóműrajz többféle formátumban megvan (jpg, pdf, dwg, cdr). Ha valakinek kell, elküldöm emailben. Ezek után erre az alapra rajzoljatok.
 
Köszönöm mindenkinek a rajzokba fektetett energiát. Következő dizájn "cikk" valamikor tavasszal lesz aktuális, remélem addig sokan küldötök majd új munkákat a már arányos alapra készítve.
 
 
Pool
 
:: Fórumok ::
MZ (49025)
Motoros túra (17948)
Jawa (27120)
Motorszervíz (2867)
Simson (3406)
Izs (611)
police (1763)
Pannónia (6541)
Dnepr (125)
Ural (61)
Átépítés (910)
Csepel (1960)
Junak (318)

:: Keresés ::
www.motoros.hu