hu
: Főoldal : : Fórumok : : Feliratkozás a levlistára :
2024. április 18. csütörtök 
Andrea, Ilma

:: Egy kép ::

:: Címlista belépés ::
email:
pass: 

:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?

Imádkozom, hogy tavaszig kitartson (61)

Már a kád is csurig benzinnel (10)

Eladtam az összes MOL részvényemet (2)

Hosszabb nyári túrákat szervezek (4)

Ez hülyeség, most is 5ezerért tankoltam, mint máskor (33)

Ez egy ilyen év, folyton esik (3)

Ideje kivenni a fojtást! (17)


:: Ajánlott böngésző ::

- Fórumok -
Új hozzászólás

Felhasználó: 
Jelszó: 
Hozzászólás:


Márton - 2013-07-04 22:11:29

mi a véleményetek arról ahogy a főtengely-szimeringek befolyásolják a motor működését? Én elméletben úgy vélem a forgattyúsházban (a vákuummal ellenben) nem játszik uralkodó szerepet a nyomás ami a felömlőkön hajtja át a keveréket. A bevált módi, hogy a szimeringrugók a főtengelysonka felé van elérhetetlen helyen és nem védve a szívóvákuum ellen, ami magasabb fordulaton visszaengedett gáztolattyú esetén éri. Ez esetben eltérve a hangolt porlasztási arányoktól plusz levegőt szívhat a gép. Ez azonnali fogysztásnövekedést eredményez a sávos beállítás tartományaiban. korrigálandó sok üzemanyagot adagolva a motornak a megszaladási ponttól messze hangoljuk.

Ha a szimeringrugók kifelé vannak, akkor legfeljebb kijut némi keverék a szimeringeken ellennyomáskor, max csak levegőt és minimális mértékben besűrűsödik a motor működésében, ami csökkent mennyiségű üzemanyagot erdményez félgáron, de stabilan minden gáztartományban. -mondjuk előfordulhat, hogy fél gázra lyukat eredményez míg helyesen működne teljes gázon.. ez erőt, de magas fogyasztást és hőterhelést jelent, vagy félgázon alacsony fordulaton helyes működés mellett nincs teljes gázon nyomaték, csak miután elérte a kellő fordulatot a motor.. vagy egyáltalán nem.

A szakkönyvek által jegyzett egyik oldalon kifelé másikon befelé álló főtengelyszimeringeknek semmi értelmét nem látom, mivel meghagyja a lehetőséget a fals levegőnek, rákényszerítve a szerelőt a többletfogysztás beállítására. Óvintézkedés lenne, hogy ne vegye el az üzemanygot a motortól?
:: Fórumok ::
Motoros túra (17976)
MZ (49030)
Jawa (27120)
Motorszervíz (2867)
Simson (3406)
Izs (611)
police (1763)
Pannónia (6541)
Dnepr (125)
Ural (61)
Átépítés (910)
Csepel (1960)
Junak (318)

:: Keresés ::




www.motoros.hu