hu
: Főoldal : : Fórumok : : Feliratkozás a levlistára :
2024. március 29. péntek 
Auguszta

:: Egy kép ::

:: Címlista belépés ::
email:
pass: 

:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?

Imádkozom, hogy tavaszig kitartson (61)

Már a kád is csurig benzinnel (10)

Eladtam az összes MOL részvényemet (2)

Hosszabb nyári túrákat szervezek (4)

Ez hülyeség, most is 5ezerért tankoltam, mint máskor (33)

Ez egy ilyen év, folyton esik (3)

Ideje kivenni a fojtást! (17)


:: Ajánlott böngésző ::

- Fórumok -
Új hozzászólás

Felhasználó: 
Jelszó: 
Hozzászólás:


shamen - 2007-10-16 09:30:16

Ebben sajnos igazad van. Maga a jogrendszerünk hordozza magában azokat a hiányosságokat, amelyek miatt eltérő az ügyek megítélése. Sosem értettem, hogy pl. Budapesten miért más egy baleset megítélése, mint a mi megyénkben? Ez vonatkozik a rendőrségi, az ügyészségi és a bírósági részre is. Pedig elvileg egy könyvből olvasunk, azonosak a jogszabályok, de más a gyakorlat.
Régebben beszéltem egy ügyész sráccal, aki valamikor a közlekedési ügyészünk volt. Később Pestre került, ha jól emlékszem a Legfőbb Ügyészségre, de ez most mindegy.
Szóval szűkebb régiónkban, ha van egy olyan baleset, amelyben van egy kereszteződés, valamint egy elsőbbségre kötelezett jármű, valamint van egy védett útvonalon haladó, a sebességét jelentés mértékben túllépő jármű, akkor felénk vizsgálni illik azt, hogy a sebesség túllépése milyen mértékben téveszthette meg az elsőbbségadásra kötelezettet. Pesten nem egyszer előfordult, hogy a sebttúllépet nem is vették figyelembe, elmeszelték az elsőbbségadásra kötelezettet.

A hozzászólásomban meg is jegyeztem, hogy én csak a saját, szűkebb hazám gyakorlatát ismerem. Ezt alapul véve úgy érzem, hogy nem játszanak közre benne az előítéletek, természetesen az ügyészség és a bíróság „helyi” gyakorlatának nekünk is meg kell felelni. Széllel szemben nem lehet….

Bár neked, mint védelem oldalán tevékenykedőnek ezek a jogi kiskapuk jól jönnek. Rövid pályafutásom alatt találkoztam már sok és sokféle védővel. Velük szemben a megítéléseim változóak. Azért nem előítéletet írok, mert előre soha nem szoktam véleményt alkotni. Egy baleset során, ha a precíz a helyszíni szemle, a bizonyítékok egyértelműek, akkor nem egyszerű a védelem dolga. Bár kérdés, hogy mire terjed ki a védelem. A terhelt törvényes jogainak a betartására, betarttatására, vagy a mindenáron történő kimosdatására. Ez utóbbira is volt már példa nem egyszer, még azon az áron is, hogy elfogultsággal vádolták meg a rendőrt és hiteltelenné akarták tenni a szemle során végzett munkáját, ezáltal a bizonyítékokat is. Gyorsan hozzá is teszem, hogy ez utóbbi a fehér holló.
Bár az utóbbi években szemmel láthatóan megnőtt a védők szerepe az eljárásokban. Itt most nem is a bűnügyekről van szó. Vacak, néhány tízezer forintos anyagi kárral járó balesetben hozzák az ügyvédet. Nem érdekli, hogy többet fizet neki, mint a büntetés, meg a kárérték együttesen. Na, mindegy, stb……

Remélem nem az tűnt ki az előbbiekből, hogy én nem szeretem a védőket, mert ilyet nem akarok mondani, bocs, ha mégis ilyen jött volna vissza a hozzászólásomból.
:: Fórumok ::
Motoros túra (17976)
MZ (49030)
Jawa (27120)
Motorszervíz (2867)
Simson (3406)
Izs (611)
police (1763)
Pannónia (6541)
Dnepr (125)
Ural (61)
Átépítés (910)
Csepel (1960)
Junak (318)

:: Keresés ::




www.motoros.hu