hu
: Főoldal : : Fórumok : : Feliratkozás a levlistára :
2024. március 29. péntek 
Auguszta

:: Egy kép ::

:: Címlista belépés ::
email:
pass: 

:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?

Imádkozom, hogy tavaszig kitartson (61)

Már a kád is csurig benzinnel (10)

Eladtam az összes MOL részvényemet (2)

Hosszabb nyári túrákat szervezek (4)

Ez hülyeség, most is 5ezerért tankoltam, mint máskor (33)

Ez egy ilyen év, folyton esik (3)

Ideje kivenni a fojtást! (17)


:: Ajánlott böngésző ::

- Fórumok -
Új hozzászólás

Felhasználó: 
Jelszó: 
Hozzászólás:


Fullkopy - 2007-07-07 01:19:49

Pontosan erről van szó. Ugyanis, az ÁLLANDÓ menetlevél, az tartalmazza a szükséges adatokat, amit a rendelet előír, RAKOMÁNY NÉLKÜLI közlekedéshez. Ez a MENETLEVÉL amire hivatkoztam, akár tárgyévig is érvényes, ha ezt írom rá.Szóval, van menetlevelem,ami KELL, és amit fel tudok mutatni ellenőrzéskor, csakhogy, ezt a típust, nem kell naponta vezetnem..

A rendelet, csak a RAKOMÁNNYAL megtett útvonal indulási és érkezési helyét követeli meg, valamint annak naptári idejét.( időpontját már hálisten nem kell vezetni ) Eszerint, ha nincs rakományom, elég a korlátozott tartalmú állandó menetlevél.
Ha jól értelmeztem mindent, akkor az egész évre , mondjuk jan. 1 - től dec. 31-ig érvényes állandó menetlevél mindaddig elegendő menetokmány, ameddig nincs a raktérben rakománynak minősíthető dolog. ( A másik huncut kérdésem az lenne, hogy, ha az utastérben van valami "izé" , ami nem utas, azt rakománynak lehet-e minősíteni, és erre megkövetelhető-e a szabvány menetlevél megléte. Most nem arra gondolok, hogy egy mosógépet szállítok a hátsó üléssoron, hanem arra, hogy mondjuk, az üléssor előtt ott a hűtődobozom, piával és kajával, meg egy bőrönd váltás ruhával.
Vagy ott van a friss bevásárlásból származó családi táp a következő hétre. Husi, paradicsom, paprika, sör és üdítőhegyek, liszt, cukor, tészták és fagyi, egyebek, nem sorolom, visszatérve, az utastérben a cucc... no, ha lemeszelnek, elég az állandó menetlevél, vagy az utastérben a csamink rakomány, aminek mozgási útvonalát az mt. rendelet szerint menetlevélen rögzíteni kell. Magánszféra-e a raktértől elválasztott utastérben elhelyezett cucc? ( Hatszemélyes miacsudám van, ülés mögött aligraktérrel :-) )
Tudom ám, hogy nem keveset, és nem egyszerűt kérdeztem, de , így tuti, hogy nem fogsz unatkozni,mire kihúzod a főnökeidből a választ :-)Továbbmegyek, válasz sejtésem szerint szóban, lehet, hogy lesz belőle, de aláírt és lepecsételt állásfoglalás aligha. Mindenesetre, a kérdésemet hamarosan eljuttatom a Közlekedés Felügyelethez is, aztán összevetjük, melyikünk mit tudott meg..




:: Fórumok ::
Motoros túra (17976)
MZ (49030)
Jawa (27120)
Motorszervíz (2867)
Simson (3406)
Izs (611)
police (1763)
Pannónia (6541)
Dnepr (125)
Ural (61)
Átépítés (910)
Csepel (1960)
Junak (318)

:: Keresés ::




www.motoros.hu