hu
: Főoldal : : Fórumok : : Feliratkozás a levlistára :
2024. április 20. szombat 
Tivadar, Odett

:: Egy kép ::

:: Címlista belépés ::
email:
pass: 

:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?

Imádkozom, hogy tavaszig kitartson (61)

Már a kád is csurig benzinnel (10)

Eladtam az összes MOL részvényemet (2)

Hosszabb nyári túrákat szervezek (4)

Ez hülyeség, most is 5ezerért tankoltam, mint máskor (33)

Ez egy ilyen év, folyton esik (3)

Ideje kivenni a fojtást! (17)


:: Ajánlott böngésző ::

- Fórumok -
Új hozzászólás

Felhasználó: 
Jelszó: 
Hozzászólás:


Fullkopy - 2007-05-17 00:26:20

Amúgy különös a dolog, mert jogszabály szerint a közforgalom számára csak úgy lehet magánutat megnyitni, ha azt mindenki azonos feltételekkel használhatja.
Az aushan parkoló sorompóval, kerítéssel, kapuval, és behajtást korlátozó táblával védett.( behajtás csak a vásárlók számára, nyitvatartási időben )

Ha a fenti terület mégiscsak át van adva a közforgalom számára, akkor nyilván az engedélyezési eljárás alapján kerültek a táblák kihelyezésre.Ez esetben viszont a kresz érvényes ám itt. A dolog ott nem kerek, hogy nem mindenki számára van megnyitva, csak a vásárlók számára. Az tény, hogy a vásárlók azonos feltételekkel használhatják, de hol a mindenki? A másik dolog, az építési hatóság bizony előírhatja, hogy egy irodaépület, intézmény, vagy bevásárlóközpont csak úgy kaphat építési engedélyt, ha mélygarázst épít, illetve parkolóhelyet létesít, ad át a közforgalom számára. Bár, ez inkább a zsúfolt belterületi ingatlanokra jellemző.

Már írtam, hogy nem csak a magánút a közforgalom számára való átadása, hanem annak megszüntetése is engedélyköteles. Az, hogy reggel hattól este tízig a parkoló át van adva ,csakis a vásárlók számára, ebből a szempontból máris elgondolkoztató.
Természetesen zárás után egy órával a sorompót leengedik, és a kapukat bezárják. Ekkor már szó nincs semmiféle behajtásról, nemhogy közforgalom számára töténő átadásról....
:: Fórumok ::
Motoros túra (17976)
MZ (49030)
Jawa (27120)
Motorszervíz (2867)
Simson (3406)
Izs (611)
police (1763)
Pannónia (6541)
Dnepr (125)
Ural (61)
Átépítés (910)
Csepel (1960)
Junak (318)

:: Keresés ::




www.motoros.hu