hu
: Főoldal : : Fórumok : : Feliratkozás a levlistára :
2024. április 18. csütörtök 
Andrea, Ilma

:: Egy kép ::

:: Címlista belépés ::
email:
pass: 

:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?

Imádkozom, hogy tavaszig kitartson (61)

Már a kád is csurig benzinnel (10)

Eladtam az összes MOL részvényemet (2)

Hosszabb nyári túrákat szervezek (4)

Ez hülyeség, most is 5ezerért tankoltam, mint máskor (33)

Ez egy ilyen év, folyton esik (3)

Ideje kivenni a fojtást! (17)


:: Ajánlott böngésző ::

- Fórumok -
Új hozzászólás

Felhasználó: 
Jelszó: 
Hozzászólás:


shamen - 2006-09-25 10:00:11

Hát, én nem vagyok biztos benne, hogy olyan jó ötlet lenne íly módon elhúzni a dolgot. A kifogás benyújtásakor meg kell indokolni, hogy miért nem értesz egyet a rendőrségi határozattal. A kifogás tulajdonképpen annyit jelent, hogy nem értesz egyet a határozatban foglaltakkal, tehát tagadod a szabálysértés elkövetését. A rendőrségi iratanyag és a kifogás benyújtójának az írásos "vallomása" alapján a bíró mérlegeli, hogy elegendő bizonyíték áll-e a rendelkezésre az ügy érdemi elbírálásához. Nem tudom, hogy egy fénykép, vagy egy videófelvétel ellen, milyen eszközt lehet bevetni?

Amennyiben a bíró elégségesnek találja a rendőrségi bizonyítékokat, akkor ő is hoz egy határozatot az ügyben, amelyben nagy valószínűség szerint helybenhagyja a rendőrségi határozatot, bár az sem lehetetlen, hogy a szabálysértő által írásban feltárt ( pl. szociális ) körülmények miatt enyhíteni fog rajta valamelyest.
Ha kevésnek találja a bizonyítékot, vagy a polgár az ő határozatát is kifogásolja, akkor van lehetőség a tárgyalás megtartására. Azt azért tudni kell, hogy ugyanaz a bíró fogja tárgyalni az ügyet, akinek a határozata meg lett kifogásolva, akinek áttételesen nézve kétségbe lett vonva az ítélőképessége. Hát, ekkor már sok jóra nem lehet számítani.

Én továbbra is a szabálysértési előadó előtti "sírást" választanám a kifogás helyett. De a döntés nem az enyém, én csak a más ....val verem a csalánt, mint minden "tanácsadó".
:: Fórumok ::
Motoros túra (17976)
MZ (49030)
Jawa (27120)
Motorszervíz (2867)
Simson (3406)
Izs (611)
police (1763)
Pannónia (6541)
Dnepr (125)
Ural (61)
Átépítés (910)
Csepel (1960)
Junak (318)

:: Keresés ::




www.motoros.hu