hu
: Főoldal : : Fórumok : : Feliratkozás a levlistára :
2024. április 26. péntek 
Ervin

:: Egy kép ::

:: Címlista belépés ::
email:
pass: 

:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?

Imádkozom, hogy tavaszig kitartson (61)

Már a kád is csurig benzinnel (10)

Eladtam az összes MOL részvényemet (2)

Hosszabb nyári túrákat szervezek (4)

Ez hülyeség, most is 5ezerért tankoltam, mint máskor (33)

Ez egy ilyen év, folyton esik (3)

Ideje kivenni a fojtást! (17)


:: Ajánlott böngésző ::

- Fórumok -
Új hozzászólás

Felhasználó: 
Jelszó: 
Hozzászólás:


shamen - 2006-09-22 18:46:50

Ha nem autózol, akkor nem kell kérni a kategóriától eltiltás, csak a bünti mértékének a csökkentését. Még jobb is így, mert egyszerre mindent nem lehet kérni. Ha kategóriától eltiltást akar valaki kieszközölni, akkor nem valószínű, hogy csökkentenék az összeget, vagy az eltiltás mértékét. Valamit valamiért.

Nem lehet megjátszani, hogy a "B"-t vonják be, hiszen az eltitásnak éppen az a lényege, hogy annak a járműnek a vezetésétől tiltsanak el, amellyel a szabálysértést elkövetted.

A kapott határozaton meg van határozva, hogy mennyi a kifogás beadásának a határideje. Ez, ha jól tudom, akkor 8 nap. Ezen belül kell benyújtanod, akkor tudnak vele érdemben foglalkozni.
A kifogásnak halasztó hatálya van a végrehajtásra. Tehát amíg jogerőssé nem válik, addig nem kell befizetned az összeget és nem kell leadnod a jogsit. Hiszen változás lehet benne.

A határozaton rajta van a jogsi leadásának a határideje. ( A most kapotton is, és a későbbi jogerősön is. ) Addig kell leadni a területileg illetékes okmányirodában.

Az eltiltás ideje, akkor kezdődik, amikor átveszik tőled az okmányirodában. Ha úgy döntesz, hogy nem adod le, akkor a leadási határidő utolsó napját követő naptól él az eltiltásod. Ha az eltiltás alatt megfognak, akkor ugyanúgy felelsz, mintha nem rendelkeznél vezetői engedéllyel. Annyi különbséggel, hogy ez esetben nem a rendőrhatóság bírálja el a cselekményt, hanem a bíróság. Itt az összeg is magasabb ( max. 150.000 Ft.)

A cselekmény időpontjától akkor számolják az eltiltást, ha olyat követsz el, amiért a helyszínen veszik el a jogsit. A sebességtúllépés nem tartozik ide.

Elhiszem, hogy neked a november végi leadás lenne a legjobb, de ezek nem tartoznak a kívánságműsor kategóriába. Nem tartom valószínűnek, hogy addig elhúzódna az eljárás.

Kihagytam valamit?
:: Fórumok ::
MZ (49031)
Motoros túra (17976)
Jawa (27120)
Motorszervíz (2867)
Simson (3406)
Izs (611)
police (1763)
Pannónia (6541)
Dnepr (125)
Ural (61)
Átépítés (910)
Csepel (1960)
Junak (318)

:: Keresés ::




www.motoros.hu