hu
: Főoldal : : Fórumok : : Feliratkozás a levlistára :
2024. március 28. csütörtök 
Gedeon, Johanna

:: Egy kép ::

:: Címlista belépés ::
email:
pass: 

:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?

Imádkozom, hogy tavaszig kitartson (61)

Már a kád is csurig benzinnel (10)

Eladtam az összes MOL részvényemet (2)

Hosszabb nyári túrákat szervezek (4)

Ez hülyeség, most is 5ezerért tankoltam, mint máskor (33)

Ez egy ilyen év, folyton esik (3)

Ideje kivenni a fojtást! (17)


:: Ajánlott böngésző ::

- Fórumok -
Új hozzászólás

Felhasználó: 
Jelszó: 
Hozzászólás:


shamen - 2006-09-20 12:27:00

A járművön elhelyezhető díszítésekről és jelzésekről a 6/1990 (IV.12.) KöHÉM rendelet 97.§ rendelkezik. Egyebek mellett a hivatkozott matricáról így határoz.

„(2) A gépjármű, a mezőgazdasági vontató és a lassú jármű szélvédőjén, valamint azon ablakain, amelyeken keresztül a vezetőnek az utat és környezetét látnia kell, kilátást zavaró feliratot, ábrát, jelzést, tartozékot elhelyezni tilos.
Nem kell a kilátást zavarónak tekinteni

b) a szélvédő felső részén elhelyezett olyan fényszűrőt, amely a kilátást nem akadályozza, magassága a járműre felszerelt belső napellenző magasságánál nem nagyobb, rajta keresztül a közúti jelzések színe tévedésmentesen felismerhető;”

Abban igaza van Fullkopynak, hogy a „csak úgy” házilag felbarkácsolt matricáért nem rajonganak a műszaki vizsgán. Az már a vizsgabiztos jóindulatán múlik, hogy átengedi, vagy sem. A sógoromtól is megkérdezték, hogy a matrica kell neki, vagy a friss műszaki vizsga.
( Nekem – ki tudja miért(???) – nem szóltak a hátsó szélvédőn lévő feliratért. )

A haverod esetével kapcsolatban csak annyit. Amennyiben szabálytalan a fólia ( a Yard megítélése szerint ) a rendőr megkérhet, hogy szedd le. Ha nem teszed, nem kötelezhet rá. Helyette fényképpel dokumentálva készít egy feljelentést. Ennek nyomán berendelik műszakira a kocsit megvizsgálni, hogy valóban szabálytalan dologról volt-e szó. Tévedés ne essék ilyenkor nem csak a matricát nézik meg, hanem végigtolják a kocsit a vizsgán. Az ilyen vizsgálatot a megyei közlekedés-felügyeletnél végzik el, nem a helyi „sufni” vizsgahelyeken.

Amennyiben szabálytalannak minősítik az össze ehhez kapcsolódó költséget a jármű tulajdonosának kell kicsengetni ( vizsgadíj + bünti a rendőrségről ).
Ha mindent rendben találnak, akkor lehet emelt fővel távozni.

:: Fórumok ::
Motoros túra (17976)
MZ (49030)
Jawa (27120)
Motorszervíz (2867)
Simson (3406)
Izs (611)
police (1763)
Pannónia (6541)
Dnepr (125)
Ural (61)
Átépítés (910)
Csepel (1960)
Junak (318)

:: Keresés ::




www.motoros.hu