hu
: Főoldal : : Fórumok : : Feliratkozás a levlistára :
2024. április 23. kedd 
Béla

:: Egy kép ::

:: Címlista belépés ::
email:
pass: 

:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?

Imádkozom, hogy tavaszig kitartson (61)

Már a kád is csurig benzinnel (10)

Eladtam az összes MOL részvényemet (2)

Hosszabb nyári túrákat szervezek (4)

Ez hülyeség, most is 5ezerért tankoltam, mint máskor (33)

Ez egy ilyen év, folyton esik (3)

Ideje kivenni a fojtást! (17)


:: Ajánlott böngésző ::

- Fórumok -
Új hozzászólás

Felhasználó: 
Jelszó: 
Hozzászólás:


shamen - 2006-09-13 08:22:23

Üdv Joki!

Az adásvételi szerződéssel való manipulálás gyakorlatilag megoldható, bár hivatalosan azt kell mondanom, hogy nem szabályos.
A problémát itt a biztosítás okozza. Írtad, hogy ő nem mondaná addig vissza, amíg át nem íratod a gépet. Ez így rendben is van. Ez esetben azonban nem biztos, hogy egészséges dolog, hogy te viszont kötsz a nevedre. Ha azonos biztosítóhoz jelented be azonnal kiderül, hogy egyazon járműre két „élő” biztosítás van. Állítólag a biztosítók az ügyfelet egymás között priorálják, feltehetően azért, hogy nehogy a bónussal való manipulálás miatt váltson biztosítót valaki. Nem tudom forgalmi rendszám alapján a járművet ellenőrzik-e?

Aztán nézzük a rendőri oldalt. Ha egy más nevére szóló forgalmi engedélyt adsz át egy saját névre szóló biztosítással, akkor nehéz bebeszélni a rendőrnek, hogy nem vetted meg a kocsit csak „kölcsön” van nálad. ( Ez a megjegyzés abban az esetben érvényes, ha adásvételi szerződést nem adsz a rendőrnek, hanem pl. azt mondod, hogy kölcsön van a kocsi. )
Az “első” adásvételinél még nincs is gond a biztosítással, mert a szerződés megírásával jogosulttá válsz arra, hogy biztosítást köss egy járműre. De ha a „második” adásvételit megírjátok ( egy későbbi dátummal ugyebár ), akkor feltűnő lesz, hogy a jármű megvásárlása előtt kb. másfél-két héttel már biztosítást kötöttél rá. Ezt jól gondoltad.

Az eladó biztosítása akkor veszíti érvényét, ha azt az adásvételi szerződés másolatával bejelenti a biztosítónak. Ez esetben tényleg az adásvételi szerződés napja a határidő.

Az átíratási illeték szeptember 1-jétől emelkedett, így azt már nem tudod kibekkelni. ( 3 Ft-tal lett több köbcentinként, na bumm )
:: Fórumok ::
MZ (49031)
Motoros túra (17976)
Jawa (27120)
Motorszervíz (2867)
Simson (3406)
Izs (611)
police (1763)
Pannónia (6541)
Dnepr (125)
Ural (61)
Átépítés (910)
Csepel (1960)
Junak (318)

:: Keresés ::




www.motoros.hu