hu
: Főoldal : : Fórumok : : Feliratkozás a levlistára :
2024. március 28. csütörtök 
Gedeon, Johanna

:: Egy kép ::

:: Címlista belépés ::
email:
pass: 

:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?

Imádkozom, hogy tavaszig kitartson (61)

Már a kád is csurig benzinnel (10)

Eladtam az összes MOL részvényemet (2)

Hosszabb nyári túrákat szervezek (4)

Ez hülyeség, most is 5ezerért tankoltam, mint máskor (33)

Ez egy ilyen év, folyton esik (3)

Ideje kivenni a fojtást! (17)


:: Ajánlott böngésző ::

- Fórumok -
Új hozzászólás

Felhasználó: 
Jelszó: 
Hozzászólás:


shamen - 2006-07-05 11:54:10

Hi Sunesz!

Ha nincs nálad az érvényes jogsid, azért is lehet bírságolnia a rendőrnek. Meg ne kérdezze senki, hogy ki és mikor írta elő, hogy a rendőrségnek a kötelező felelősségbiztosítás meglétét is lehet ( ezáltal kell is ) ellenőriznie az utcán.
Itt most két külön dologról van szó, éspedig arról, hogy van-e, érvényes-e, illetve ezt tudod-e igazolni. Nem ugyanaz a szankció a két esetben. Azt hiszen értelemszerű, hogy abban az esetben, ha van, de nem tudod igazolni, akkor a csekélyebb mértékű a „büntetés”. És ez minden iratra igaz.

A „bemutatósdi” az nem igazán előírásszerű dolog, de helyenként és esetenként működik.
Persze ennek is meg vannak a feltételei. 200 km-rel arrébb lakó esetében nem biztos, hogy alkalmazzák. Az ilyen megegyezés kérdése. Jobb a polgárnak is, mert esetleg elkerüli a bírságot, vagy kevesebbet kap. És jobb a rendőrnek is, mert kevesebb papírmunkával jár.

Visszaolvasva a hozzászólásodat azt hiszem pontosítani kell valamit. A kérdéses iratot ( szerintem ) annál a rendőrnél lehet bemutatni, aki intézkedett veled. Hiába mész be a lakóhelyedhez legközelebbi ( vagy bármelyik ) őrsre és mondod, hogy hoztad a jogsit, nem tudnak vele mit kezdeni. Nem fogják keresni az intézkedő kollégát. Az ilyen jellegű kapcsolat nem működik a rendőrségen, vagy csak nagyon ritkán.

Ha nincs nálad valamely iratod és a nyilvántartóban sincs benne, akkor tuti a feljelentés. Hiába mondod a zsarunak, hogy majd bemutatod. Találkoztam már én is olyan esettel, hogy nem volt valakinél jogsi és a nyilvántartóban sem szerepelt. Ez főleg a régieknél fordul elő, amelyeknek még volt ( és csak az volt ) kartonos nyilvántartása és valami miatt nem vitték fel a számítógépes nyilvántartásba. Ha ekkor születik egy feljelentés és kiderül, hogy mégis van és érvényes, akkor csak azért szankcionálnak, hogy nem tartottad magadnál. Ez lehet figyelmeztetés is és bírság is.

Jól tudod, tényleg nem jár érte főbelövés.
Sajnos nem szabin vagyok, hanem betegállományban. Elveszve pedig azért voltam, mert hetekig nem volt gépem. ( Ha egyáltalán feltűnt a hiányom. )

Üdv! Shamen

Ui.: Egy szakmai kérdés. Szerintetek vehetek tavaly felújított, bejáratás nélküli mocit?? ( ETZ-250 )
:: Fórumok ::
Motoros túra (17976)
MZ (49030)
Jawa (27120)
Motorszervíz (2867)
Simson (3406)
Izs (611)
police (1763)
Pannónia (6541)
Dnepr (125)
Ural (61)
Átépítés (910)
Csepel (1960)
Junak (318)

:: Keresés ::




www.motoros.hu