hu
: Főoldal : : Fórumok : : Feliratkozás a levlistára :
2024. március 28. csütörtök 
Gedeon, Johanna

:: Egy kép ::

:: Címlista belépés ::
email:
pass: 

:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?

Imádkozom, hogy tavaszig kitartson (61)

Már a kád is csurig benzinnel (10)

Eladtam az összes MOL részvényemet (2)

Hosszabb nyári túrákat szervezek (4)

Ez hülyeség, most is 5ezerért tankoltam, mint máskor (33)

Ez egy ilyen év, folyton esik (3)

Ideje kivenni a fojtást! (17)


:: Ajánlott böngésző ::

- Fórumok -
Új hozzászólás

Felhasználó: 
Jelszó: 
Hozzászólás:


shamen - 2006-07-02 10:59:33

A helyszínen hitelt érdemlően kell igazolni az adott járműre érvényes kötelező felelősségbiztosítás meglétét. Ezt hivatalosan a határozatlan időre szóló szerződés kötvénye és az utolsó befizetést igazoló szelvény együttes megléte jelentené.
A biztosítónál is van egy bizonyos türelmi idő a késedelmes befizetésre, így ezt a rendőrnek is figyelembe kell(ene) vennie. Egy napja lejárt biztosításért nem szokás szankcionálni. Persze – mint sok más - lehet, hogy ez is területileg változó. A 30 napot felénk be szokták tartani.
Feljelenteni akkor szokás biztosításért ( mármint a hiányáért ), ha egyáltalán nem lehet megállapítani, hogy az adott jármű rendelkezik vele, vagy sem.
Ez akkor van, ha semmilyen papírt nem tud mutatni róla a vezető, és a számítógépes nyilvántartóban sincs róla adat. Ha nincs nálad semmilyen biztosítási papírusz, akkor a rendőr ellenőrizteti a nyilvántartásban. Ha abban van érvényes biztosítás, akkor csak azért bírságolhat, hogy nem tartottad magadnál. Most felmerülhet kérdésként, hogy honnan lehet tudni, hogy a nyilvántartásban lévő biztosítás érvényes-e? Ugyanis a rendszerben egyetlen dátum van, a szerződéskötés időpontjáé. Amennyiben a befizetésed egy bizonyos időt késik ( Ezt nem tudom mennyi ) törlik a biztosításodat a gépjárműnyilvántartóból.

Némi kavarodást okozhat, ha nálad van az érvényes befizetés és a rendszerben pedig nincs regisztrálva a biztosítás. Ez esetben vagy elfogadja a rendőr a nálad lévő papírt, vagy egy szabálysértési eljárás során tisztázzák, hogy adminisztrációs hiba történt, vagy barkácsolt valaki otthon egy biztosítási papírt. Előbbi esetben nincs szankció, az utóbbinál van.
:: Fórumok ::
Motoros túra (17976)
MZ (49030)
Jawa (27120)
Motorszervíz (2867)
Simson (3406)
Izs (611)
police (1763)
Pannónia (6541)
Dnepr (125)
Ural (61)
Átépítés (910)
Csepel (1960)
Junak (318)

:: Keresés ::




www.motoros.hu