hu
: Főoldal : : Fórumok : : Feliratkozás a levlistára :
2024. április 25. csütörtök 
Márk

:: Egy kép ::

:: Címlista belépés ::
email:
pass: 

:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?

Imádkozom, hogy tavaszig kitartson (61)

Már a kád is csurig benzinnel (10)

Eladtam az összes MOL részvényemet (2)

Hosszabb nyári túrákat szervezek (4)

Ez hülyeség, most is 5ezerért tankoltam, mint máskor (33)

Ez egy ilyen év, folyton esik (3)

Ideje kivenni a fojtást! (17)


:: Ajánlott böngésző ::

- Fórumok -
Új hozzászólás

Felhasználó: 
Jelszó: 
Hozzászólás:


shamen - 2006-03-29 08:48:15

Kedves Ladikusz!

Csatlakoznék az előttem szólóhoz. Ezt csak feljelentéssel „úszhatod meg”, a kiemelt szabálysértés miatt. A forgalmit elveszik, vagy utólag bevonják ( Attól függően, hogy nálad volt, vagy sem. ). Az okmányiroda kivonja ideiglenesen a forgalomból. A rendszámot csak akkor veszik el, ha meghamisították, vagy azzal más módon visszaéltek. Értsd, pl. másik rendszám van rajta.
Aztán a forgalmit csak akkor kaphatod vissza, ha le van műszakiztatva a gép. Ahhoz, hogy műszakira tudd vinni, adnak egy hitelesített másolatot a forgalmi engedélyről az okmányirodában.

Fullkopy, javíts ki, ha tévednék. A forgalomból kivont járművet ha jól emlékszem csak a bejegyzett tulajdonos, vagy üzembentartó helyezheti újra forgalomba. Vagy ez csak akkor van, ha a tulaj kérésére lett kivonva??

Ha műszaki nélküli géppel közlekedsz a közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése szabálysértést követed el. Ezt is csak akkor, ha a jármű a közúti forgalomban való részvételre egyébként alkalmas. Ha valamely okból nem megfelelő, akkor biztonságos közlekedésre alkalmatlan jármű vezetése szabs. követed el.
Íme: Biztonságos közlekedésre alkalmatlan jármű vezetése
48. § (1) Aki a közúti forgalomban olyan gépi meghajtású járművet vezet, amelynek kormányberendezése hibás, üzemi fékberendezése elromlott, vagy féklámpája, irányjelző berendezése (kivéve, ha kézzel megfelelő irányjelzés adható) továbbá - ha a látási viszonyok megkívánják - bal oldali első vagy hátsó helyzetjelző lámpája elromlott (kivéve, ha ezek helyettesítése más lámpával megoldható), úgyszintén az is, aki a közúti forgalomban olyan villamost vezet, amelynek üzemi fékberendezése hatásosan nem működik,
ötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.
(2) Az (1) bekezdésben meghatározott szabálysértés miatt a szabálysértési hatóság járművezetéstől eltiltást alkalmazhat, továbbá a rendőrség helyszíni bírságot szabhat ki.

A kisebb fokúnál 30.000 Ft a vége, a másiknál 50.000 Ft.


Ha nincs bármely „A”-s jogsid, akkor engedély nélküli vezetés szabálysértése. Erre hivatkoztam fentebb, hogy kiemelt szabálysértés. Erről is volt már régebben itt szó, ezért nem másolom be újra. Csak annyit, hogy a plafon 100.000 píz, plusz még el is tiltanak a járművezetéstől. Természetesen első alkalommal nem a maximális összeget adják. Az eltiltás 1 hónaptól 1 évig terjedhet. Itt is több szempont alapján döntenek.

Szerencsésnek mondható a magyar nép, mivel nálunk a halmazatban elkövetett cselekményeknél nem összegződik a büntetés, hanem veszik a legsúlyosabbat és – természetesen figyelembe véve minden szabálysértést – azon belül szabnak ki büntetést. Nem akarok találgatásba bocsátkozni, hogy adott esetben mennyi lenne a kiszabott összeg, mert ez megyénként változó.

Matifu!
Ebből is látszik, hogy milyen bátor a magyar rendőr. Esetleg milyen hülye, aki oda kiállította??

Jó a traffis ötlet, de… én voltam már néhányszor arra. Ha betartod a megengedett sebességet, akkor letúrnak az útról. Annyi ott a gyorshajtó, hogy külön apparátus kellene a felvételek feldolgozására. Továbbá arra, hogy a hozzátartozós hivatkozásokkal foglalkozzanak, illetve céges kocsiknál az ilyen esetben hiányosan ( vagy egyáltalán nem ) vezetett nyilvántartásokat böngésszék.
Nem hiába találták ki, hogy meg kell állítani a gyorshajtót még akkor gyorsan, frissen. Akkor megvan az esély, hogy nem tagadja le a csillagos eget is. Jelenleg a bizonyítás még a hatóság dolga.
És vissza is tértünk a hírös magyar közlekedési morálhoz. Még nem nőttünk fel Ausztriához (sem).

Üdv! Shamen
:: Fórumok ::
MZ (49031)
Motoros túra (17976)
Jawa (27120)
Motorszervíz (2867)
Simson (3406)
Izs (611)
police (1763)
Pannónia (6541)
Dnepr (125)
Ural (61)
Átépítés (910)
Csepel (1960)
Junak (318)

:: Keresés ::




www.motoros.hu