hu
: Főoldal : : Fórumok : : Feliratkozás a levlistára :
2024. április 26. péntek 
Ervin

:: Egy kép ::

:: Címlista belépés ::
email:
pass: 

:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?

Imádkozom, hogy tavaszig kitartson (61)

Már a kád is csurig benzinnel (10)

Eladtam az összes MOL részvényemet (2)

Hosszabb nyári túrákat szervezek (4)

Ez hülyeség, most is 5ezerért tankoltam, mint máskor (33)

Ez egy ilyen év, folyton esik (3)

Ideje kivenni a fojtást! (17)


:: Ajánlott böngésző ::

- Fórumok -
Új hozzászólás

Felhasználó: 
Jelszó: 
Hozzászólás:


shamen - 2006-03-26 19:15:22

Kedves Matifu!
Igenis ki lehet számolni. Erről ( is) volt már szó a topicban valahol a #426-os hozzászólás környékén. Ha gondolod nézd meg.
Ha a 130-as tempóval ( 36 m/s ) haladó BMW-t nézzük, akkor a hivatkozott képlet alapján ki lehet számolni, hogy adott sebességről kb. 78-85 méteren tud megállni ( fékút ). Ez intenzív, un. vészfékezést jelent. Lassító fékezéssel természetesen több.
A reakcióidőt átlagos vezetőnél 0,7 másodpercben határozták meg. A szakértők is ennyivel számolnak. Ehhez jön még a fékfelfutási és fékkésedelmi idő, ez újabb 0,2 + 0,2 másodperc. Tehát összességében kb. 1-1,1 másodperccel kell számolni. Ezalatt - a 36 m/s-ot figyelembe véve – a jármű 80-87 métert tesz meg. Ha a kettőt összeadjuk, akkor megállapíthatjuk, hogy 130-al hozzávetőlegesen 160 méteren áll meg a kérdéses személygépkocsi.
Na ennyit az okoskodásról.

Kíváncsi lennék, hogy az ORFK oldalán található traffik tényleg ott vannak-e és akkor, amikorra ki vannak írva. Én egy kis kapitányságon dolgozom. Nálunk a sebességmérőt általában az egy szem helyszínelő kocsiban telepítjük a hidegebb időszakban. Az nem tudom, hogy mennyire közismert, hogy ezeknek a készülékeknek is van működési hőmérséklet tartományuk. Nekünk is van két hétre előre elkészített traffi vezénylésünk. Ha azonban a kocsinak el kell mennie, már borul is a terv.
Ha kocsiban van telepítve a műszer, akkor a járművet úgy kell elhelyezni, hogy „rálásson” a mérendő útszakaszra. Ezt nem mindig egyszerű szabályosan megoldani.
Arra azonban fogadni merek, hogy azok szokták rosszallóan fogadni a jármű elhelyezését, akik potenciális ügyfelek. Ha hiszitek, ha nem, saját kocsival én betartom a megengedett se-bességet, ezért nekem tök mindegy, hogy hol van traffi.

Motomen! A hozzászólásod elejéhez nem szólok hozzá. Régi elv, hogy az okos rendőr felfelé csak csodálkozik. „Addig itt nem lesz rend meg demokrácia amig a rendőr megállíthat és papírt kérhet -mindegy hogy járművön vagy gyalog- mert ő úgy gondolja hogy igazoltatnia kell.” – írod. Ezek szerint a rend és a demokrácia mértékét az határozza meg, hogy a rendőr igazoltat, vagy sem? Ha a rendőr nem állít meg, akkor az már demokrácia??

Na, mindegy, ezen sokat lehetne vitatkozni, de úgy érzem, hogy ez nem tartozik a topic témájához. Amit a végén írsz, azt nem csak ti állampolgárok látjátok így, hanem mi rendőrök is. Ez sokszor téma a holdudvarunkon is. Csak tenni nem tudunk ellene ( Széllel szemben …..)

Annak idején azért szálltam be ide, hogy a közérthetővé tegyek egy-két rendőrséggel kapcsolatos dolgot. Nem téríteni akartam. Akik itt vannak eldönthetik, hogy volt-e értelme.
Természetesen nincs harag. Legalábbis addig, amíg nem személy szerint engem ( mint magánszemélyt) támad valaki, hanem a rendőrséget. Mert valljuk be, nem hibátlan a CÉG.

Üdv! Shamen
:: Fórumok ::
MZ (49033)
Motoros túra (17976)
Jawa (27120)
Motorszervíz (2867)
Simson (3406)
Izs (611)
police (1763)
Pannónia (6541)
Dnepr (125)
Ural (61)
Átépítés (910)
Csepel (1960)
Junak (318)

:: Keresés ::




www.motoros.hu