hu
: Főoldal : : Fórumok : : Feliratkozás a levlistára :
2024. április 26. péntek 
Ervin

:: Egy kép ::

:: Címlista belépés ::
email:
pass: 

:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?

Imádkozom, hogy tavaszig kitartson (61)

Már a kád is csurig benzinnel (10)

Eladtam az összes MOL részvényemet (2)

Hosszabb nyári túrákat szervezek (4)

Ez hülyeség, most is 5ezerért tankoltam, mint máskor (33)

Ez egy ilyen év, folyton esik (3)

Ideje kivenni a fojtást! (17)


:: Ajánlott böngésző ::

- Fórumok -
Új hozzászólás

Felhasználó: 
Jelszó: 
Hozzászólás:


shamen - 2006-03-13 09:12:39

Hello Zsandatara!

Az ittas kerékpározás – mint ahogy alább már írtam – alapesetben szabálysértés. A vonatkozó törvényben ( 1999.évi LXIX. Tv. ) ismert az elkobzás fogalma ( 20.§.), azonban szigorúan meg vannak határozva az esetei. Most nem kívánom mindet betenni ide, mert nincs értelme, csak egyet idéznék.
20. § (1) El kell kobozni azt a dolgot, amelyet a szabálysértés elkövetéséhez eszközül használtak, ha az eljárás alá vont személy tulajdona vagy egyébként is, ha birtoklása a közbiztonságot veszélyezteti.
Ugyanakkor az is benne van, hogy a büntetést és az intézkedést a jogszabályban meghatározott keretek között úgy kell megállapítani, hogy igazodjék a cselekmény súlyához.
Elkobzást általában akkor szoktak alkalmazni ( szerintem ), ha a kiszabott büntetés összegének, illetve az eljárási költségeknek a megtérülésére, csak ilyen módon van lehetőség.
Az elkobzott dolog tulajdonjoga az államra száll. Kíváncsi vagyok, mit kezdene „állambácsi” egy félig rozsdás, 28-as férfi kerékpárral?

A szabálysértési előadók gyakorlata változó, de felénk sem tilos jelzésen áthaladásért, sem ittas vezetésért nem koboznak el kerékpárt.
Helyszínen akkor foglalunk le kerékpárt ( további intézkedés végett ), ha közlekedési baleset során felmerül annak lehetősége, hogy műszaki szakértővel meg kell vizsgáltatni, vagy a tulajdonjoga tisztázatlan.

Ugyanakkor szeretném eloszlatni azt a tévhitet, hogy a kombi Octaviába befér a bringa. Hát nem, ugyanis ott van benne az a fránya térelválasztó rács. Legalábbis a mi gépeinkben. A Ford Escortba könnyebb volt betuszkolni a biciklit, mint ebbe. Mondjuk a Golf, vagy a Suzuki még ettől is reménytelenebb eset.

Üdv! Shamen

:: Fórumok ::
MZ (49033)
Motoros túra (17976)
Jawa (27120)
Motorszervíz (2867)
Simson (3406)
Izs (611)
police (1763)
Pannónia (6541)
Dnepr (125)
Ural (61)
Átépítés (910)
Csepel (1960)
Junak (318)

:: Keresés ::




www.motoros.hu