hu
: Főoldal : : Fórumok : : Feliratkozás a levlistára :
2024. április 25. csütörtök 
Márk

:: Egy kép ::

:: Címlista belépés ::
email:
pass: 

:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?

Imádkozom, hogy tavaszig kitartson (61)

Már a kád is csurig benzinnel (10)

Eladtam az összes MOL részvényemet (2)

Hosszabb nyári túrákat szervezek (4)

Ez hülyeség, most is 5ezerért tankoltam, mint máskor (33)

Ez egy ilyen év, folyton esik (3)

Ideje kivenni a fojtást! (17)


:: Ajánlott böngésző ::

- Fórumok -
Új hozzászólás

Felhasználó: 
Jelszó: 
Hozzászólás:


shamen - 2008-08-30 21:45:50

Jó, nézzük meg ezt a lehetőséget is. A tulajdonos kölcsönadja valakinek, aki nem használja, és így adja tovább. Nem vagyok járatos a polgári jogban, így nem tudom, hogy ez a jogviszony mennyire törvényes, vagy törvénytelen.

De mi az, hogy nem tudott arról, hogy nincs érvényes műszakija? Ezzel melyik hatóságot eteti meg? A rendszámtáblán rajta van az érvényesítő címke. Ha nem ért hozzá, akkor kérdezze a tulajdonost, hogy mit jelent az a kis vacak a rendszámon. Aztán ott van a forgalmi engedély is, amelyben benne van a műszaki érvényesség. Forgalmi nélkül nem is lehet ( illetve nem szabad ) kölcsönadni használatra. Szóval ez védekezésnek gyenge, nem hiszem, hogy megállná a helyét. Bár a mai Magyarországon….

Szóval az ilyen kettős kölcsönadásnál a tulajdonos valószínűleg mentesülne a felelősségrevonás alól. Ez esetben gondolom a kölcsönvevő, kölcsönadót meszelnék el.

A szabálysértési törvényben, mint írtam, csak az eljárás felfüggesztésére van lehetőség, a kiszabott bírság felfüggesztésére nincs. Mindössze annyi van, hogy a kifogásnak van halasztó hatálya a befizetésre. Tehát, ha valaki kifogással él, akkor a jogerős befejezésig ( ez lehet a szabálysértési előadó újabb határozata, vagy bíróság határozata.) nem kell befizetnie.

Annyit még elfelejtettem, hogy a részletfizetés mellett halasztást is lehet kérni , ennek max. időtartama 6 hónap. Vagyis ennyivel lehet eltolni a befizetést.
:: Fórumok ::
MZ (49031)
Motoros túra (17976)
Jawa (27120)
Motorszervíz (2867)
Simson (3406)
Izs (611)
police (1763)
Pannónia (6541)
Dnepr (125)
Ural (61)
Átépítés (910)
Csepel (1960)
Junak (318)

:: Keresés ::




www.motoros.hu