hu
: Főoldal : : Fórumok : : Feliratkozás a levlistára :
2024. április 24. szerda 
György

:: Egy kép ::

:: Címlista belépés ::
email:
pass: 

:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?

Imádkozom, hogy tavaszig kitartson (61)

Már a kád is csurig benzinnel (10)

Eladtam az összes MOL részvényemet (2)

Hosszabb nyári túrákat szervezek (4)

Ez hülyeség, most is 5ezerért tankoltam, mint máskor (33)

Ez egy ilyen év, folyton esik (3)

Ideje kivenni a fojtást! (17)


:: Ajánlott böngésző ::

- Fórumok -
Új hozzászólás

Felhasználó: 
Jelszó: 
Hozzászólás:


Teknőc - 2013-03-25 04:16:24

Számoltam, mert nem élveztem.
Köszönöm. Hát nem rajtam, és nem is a környezetemen múlt. Amennyire tudtam próbáltam elkerülni a balesetet.A benti kiokosítás miatt volt szerencsém. Jogilag, meg az ami tény volt.... Egyébként mentem volna a levesbe. Képzeld, még Bluerider is segíteni akart, küldte az ügyvédje telefonszámát.
Aki szerint mivel nem tört el semmim, így nem éri meg anyagilag, hogy velem foglalkozzon s letette a telefont...Ezt kaptam a többitől is. nem érek annyit.
Nos,ha lett volna tanúm, meg ügyvédem, akkor nem álltam volna meg 2 misi alatt.
Szándékos volt, csak azért is ütött el.
Ezt én is tudtam. DE! Ezt ott a rendőrök, mentők kiérkezésekor szándékosan is hangoztatta, csak azért nem tudod ott hagyni, mert a motorháztetőn feküdtem, ahonnan lemászni sem tudtam. Én hívtam ki magamhoz a szerveket is, mert a koma csak elhajtani akart...:(S megmondta, hogy úgy is neki lesz igaza, kár is próbálkozni, mert neki van pénze, nekem annyi nincs. Így neki lesz igaza,vegyem ezt tudomásul.S menjek a f..míg jó dolgom van. Stb.
Persze, ezt nem tudtam bizonyítani, mert nem volt tanúm. De azt később megtudtam, hogy így már több motorost, kerékpárost ütött el.....Nem én vok neki az első.Csak az a baj, hogy ez neki játék, düh levezetés.S meghagyták neki a jogosítványt is. Dicső diszidált, gazdagon hazatért ember, aki forgatja magát és becsületét, mert később össze-vissza hazudozott.Ezt már nem részletezném...:(Nem ide való.. Lényeg, a biztosító (Svájci!) szólt, hogy-mint, mire is ügyeljek, meg a számlákra.
Tehát nem is akart velem kiszúrni, pedig az okozó biztosítója volt! Ekkor már tudtam, hogy merre tovább, csak idő kérdése, hogy fizet. Az útmutatás és a benti kiokosítás egybevágott, így reméltem, hogy ki is fizetik a káromat.
Nos, elsőre, előlegben küldött a biztosító 138eFt. Utána,(bő 3 hónap) egy alku papírt, hogy még elfogadok -e fél milliót, de akkor nem viszem tovább a dolgot...
Aláírtam, visszaküldtem, s 2 nap múlva a számlámon volt a pénz. Ja, s mindezt ügyvéd, tanú nélkül... Jó az a papír, ha kell, segítek. Nézd, amióta motorozok, mindig van jó pár ember, aki nem veszi figyelembe a motorost, kerékpárost, azaz a másikat mint közlekedő félt. 2000-ben úgy ütöttek el, a Bécsi úton, hogy álltam a lámpánál, zöld jelzésre vártam. Erre hátulról belém rohant egy Ügyvéd, aki épp telefonált, s nem vett engem észre, de azt se, hogy piros van...Ennyit erről.:(
Sőt, 2009-ben Szegeden egyszer elém vágott keresztbe egy nő előttem, épp reflexszerűen megálltam. Még 2cm se volt az első gumim és a kocsi között. A csaj kiugrott a kocsiból oszt bocsi, bocsi jól vok? Nem is vettem észre magát..mondja.. Ja, mondom, úton, ráadásul egyenruhában voltam. Melóba mentem. Nappal. 100%-os forgalom.Telefonált, szét se nézett,mikor lekanyarodott.
Rengeteg ilyen van, szándékos észre nem vételtől függően. Mert csak motorral vagy. Kaptam ilyen választ is Szegeden jobbkézszabály meg nem adásakor.Mikor az ürgét megkérdeztem,hogy normális? Itt is csak a reflex miatt úsztam meg. s még mennyi ilyet tudok bő 20 év motorozás adta helyzetekből. Sajna, a motorozás a környezet oda nem figyelése és a "ki a jani? Á, csak mz.. nehogy má előttem legyen"... Igyekeznek így letaposni. Már nem egyszer inkább ott hagyom gyorsan a motorosként a forgalmat, mert ha velük együtt megyek az már veszélyesebb. Inkább megyek gyorsabban mint az autós forgalom. akkor meg se próbálják, hogy ki a jani, ...
Persze, ha egy örült, fiatal, apuci bmw-ése próbálkozik, akkor hagyom, hogy felüljön a saját hintájába. Mert a forgalom ritmusával, a lámpával nincsenek tisztába. Hagyom hogy elzúgjon, a következő lámpáknál meg szépen integetek neki mikor lefordulok.
Inkább az ilyen legyen előttem, mint a se..emben, hogy engemet veszélyeztessen.;)
Magadba bízzál, ne másba!
Az öreg motoros, nagyapám így tanított...:)
http://youtu.be/gXVblTMRCSs
http://youtu.be/1F_g9yxMgtI
Sajnos, ezek nagyon igazak.
Figyelni kell, s óvatosan!
Nem csak rajtad múlik, hogy hazaérsz-e még.
Teknőc
:: Fórumok ::
MZ (49031)
Motoros túra (17976)
Jawa (27120)
Motorszervíz (2867)
Simson (3406)
Izs (611)
police (1763)
Pannónia (6541)
Dnepr (125)
Ural (61)
Átépítés (910)
Csepel (1960)
Junak (318)

:: Keresés ::




www.motoros.hu