hu
: Főoldal : : Fórumok : : Feliratkozás a levlistára :
2024. április 26. péntek 
Ervin

:: Egy kép ::

:: Címlista belépés ::
email:
pass: 

:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?

Imádkozom, hogy tavaszig kitartson (61)

Már a kád is csurig benzinnel (10)

Eladtam az összes MOL részvényemet (2)

Hosszabb nyári túrákat szervezek (4)

Ez hülyeség, most is 5ezerért tankoltam, mint máskor (33)

Ez egy ilyen év, folyton esik (3)

Ideje kivenni a fojtást! (17)


:: Ajánlott böngésző ::

- Fórumok -
Új hozzászólás

Felhasználó: 
Jelszó: 
Hozzászólás:


Keri - 2012-11-23 08:27:41

Az aki nem követi az eseményeket valóban úgy hiheti mint amit te mondasz, de erről próbállak meggyőzni, hogy rohadtul a küszöbén vagyunk a változásnak. Persze még 2012-es cikket is olvastam olyat, hogy "a villanyautók nem terjednek el, mert az ólomakku nehéz és drága" na vazz, ki használ manapság ólomakkut jármű hajtásra, már az akkus fúrómban is LiIon van, sőt annyira olcsó, hogy az MZ-be is vettem már, a következő szezont azzal fogom már megkezdeni, mert két baby ellem méretű, egyenként 350forintos akku helyettesít egy normál ólomakkut, valószínűleg sokkal tartósabban, de erről majd a hosszútávú tapasztalatok után nyilatkozok.

Az eldöntésről jóhogy nem azt mondod, majd akkor lesz igazam, ha az utolsó benzines veteránt is bezúzták.

Más feltételeket mondok.
Az a döntő, hogy melyikből adnak el többet, hiszen a vásárlások jelzik hogy melyik technika éri meg, aktuálisan, nem az, hogy az 5 éve megvett autót nem éri meg lecserélni, mert nyilván nem fogják bezúzni a jól működő 15-20éves autókat. Azok pedig bár egyre szegényebb rétegek kezében, de üzemben lesznek.

Különben pont azon filóztam, hogy mindenki ki van akadva hogy 200kg-al több egy használható elektromos autó az akkuk miatt, de azon senki nincs kiakadva hogy a 96-os Kombi Opel Astrám alsó hangon 200kg-al könnyebb mint a jelenlegi modell, de akár 400kg is lehet a különbség felszereltségtől függően. Sőt igazából a divat a feleslegesen túlméretezett dögökkel mászkálás. A töltési idő is lehet akár 15 perc is, ami már igazán használható, akár a benzinkúton megállással is. Kizárólag a konnektorok teljesítmény miatt hosszabb a töltési idő, de ezek fejlesztése, nem nagyobb befektetés mint egy újabb benzinkút. Itt nálunk van egy olyan sarok ahol 3db van egymás mellet.

Tehát a villanyautók váltása csak arra vár hogy a fejekben történjen változás, mert amíg olyan görcsösen ragaszkodunk a benzinhez, mint bagós a cigijéhez, addig tényleg nem tud elterjedni.
:: Fórumok ::
MZ (49033)
Motoros túra (17976)
Jawa (27120)
Motorszervíz (2867)
Simson (3406)
Izs (611)
police (1763)
Pannónia (6541)
Dnepr (125)
Ural (61)
Átépítés (910)
Csepel (1960)
Junak (318)

:: Keresés ::




www.motoros.hu