hu
: Főoldal : : Fórumok : : Feliratkozás a levlistára :
2024. április 19. péntek 
Emma

:: Egy kép ::

:: Címlista belépés ::
email:
pass: 

:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?

Imádkozom, hogy tavaszig kitartson (61)

Már a kád is csurig benzinnel (10)

Eladtam az összes MOL részvényemet (2)

Hosszabb nyári túrákat szervezek (4)

Ez hülyeség, most is 5ezerért tankoltam, mint máskor (33)

Ez egy ilyen év, folyton esik (3)

Ideje kivenni a fojtást! (17)


:: Ajánlott böngésző ::

- Fórumok -
Új hozzászólás

Felhasználó: 
Jelszó: 
Hozzászólás:


Keri - 2014-12-30 08:00:49

Villogó. Ez a kapcsolás mindig világítással kezdi a villogtatást.
Ráadásul ugye 2 vezetékes változat, vagyis nem kell sehova extra vezetékeket húzkodni.
Probléma csak annyi vele, hogy a TS esetén az index relén keresztül kapja meg a dinamó a gerjesztést és a visszajelző lámpa is erről világít. (ugye ugyan az a töltés és az index visszajelzés) Ezért amikor kigyullad a töltés jelző lámpa, akkor elkezd villogni, mert ez a villogtató már a 2W-os izzó áramától is villogásba jön. Ha mechanikus a feszültség szabályzód, akkor ez azt jelenti hogy szakaszos lesz a töltés. Elektronikusnál nincs ilyen gond, mert a visszajelző lámpától független az alacsony fordulati gerjesztés.

LED. Hát én mindig kinyomtatom és szépen mellé csomagolom az adatlapot. Főleg ezeknek a modern nagy teljesítményű ledeknek elég változatosak a paraméterei. Ha a régi 5mm-es lábas LED-ekről van szó, akkor a színétől függően 1,8-3V feszültség kell neki és ilyenkor 10-30mA a normális árama. Ezeket még lehet feszültséggel hajtani ha az stabil, nincs termikus megfutás mint a nagyobb teljesítményűeknél, bár olyan 0,5W-ig még ezeket is lehet előtét ellenállással regulázni.

Amúgy igen. Szépen elkezded növelni a feszültséget vagy áramot, és a fényéből lehet látni hogy meddig növekszik. Eleinte hirtelen nő, majd ellaposodik az áram/fény kibocsájtási karakterisztika. Amikor nem lesz nagyobb a fénye, akkor már felesleges nagyobb áramot ráadni, ez a pont szokott lenni az optimális. Illetve ha picit visszább veszed, akkor nagyon tartós is lesz.

Pl. amit én raktam a TS-be az 30mA-ig hajtható névlegsen. Itt adja le a legnagyobb fényét. 10mA-től már határozottan világít. Én úgy terveztem hog 4,5V és 7,5V között változhat a rendszer feszültség. Ez 15mA és 25mA közötti áramokat hajt a LED-be de mivel itt már kezd laposodni a karakterisztika, alig változik a fénye a feszültség változás hatására. (kevésbé mint az izzó) és még ki sem hajtottam rendesen, ezért kb. 50ezer óra élettartammal lehet számolni. A csúcs teljesítményén van hogy csak 5000óra, amit egy jobb izzó is tud.
:: Fórumok ::
Motoros túra (17976)
MZ (49030)
Jawa (27120)
Motorszervíz (2867)
Simson (3406)
Izs (611)
police (1763)
Pannónia (6541)
Dnepr (125)
Ural (61)
Átépítés (910)
Csepel (1960)
Junak (318)

:: Keresés ::




www.motoros.hu