:: Szavazás ::
Hogyan védekezel a magas benzinárakkal szemben?
|
|
- Fórumok -
Papír mizériák - új hozzászólás Összesen: 72 oldal
Ennyire lutri a dolog, hogy nem tudni milyen papírok vannak hozzá? Ha nincs valami tulajdont igazoló irat vagy forgalmi engedély, akkor egy adásvételi nem fog érni semmit ha forgalomba is akarod helyezni. Ennyire megérné elmenni olyan messze?
Az lenne a kérdésem, hogyha mondjuk találtam egy ritka motort(valószínűleg nincs forgalomban, mert egy pajtából lett megmentve), de az Portugáliában van, akkor azt ha én megvenném, milyen papírok szükségesek ahhoz, hogy Magyarhonban is forgalomba lehessen helyezni. Esetleg mi van akkor ha a külföldi tulajnak sincs róla papírja, OT vizsga vagy valami megoldás?
Gondolom ez az egész azért találódott ki, hogy a "nyugodtabb" vérmérsékletű, kevesebb kockázatot jelentő motorost előnyben részesítsék a speed-esekhez képest. De azért azt nem mondanám, hogy egy herlis csak töpörög, vagy egy 1500-as Intruder. Egy MZ-vel közlekedő tán veszélyesebb? Egy fenét. Ezért lenne érdekes az eredeti adatbázis, mert abban lehet sokkal több motor szerepel, mint ami a biztosító listájában van.
Szerintem ezt el is felejtheted. Én is néztem ezt a lehetőséget, találtam is egy oldalon linket, de ott MZ-ről szó sem volt. Szarnak ezek a régebbi gépekre. Harleyk-ra meg Shadow-okra gondoltak ezek kb. nem MZ-re. Na mindegy.
Ahoj, nem tud valaki Eurotax adatbázishoz hozzáférni? Ugye van biztosító amely engedményt ad, ha a motor csopper, cruiser vagy túra. Túra motor szinte nincs is benne, pedig szerintem sokkal több motor is beleférne, akár egy Jawa, MZ, Pannonia, stb.
Szia,sajnos nincs.Csak ha veszel papiros vázat,blokk résszel, és ráépitessz.
Üdvözletem! Nemrég vettem egy kosárnyi motor alkatrészt. Kissebb szortírozás után négy motort tudtam összeállítani belöle. A gondom csupán annyi, hogy egyikhez sincs sem adásvételi sem forgalmi. Van arra lehetőség hogy ezeket a régi paripákat újra forgalomba helyezzem valahogy?
A segítséget előre is köszönöm....
Az OT viszont nem megoldás, én anno beszéltem a veterános elnökkel is, nagyon korrekt úriember, de segíteni nem tudnak. Kell minden papír az OT-hez is...
sorszám: 3216 (117759)
( előzmény: Black Dragon, 2009-09-29 19:10:49)
Bejegyzett utolsó tulajdonos kell mindenképpen, ő az aki el tud intézni bármi pótlást vagy megbízhat téged. Bővebbet sokat olvashatsz ilyesmiről itt.
sorszám: 3215 (117758)
( előzmény: Black Dragon, 2009-09-29 19:10:49)
Szevasztok!
Forgalomba helyezésnél, ha nincs meg a forgalmi, akkor van más lehetőség az OT rendszámon kívül?
Üdv.
Azt rebesgetik hogy meg fog szűnni az eredetiség vizsgálat,illetve nem lesz kötelező.Ez azt jelenti hogy akkor a törzskönyvért se kell fizetni? Mert ugye azt az eredetiség vizsga alapján küldik meg..
Akkor az átírás olcsóbb lesz cirka 20 ezer forinttal?
Közérdekű:
http://www.fn.hu/auto/20090927/nem_kell_izzokeszlet/
közben felhívtam a Központi (Budapest) Okmányirodát is... ott még egyszerűbben elmagyarázták... :D
mivel az adásvételivel megszerzed a TULAJDONJOGOT a gép felett, nincs szükség mindenféle meghatalmazásra meg a régi tulajdonostól a nyilatkozatra (tehát nem az átírással válik a tulajdonoddá), mert az ügyeket innentől kezdve TULAJDONOSKÉNT intézheted...
tehát mint tulajdonos teszek nyilatkozatot arról, hogy nincs a motornak forgalmija stb.
azt nem tudom, hogy ez annak az eredménye-e, hogy a veterán klubbok képviselői felvették a kapcsolatot a közlekedési hatósággal az ilyen kényes ügyek könnyebb intézése végett (hírek), vagy már régebb óta is így müködik a rendszer, de mindenesetre egyre kecsegtetőbb a dolog...
ilyen esetekben ne hallgassatok senkire sem, tessék felvenni a telefont, és utánaérdeklődni az összes környékbeli okmányirodánál... :)
én jártam úgy, hogy átíráskor műszaki nélkül simán elhajtottak az irodából, míg egy másik (megyeszékhelyi) okmányirodába csont nélkül átírták... :)
sziasztok a segitségeteket szeretném kérni kedves motorostársaim azzal kapcsolatban hogy 2010 április közepén szeretnénk rendezni egy jótékonysági motoros találkozót gögyün(győr mellet)már több szervezetet megkerestem és segitenének de tudnom kéne hogy hány motoros jelenne meg és van e értelme megcsinálni nagyon szeretném ha sikerülne mert két beteg gyereken szeretnénk segiteni ha lene akkor segitenétek e ?? légyszives jellezzetek az a7szabo@gmail.com-ra előre is köszönöm minden megjegyzés vélemény fontos lenne számomra előre is köszönöm
Ez így egész jól hangzik, de mi kerül ezen sok pénzbe? Mármint persze ha levesszük belőle azt amit amúgy is kifizetsz egy rendezett papíros gép megszerzésénél. eredetvizsga:15500, biztosítás:kb.5-8ezer, műszaki:7-8e,vagyonszerzési illeték:kb.3e, új forgalmi, új törzskönyv: 6-6ezer.
Miért kell még fizetni? a tulajdonosnak a nyilatkozatért? Vagy az adatlapért(ez valószínű) 1-2ezer kb., ha műszaki adatlapról beszélünk.
Szerintem az a fontos, hogy ez az egész egyáltalán lehetséges. Nyilván az szükséges hozzá, hogy az akitől veszed legyen a tényleges utolsó tulaja a gépnek, ne száz kézen átment legyen, mert akkor valószínűleg nem sok kedve van már a hivatalosan utolsó régi tulajnak nyilatkozgatni egy vadidegen embernek.
Jól gondolom?
na, kicsit utánajártam a forgalmi nélküli gépek átiratásának-lepapírozásának... :)
beszéltem az okmányirodával (Miskolc), és elég segítőkészek voltak... szóval van esély az ilyen gépek forgalomba helyezésére...
a menete a következő... a régi tulajdonossal íratni kell egy nyilatkozatot, hogy az xy motorszámú-alvázszámú gép forgalmiját elhagyta-elkeverte, meg hogy kb. mikor is történhetett ez... ez a nyilatkozat minden esetbe szükséges... ezzel a nyilatkozattal + az adásvételivel irány az okmányiroda, ahol kiállítanak egy "adatlapot" amivel már lehet vizsgáztatni, biztosítást kötni stb. innentöl kezdve az átírás menete megegyezik egy normál átírással, az új forgalmit már csak az új tulajdonos nevére állítják ki...
persze ehhez kell, hogy a motornak valamilyen adata szerepeljen a nyilvántartásban...
röviden ennyi :) ... a menete biztos sok időt, utánajárást vesz igénybe, meg nem kevés pénzt... :(
hali...
ha a motor ki van vonva forgalomból, a forgalmit le kell adni az okmányirodán?...
csakmert lenne egy Jawa 634, és 2005ben ki lett vonva a forgalomból... szóval követeljem a tulajtól a forgalmit, vagy az előző tulajtól, vagy ott pihen az okmányirodában a rendszámmal együtt?...
és az is érdekelne, hogy forgalomból kivont motort hogyan lehet átiratni...
csak a jelenleg bejegyzett tulajdonos kérheti a törzskönyvet és az új forgalmit ki
vagyis az előző tulaj intézheti neked az első lépéseket, ha nyilvántartott a motor és a tulaj
én amikor vettem nem volt meg a törzskönyv de volt forgalmi: a tulajnak is pár hónapba került...
Szia
Én 3 hete vittem a szinváltozásra a JAWA-mat
KPM -nél csak megnézték a szinét 1300FT,majd kiállítotak egy papirt róla.
Ocsmány irodába ezzel a papiral kellet menni. 6000 a forgalmi,6000 az új törzskönyv ösz:13300 és papiron isfekete lett
sorszám: 3205 (116805)
( előzmény: rétiboglárka, 2009-09-01 18:57:32)
Hali,
ezt én is így tudom, az okmányiroda akkor fogja az új forgalmit kiállítani, ha viszik a műszaki vizsgalapot, forgalmi engedélyt meg 6000 Ft-ot (asszem a törzskönyvet is cserélik, de azt meg kell nézni, benne van-e a szín).
sorszám: 3204 (116802)
( előzmény: rétiboglárka, 2009-09-01 18:57:32)
Üdv.
Kérdésem lenne..
Havernak azt az információt adták a az ocsmány irodába,hogy a színváltoztatás KPM vizsga köteles ....igaz ez?
Amúgy autóról lenne szó....
köszi a hasznos infot akkor mégsincs veszve a dolog :)
Itt kikéred a törzslapját a gépnek,oct a többi mint az előbbiben:
Belügyminisztérium
Központi Adatfeldolgozó,Nyilvántartó
és Választási Hivatal
Közlekedési Igazgatási és Nyilvántartó Főosztály
Közlekedési Nyilvántartó Osztály
1106 Budapest Tárna u 1-3
Levél:1475 Budapest PF:367
Tel:06 1 432 1742
A rendszám alapján kikeresik a papírt,oct irány az ocsmányiroda.
sorszám: 3201 (116704)
( előzmény: sergeiivanov, 2009-08-24 21:44:23)
Ez nem igaz.
A B.M.-től kikéred a motor törzskönyvét,beballagsz vele az okmányirodába és közlöd,hogy a forgalmit elhagytad,kérek egy újat. Mivel "jogodban áll" elveszíteni a forgalmit,ezt nem tagadhatják meg.Mivel motorkerékpárnál nincsen bontási igazolásos forgalomból kivonás,kénytelenek lesznek visszahelyezni a forgalomba.
Viszont kérnek:eredetiségvizsgálatot,
műszaki vizsgát,biztosítást és sok pénzt.
2005-ben simán visszahelyezték fater ősöreg rendszám és forgalmi nélküli NSU-ját.
sorszám: 3200 (116703)
( előzmény: Fejes Attila, 2009-08-29 19:21:33)
Szia, az idő végett kell.A 90-es évek óta van igazi nyilvántartás,és ha ebben nem szerepel egy 51 éves motor,és nincs papirja, akkor nem lehet forgalomba helyezni, mert nincs multja.Amúgy ez csak bürokrácia.
Van egy motorom, amit 2006-ban vettem, de nem írattam át, mivel nem volt olyan állapotban, hogy (figyelembe véve a kevés erre fordítható időmet) 15 napon belül le tudjam vizsgáztatni. Ezért az adásvételibe a dátum helyére csak 200 került, azaz idén még ki tudom egészíteni az aktuális dátumra. Új rendszáma, de 2 lapos forgalmija van, törzskönyv nincs (ez esetben nem is kell), a vizsga 95-ben lejárt, azóta nem nagyon használták. Ha vizsga nélküli motort veszek, akkor a biztosítás után a vizsga a következő lépés, majd az okmányiroda. Ebben a topikban viszont többször olvastam, hogy az ilyen régóta le nem vizsgáztatott gépeket észrevétlenül kivonják a forgalomból. Ezek szerint az okmányirodában kéne kezdenem? Mi az első teendő? Kösz előre is a válaszokat.
Miért kéne közjegyző? Hisz a járműnyilvántartásban szerepel a tulaj, és a jármű összes adata is .
Amúgy elhaggya: elhagyja , legalábbis helyesírásilag :-))
sorszám: 3197 (116648)
( előzmény: Fejes Attila, 2009-08-25 19:50:32)
Ismételt forgalomba helyezéssel megoldható, de ahhoz az kell, hogy az örökös nevén legyen, csak tőle szerezheted meg a tulajdonjogot.
Hello mindenkinek! Az szeretném kérdezni hogy,valaki rendlekezik-e tapasztalattal, Mz újra forgalomba helyezésével kapcsolatban. Egy TS 125-ről lenne szó, aki árulja örökölte. A motor rendszámát még a néhai gazdája adta le,de a forgalmi engedély megvan.Lehetséges -e valahogyan újra forgalomba helyezni a járgányt,már több mint 10éve nincs forgalomba. Válaszotokat előre is köszönöm
üdv.akitöl veszed a blokkot irtok egy adás/vételi szerzödést.ezt a szerzödést magadnál tartod.ha megállit a rendör oda adod neki a 2 adás/vételi szerzödést.a régit és az ujat.
Üdv!
Kérlek segítsetek!
Van egy Simson s51n motorom. Ki van kopva motor blokk közepe és az szeretném kicserélni egy másikra. Az lenne a kérdésem, hogy milyen papírmunkára lesz szükséges, hogy ha megállít egy rendőr ne legyenek problémák, hogy új motor számú motorblokkot használok a régi helyett.
A válaszokat előre köszönöm
Sziasztok,ha a motor eredeti tulajdonosa elhaggya a forgalmit, akkor kérhet másikat, csak közjegyzővel hitelesíteni kell a történetet.
Hát tényleg jo lenne ha meglenne a papirja.ugy könnyebb lenne a dolgom.köszönöm a segitökézségedet.
A rendszám az oké, de papír nélkül nem tudnak tulajdonjogot igazolni. Jó lenne ha meglenne az eredeti forgalmi.
sorszám: 3190 (116522)
( előzmény: sergeiivanov, 2009-08-24 22:27:35)
sziasztok tulajdonomba került egy p10-es pannonia,de nincs meg a forgalmija,adásvételit irtunk.le birom papirozni hogy kőzlekedhesek vele?
elsötulajtol venném meg a régi rendszám megvan.állitolag még keresik a papirokat.szoval ha nem lesz meg a papir akkor tárgytalan az egész?
Hát tulajdonjogot valahogyan igazolni kell, anélkül nem fogják se átírni, se műszakiztatni. Tudni arról, hogy mi lett a forgalmival és akitől vennéd az tulajdonos-e, van rá joga eladni? A BM nyilvántartásban is utána lehetne nézetni, ha megvan a rendszáma.
sorszám: 3187 (116486)
( előzmény: sergeiivanov, 2009-08-24 21:44:23)
Sziasztok.az lenne a kérdésem ha veszek egy 51 éves motort aminek nincsen forgalmija.akkor én azt letudom müszakiztatni valahogy? illetve forgalmit tudok csináltatni neki?
Tisztelettel sergei
bocs, az elozohoz kis kiegeszites. Egyik kozeli baratom vett egy veteran autot, felujitotta es gondolta , hogy szerez egy masik blokkot az eredeti szammal (hm de erdekes :-) A muszakin nem csak a szamot, hanem a betutipust is megneztek. Megkerdezte a baratom, hogy megis mi volt ez, erre azt mondtak, csak akkor nezik ha felmerul a trukkozes lehetosege. Udv
Igen, most vizsgaztattam ket motort,es ezzel kezdtek. Hallottam tobb helyrol, hogy megoldhato a vizsga ha nem egyezik a szam, csak sokba kerul :-)
Haho!
Mostanában szokás a műszakin a motorszám ellenőrzése?
Köszi: M
Bizony, nekem verho ötösbe volt beépítve, kettesben még egykerekezett... a hetvenet az is simán vitte, az enyém anno ráadásul felfúrt volt. Elmondható, hogy egyetlen más ötvenes sem volt ellenfél se gyorsulásban, se végsebességben.
Robogót isten ments!
Praktikus,de csak pakolás szempontjából...
Kis vacak kerekek,sok gusztustalan müanyag,olyan mintha egy hokedlin v budin ülne az ember:))
Veszek egy karban tartott szép S51-es Simsont!
Köszi a hozzászólást!
A kidobást én se szó szerint értettem,már alig van a szörnyetegből ez-az:)
Elbótoltam a Balkan blokkot is,bár kicsit hiányzik majd az a látvány mikor a haver a Star blokkos mini Rigájával menőzött aztán odamentem a Balkán blokkos Minivel...
Lehervadt a szája:))
Az a kis sz@r ment v 70-et.
Érdemi válaszom az lenne, a motyót értékesítsd , pl. a vaterán. A másik, ha robogózni akarsz, vegyél pl. valami japán csodát amiből sok van, mert ahoz lesz alkatrész is. De, keress rá a kiszemelt típusra a neten, óvakodj a japán belföldre készült terméktől. Ugyanis az, ha megveszed, örök darab, eladhatatlan, és itt semmi alkatrész nincs hozzá. Egyszer én is bevásároltam egy suzuki gemmával- nem gammával- három sebességes automata váltós csoda volt, két személyes, de, csak azért kaptam hozzá másik karbit, mert egy ismerősöm privatizálta egy motorról,a kereskedésből, ahol melózott... anélkül kuka lett volna az egész. Karbicsere után igen hamar kiszálltam belőle, mázlim volt, hogy sikerült.
Ha a forgalmiban szereplő tulaj a csávó - val kötött adásvételt, te pedig, a csávó - val kötsz, akkor a tulajdonossor folyamatos. Eredetvizsga bizti, érvényes műszaki, és egyebek után átírják, a csávó pedig mulasztási bírságot, és vagyonszerzési illetéket fizet. Ez téged ne zavarjon, az ő baja.
Te is fizeted majd a dolgokat, a saját vagyonszerzésed után.
A balkán egy 3 sebességes erőmű, a simson pedig egy igen tartós darab. A két blokk összehasonlíthatalan. Vagyis, a balkán váltása azzal a külső rugós körmöskapcsolóval, meg a hosszú váltóútjával, rémes, és megbízhatatlan. Jól gyorsul, erős, de nem német minőség a tartósságát és megbízhatóságát nézve. Salakozni nagyon jó volt, vertem mindenkit vele. :-) Végsebességben szintúgy, pl. a jawa mustang lovaskocsi kategória volt. Rigák, verhók nem voltak ellenfelek. Mikor is volt ez ? Asszem 1976 táján.. Bocsi, srácok a történelemóráért.....:-)
Üdv!
Venni akarok egy MZ-ét azonban akadtak gondok. A csávó azt írja hogy az előző tulaj beadta a motor papírjait az okmányirodába és kivonatta a forgalomból. Ő neki meg csak egy adásvételi szerződése van a motorról. Ha most én írok vele egy adásvételit és az előzővel együtt beviszem azokat az okmányirodába akkor átírják a nevemre?
Ebben nincs is különösebb vita.....
Kösönöm a hozzászólásokat!
26éves vok,és szerettem volna egy egyedibb kismotort mert még nagyra nincs pénzem.-
Teljesen igazatok van,rengeteg "ketyegő bomba" van az utakon.
Le is tettem a dologról,szétszedtem a picsába ,megy a méhbe sz egész.
Nem a blokk feldogatás gyengeségétől félek,mert az bizony vastag kazánlemez...hanem a verho váz tényleg egy kis gyenge szar,a Balkan meg Simson kategória.
Összesen: 72 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|