Motorszervíz - új hozzászólás Összesen: 51 oldal
Hi!
Az a gondom,hogy az S51N-es Simómon hol van szikra,hol pedig nincs!
Tud vki segíteni?
Köszi:IMI
Hello!
Még az előzőhöz,annyit sikerült megtudnom hogy dellorto olasz karbi. torokátmérő nem teljesen stimmel de egy átalakítóval megoldom.Csak az a kérdés hogy üzemelne-e vele a Mz?
Hello minden fanatikusnak!
Csak egy röpke kérdésem volna.Szert tettem egy cagiva 125nek a karbijára (lovésem sincs milyen típusu cagiva) szerintetek jó az egy 150 Etz-re?
előre is köszi minden segítséget ha csak tipp akkor is!
tata 21 megegyezik a lehúzó
eladó egy 634 és egy 638 as vagy alkatrészenként, vagy egyben 70 ill 80 e forint, ha alkatrész érdekel akkor neki állok bontani. mindkét motor forgalomban van, és a nevemen található.
tel.: 70 3339723
mail: ttibi20@freemail.hu
A következő link szerint nem.
http://www.mofaker.hu/megjelen.php?fomenu_kat=1&almenu1_kat=1&almenu1_id=9&fomenu_id=4&fomenu_nev=Motoralkatrészek&almenu1_nev=MZ-ETZ%20alkatrészek&almenu2_nev=Tengelykapcsoló%20szerkezet&almenu2_id=149
Csákány! Azt szeretném megkérdezni hogy a "kis" etz kuplunglehuzója megegyezik-e a "nagy" etz-ével.
A letöltéseknél van részletes leírás a 125-s blokkszereléséről is, ábrákkal.
Asszem a hogyan javíthatom a mkp-m címmen.
Télen én is széthúztam.Hát úgy érzem az én motoromnak már mindegy mi történik vele, csak rosszabb lesz.
Remélem te nem jársz így... :)
Huhh!Mindenesetre kössz,nem erre számítottam de akkor majd rászánom magam a dologra!:)
Ha arra gondolsz,amire én akkor kell.
Hello mindenkinek!
Csak annyi segítséget szeretnék kérni hogy ha egy 125Etz-ben szeretnék léptetővillát cserélni akkor ahoz nem kell széthúzni a blokkot?
A tz 50papir és izsákon van bácsmegye
Sztem a karbiba volt egy kis kosz amit beszivott a fuvóka majd valahogy át is ment a teljes fuvókán és jó lett.Nekem volt a jawan egyszer egy ilyen az is magátol jó lett.De volt olyan amikor egy pici bogár volt a fuvókámon azt már nem szivta át.
Úgy, hogy más okozza. Van ez így. Istenem, ha én azokban az órákban, amiket életemben téves diagnosztizálás miatt átszereltem, inkább valami pénzkereső tevélkenységet végeztem volna...
Egyik nap, mikor már a bejáratás végén jártam(új gyűrűk),megjelentek ugyanazok a "tünetek",mint gyűrűtörés előtt: 3.sebóban 3/4 gáznál mintha leszabályozna a motor,4.-ben pedig alig pörgött ki. Azt hittem,annyi a gyűrűknek,de nem. Másnap elővettem,semmi baja nem volt,minden sebességben szépen húzott,végre is jól ment... Most ez hogy van,srácok???
+még mindig keresek Garelli Sport Super 49.9ccm hengert!!!
Helló, Bagjas!
Engem érdekelne a tz!
Hol van? Mennyibe kerül?
A képnek örülnék
Üdv!
Szasztok.mivel nem írtam róla semmit igy le róvom adósságom.tehát 89-es 251-es tz szép állapot papirok nincsenek kivonták forgalomból,azt mondják vissza helyezhetö.új szimeringek,kuplung.akinek alkatrésznek kell annak 99 százaléka használható de kár érte.én vettem egy 600 xl-t ezért nem kell.akinek emilbe kép kell csak hétvégén tudok gépnél lenni.hivhattok is.
vagy fúrsz bele két lyukat, belehajtasz egy lemezcsavart és annak a fejénél fogva húzod ki. Besajtoláshoz meg csövet használj ami csak a külső átmérő környékén érintkezik.
Jah, ETZ250rol van szo. Bocsi
Sziasztok!
Aki cserelt mar fotengely szimeringet, elmeselne nekem a lepeseket? Most ott tartok hogy levettem a generatort es farkasszemet nezek a szimeringel.Olvastam, hogy at kell szurni, a lyukba beleakaszkodva kitepni, majd az ujat a ovatosan bepaszirozni. (a fotengelyt nem szeretnem kivenni!)Ez igy okes? A kuplung oldalon is meg akarom csinalni, csak elobb szereznem kell lehuzot hozza. Ja es ki hogy rakja vissza a kuplungot, hogy ne porogjon le kesobb?Egyszer mar poruljartam...
elore is koszi:
Gabor
Tudsz küldeni képeket meg néhány konkrét infót róla?
Mindjárt lemegyek a pincébe és átnézem.
Sziasztok ha valakit érdekel egy 251 tz én eladnám 50 pénzér nagyon szép.át nyergelek a 4 ütemüekhez.062024391690 bácsmegye
Megoldódott a probléma (részben):bowdencsere! Kis járatással meg tudom oldani az olajgondot is. Sajna pénzem nekem sincs (olajra) A Peti+megnézi a karbimat. Ugye? :)))
Az a másik Garelli tudom milyen,de annak más a hengere. Elvileg lesz egy plusz blokkom....elvileg....
A motorolaj valamivel hígabb hidegebb állapotban, meleg alig van különbség.
Sztem tegyél bele 80w 90 et.Mert 15w 40 van bent neked.Ugye emberek a 15w 40 túl sűrű egy váltóba nemigaz?
Nekem van egy ronda rózsaszín Garelli Uno típusú, babettára hasonlító megjelenésű 50ccm-es mopedem, alkatrésznek felhasználható, minimális összegért átadó. Bár asszem ez nem azonos azzal amit te keresel de hátha mégis. Ja, Győrben van a vas.
ATF olajjal próbáld, azt használva hidegen nem fognak tapadni oldáskor.
Esetleg nem tud valaki Szombathely környékén egy 49.9ccm-es Garelli Sport Super-t,vagy alkatrészt?(főleg henger,dugattyú,kipufogó) Rendesen megfizetném,vagy adnék Simson alkatrészt,bármit.....
Esetleg nem tud valaki Szombathely környékén egy 49.9ccm-es Garelli Sport Super-t,vagy alkatrészt?(főleg henger,dugattyú,kipufogó) Rendesen megfizetném,vagy adnék Simson alkatrészt,bármit.....
Segítsetek légyszi! Van egy 50ccm-es Garellim,csúszik a kuplungja. Már sokan megnézték,de nem tudtak segíteni.A holtjáték,és az összes állítócsavar jól van beállítva.Ha még ráállítok,már alapból kiemel. Az olajszintje is jó,a kuplung pedig jó állapotú. Ezt főleg elinduláskor és "hidegen" csinálja,és a behúzás után csak pár másodperccel old szét. Mi lehet a gond? Írjatok légyszi!!!
Szeva raki.Kuplung csapágy?
Aki esetleg nem olvasta az előzőeket:
egy felújított 1986-os 250-es ETZ-ről van szó:)
Sziasztok!
A rugóstag probléma mellet van itt egy kis gond a blokkal is:)
Szóval a lényeg az, hogy amikor a motor elkezd bemelegedni, akkor valami zörgés beindul benne. A motor teljesen fel lett újítva, új hajtókar, csapágy meg minden. De a dugattyú és a csapszeg az maradt a régi.
Az az érdekes, hogy ahogy behúzom a kuplungot, úgy változik ez a zörgés. Most akkor minek van baja, a kuplungnak, vagy a hajtókar-csapszeg-dugattyú résznek? Ha tapasztaltatok hasonló, akkor írjatok mailt, vagy írjatok néhány sort ide!
Köszönök mindenfajta segítséget!
Raki
csőváz powerarc.a szimeringel volt már problémám az nemrég volt cserélve és szerintem jó is.nem értem az egészet de azért köszi.esetleg más ötlet?akár másoktól is!
Sziasztok!
Nekem egy Mz Etz 125 cm3-es motorkerékpárom van.
Épp ujítom föl de nem találok sehol se karburátor beálitást. Ha esetleg valaki tudna, akkor lécci küldje el emailbe (arnold.kiss@citromail.hu) vagy irja be a forumba. Előre is köszi.
Szia Raki.
Nekem van pont egy db hibátlan hátsó ETZ telóm. Írtam mailt neked a mrmz@citromail.hu-ra.
Sziasztok! Ha tud nekem valaki szerezni vagy esetleg van neki FantikMoto krosszmotorhoz karburátorja vagy egyéb alkatrésze kérem írjon erre az email cimre:choper88@citromail.hu
Nekem a Jawa-m csinálta ezt, hasonlóan elejtette a fordulatszámot, majd utána nem sokkal az lett a vége, hogy a generátoroldali szimering tönkrement, szívta a falsot mint a huzat. A csere óta nem fordult a fent említett jelenség.
Szasztok!megigértem írok.powerarc amit javasoltál jó is meg nem is,kitakaritottam mindent és hopp a 4. vége 110 nem durrog,de viszont vissza ejti a fordulatot,megfullad nem tudom mi történt tanácstalan vagyok.
Sziasztok!
Van egy 250es ETZ-m, 1986-os évjáratú. Az a probléma, hogy az egyik rugóstag, utángyártott (RENAK), és valami gáz van vele. Mindkét rugóstag teljesen ugyan úgy néz ki, kívül és belül is, azonos módon, ugyan akkora olajmennyiséggel lett összeszerelve, és a szárakben az alkatrészek is pontosan ugyan azok. Ennek ellenére a szemét utángyártott TÚLSÁGOSAN csillapít, annyira, hogy nem tud tőle rugózni a hátsó kerék, mivel a rugóknak nincs idejük visszanyomni a szárakat a kiinduló helyzetbe. Kézzel alig lehet kitépni a szárat, befelé viszont könnyedén megy. A gyári rugósláb egyébként hibátlanul működik.
Aki tud, kérem segítsen, már mindent megpróbáltam, kipucoltam, variáltam stb., de nem tudok rájönni, hogy mi lehet a baja. Ha volt már hasonló problémátok, írjatok néhány sort!
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Tamás
szevasz POWERARC.köszi a tippet a cimbim is erre gondolt ugyhogy 2-0.megnézem,majd irok hogy más is tanuljon.köszönöm szépen.a szoci legyen veletek!
esetleg nem st. Matte a neve? Erről csak nnyit, és nem akarok kötözködni, hogy tényéeg megfogja az alut, a fényesebb felületet pedig eléggé, úgy hogy kézi polírozás után nem biztos hogy eltűnik a folt. Úgyhogy minednki saját feleőlésségre. Amúgy tényleg jól old mindenféle zsírt.
mzzzz
Nézd meg hogy a benzin akadálytalanul jut-e el a karbiba, csap, szűrő tiszta-e, a tankszellőző rendben, és a karbi is tiszta.
volna egy titok amibe segithetnétek nekem. van egy 251-es tzm.jol gyorsul jol indul de 110-nél(5-be)durrog puffog és le megy 90-re vissza 4. majd 5. 110 és megint.ami új benne;trafo,kondi,üllö-kali,az össz. szimering.segitséget előre is köszi.
Ha emlékeim nem csalnak, létezik olyan festék (feketében is), aminek jó a hőátadó képessége, hengert is le lehet fújni vele. Meg kell kérdezni egy festékboltban.
Összesen: 51 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|