:: Szavazás ::
Hogyan védekezel a magas benzinárakkal szemben?
|
|
- Fórumok -
Átépítés - új hozzászólás Összesen: 18 oldal
Sikoly!
Milyen TS? Tudnál küldeni pár képet róla?
Énis épp a 250-es TS-em átfaragásán dolgozok.
Van ötletem váltópedálra, ha gondolod mail-be küldök rajzot róla. Üdv!
Ádi
steelheart6(kukac)freemail.hu
Helló!
Egy kis segítséget szeretnék kérni!
Most fejezem be az épített TS-emet,és a
következő "áldozat" is vmi szoci gép lesz....talán egy 638-as. Egy gondom van csak, hogy hogy lehet a váltópedált is előre kitolni. Ehhez kérnék pár ötletet.
A segítséget előre is köszi!
Melyik tipusra gondolsz a pancsiból?És ha vmi 4T blokkot tennék bele?Az ilyen gépet nem lehet forgalomba helyezni mi?
Esetleg 250es csepptankos Jawa.
Hi!Érdeklődnék,melyik motorból lehetne egy kis choppert faragni a lehető legkönnyebben???Esetleg másik blokkot beletenni?(pancsi?Mz?etz?Csepel?)Melyik mocinak a váza a legalkalmassabb erre a célra?Egy furó-faragó inas..Előre is köszönöm a válaszokat!
hát ha nem lenne nagy kérés... tozsercsaba@freemail.hu
Sziasztok!
Én csak most csatlakoztam, lehet, hogy elkéstem. A kiegyensúlyozással kapcsolatban leírás található Ternai motoroskönyvében. Ugyan nem mai a könyv, de úgy gondolom, hogy ez a rész még helytálló. Akit érdekel emilben elküldöm.
Csá!
Sziasztok!
Etz 250-es vázat keresek, lábtartóval,
fékkarral és hátsó lengővillával, ill. fékolajtartályt kompletten, olcsón.
Bp-i vagyok. Küldj e-mailt.
Kösz.
Tudna vki segiteni hogy hol lehet főtengelyt felujitani , ahol jól is dolgoznak? pest ,és környékén!
nagyon köszi!
Nem kötekednek. Egyszerűen garantálja a bukást az említett átalakítás, amennyiben nem engedélyezteted.
Senkit nem fog érdekelni, hogy kóbura vagy abszolut szakszerű, ha nem rendelkezik engedéllyel, számításokkal, alkatrész minősítésekkel, mittudoménmifenével...
Bár azoknak tűnnek, ezek a kérdések nem elsősorban a szerelési szaktudásról szólnak, hanem bonyolult papírdolgok, ilyesmiben Fullkopyt kérdezd. (Jawa, Papír mizériák fórumokban fordul elő)
Es ha elore dupla tarcsafeket rakok vagy hatra rakok fel tarcsafeket akkor is kotekednek a vizsgan?
Koszi a biztato szavakat!De azert elbszom az idomet mert erdekel hogy ugy milyen ha nem jo akkor max visszaepitem!
Házilag eléggé fárasztó, de ki lehet. Menj az MZ fórumba és kotorj visszafelé. A nevem alatt, 2006-01-08 15:09:54 időponntal találsz rövid leírást. Jó munkát.
Vizsgára szépen visszacsinálod! egy fél délutános munka, ha jól lett megszerkesztve a dolog. Aztán mintha mi sem történt volna, tovább motorozol a központis géppel és sz@rsz a világra. :-)
Úgy kib...nak, mint a macskát szarni...
De amúgy is minek?CSak időpocsékolás...
Ha az Mz etz-met koszponti kugosra akarom megcsinalni hatul mit szolnak hozza vizsgan?Meg miben kulonbozik a 250-es a 251-estol
Helló tams9!
Azt a fekete szutykot Kromofággal lehet leszedni, az festékmaró. Festékboltban lehet kapni zöld üvegben. Nem árt vele vigyázni. Ha leszedte a festéket, simán ki lehet polírozni a deklit. Nekem 250-em volt, elég vastag anyagból van az. A polírozás nem vékonyítja meg azt az anyagot, csak tized mm-ekkel. Ja és ha lepolíroztad, nem árt lelakkoztatni valami komolyabb lakkal (nem a spray-essel), különben megint be fog mattulni.
Möre
ETZ 251-es motorom van, aminek a kulung és gyújtás oldali deklije fekete. Szerintetek ki lehet polírozni???
Esetleg csinált már valaki hasonlót?
Az a baj, hogy nem tudom, hogy olyan anyagból van-e amit lehet polírozni, mert nekem elég vékony anyagnak tűnik, főleg az előző simsonom deklijéhez képest.
Köszi a segítséget!
Az a "monstrum blokk" egy tuti jó építési alap. 1200 cm3 V4 relatív könnyű ahoz képest hogy auté. Rá lehet tenni 4 ferde áramú porlaszót (legalábbis én így terveztem). Én pl. egy VF750 Honda kaburátorsorát szereztem meg az enyémhez. Egy jó hangolás után igen jó teljesítmént lehet leszedni a gépről. Kissebb átalakításokkal igen jó motorkerékpár blokkot lehet csinálni belőle.
Abból a monstrum blokkból???
Na jó, keresd Muczán Gábort:
Budapest, 1112 Barackfa utca 4.
Tel./Fax: (1) 249 26 74
Mobil: (30) 924 11 29
E-mail: elnok@trabantklub.hu
Neki van. Vagy legalábbis volt.
hód:
nem sokkal lessz erQsebb tán észre sem veszed,a razontol meg csak a hangja lessz nagyobb.feltéve ha a boltira gondoltál.mert lehet ám "épiteni" is
Halihó!
Van egy 250-es JAWA blokkom / komplett, karbival gyujtással stb,/ nem tudok mit kezdeni vele, szivesen eladom valami nevetséges áron. De legszivesebben elajándékoznám annak a Jawa mániákusnak aki segít nekem szerezni egy Sokol-t akár darabokban is.
Sziasztok!
Tudnátok segíteni?A 6 hengeres Jawa építőjével szeretném felvenni a kapcsolatot.
Köszi:Robi
Sziasztok!
NEM TUDTOK EGY ZAPOROZSEC BLOKKOT?
MOCIT SZERETNÉK ÉPÍTENI BELŐLE.
SROBEO@FREEMAIL.HU
Nem tudjátok az mennyire növeli a 125-ös ETZ teljesítményét ha a fúvókákat kicserélem 150-esére. És megtoldom egy rezo dobbal?
Van egy 250/1-es vázam meg egy halom csecse-becse az mz-hez ha érdekel!De Vas megyében!
Sziasztok.
MZ TS vázat keresek, kerekek nélkül hátsólengőkarral,
ETZ felső fékmunkahengert olcsón, esetleg alkatrészcserébe.(ETZ 125)
BP környékéről.
E-mailre.
Köszi.
a lenkeréknek már midegy
csörög mit egy tücsök!
A babettáét azér választottam mert:
esztergán kicentírozom (x<0.05mmm)a futását,és csak ezután esztergálom bele a kúpot.így valószinű hogy jó a súlyeloszlása(feléve ha az anyagban nincsenek öntési hibák!!!levegős lyukak)
az is igaz hogy a perdületével nem satbilizál annyit mint a gyári!
De szerintem ez jobb.
A másik ok:
a bainak ott a jeladó mágnese amit fel tudok használni a HALL-jeladós gyújtásomhoz!!
Nem tudom, hogy próbáltad-e már, de én inkább egy lendkereket kérnék kölcsön valakitől, és azzal próbálnám ki a motort. Ha nem változott semmit, csak akkor mennék tovább.
Szia!
Ezt értem, de a kerék csak forgó mozgást végez, úgynevezett alternáló (föl-le járó) mozgást nem. Ennél ez a módszer nem használható, kicsit bonyolultabb az eljárás. De a kereket se célszerű reszelni, mert a gumi a legrosszabb pontja az egésznek. Ha kicentírozod a felnit, és felteszed a gumit már nem jó az egész. Ezért kell szerelés után súlyokat ragasztgatni rá, így nem egyszerhasználatos lesz a felni.
Szia
Szia!
Attól függ hogy van megadva a dokumentációban. A tömegkiegyenlítés szempontjából együtt lényeges az egész. De megadhatnak egyesével is névleges súlyokat. Az is meghatározza az egészet.
Pl: -üresen a dugó
-csapszeg
Szia
(((
az ötlet amúgy innen jött:
ha egy kereket(szalagfűrész stb)ki akarok centírozni othon, az így néz ki:
a kereket a tengelyénél fogva felteszem 2 párhuzamos és vízszintes síkra!
a kerék aljánál a midíg legnehezebbpontja lesz! ezt kirszelem addig míg akárhova fordítom a kereket meg nem áll!! ha minden helyzetben áll a akerék akkor hibátlan lett a művelet!)))
Szia!
Ezt én is tudom, de én számokban gondolkodom Pl: oldal irányú játék a felső csapnál. Az a meghatározás, hogy "nehéz" nem meghatározás, mert nekem a cementes zsák nehéz. Hány gramm a dugó? Ha nem tudod kizárni a hibákat, akkor csak sötétben tapogatózol, és nem fogsz rátalálni a hiba okára. Plusz, nálad lehet hogy kettős hiba van, nem csak a dugó rossz, hanem a főtengely is meg még ki tudja hogy mi. Úgy nem lehet hibát keresni hogy átgondolatlanul nekiesek furkálni, mert szerintem "nehéz". Mérd meg, ha jó a súlya, akkor máshol kell keresned a hibát.
Ez 634-es vagy 638-as? Egyezik-e a két dugó súly, mert az se mindegy. Két külön kisiparos csinálta. Lehet, hogy görbe a kuplung tengely, és a kuplung ráz. Agyon tuningolt gépeknél előfordul hogy az egykerekezéseknél a 638-as elgörbíti a kuplung tengelyét. Meg még ezernyi más dolog.
Szia
kérdés:
a meghatározott értékból(,,dugó súlya,,)
le kell vonni a csapszeget + a 2 zégert + a 2 gyűrűt?
ja azt még nem is mondtan hogy az én lenkerekem valami régi gagyi
nem német!.
a főtengelyt ha kiveszed ,+fogod a hajtókart és másik kézzel ráütsz a tetejére :
1 ha szar akkor mint a hangvilla úgy cseng(van hangja az ütésnek)
2ha jó akkor nem cseng(az ütésnek sincs hangja)
Szia!
"((ja persze már az uccsó túlmérettel került hozzám 68,2ccm -> nagy a dugó súlya))"
Mennyi????????????????
Hány gramm?
Mert lehet, hogy túl könnyű. Más anyagból készült, más az öntvény. Lehet, hogy pont jó a súlya.
Mérd le és, összevetjük az én adataimmal.
De lehet, hogy a főtengelyed üt, rossz centírozás, kisipari felújítás.
Szia
Szia!
Hát, szerintem ez nálad alapvető szemléletbeli probléma. A főtengely, és a lendkerék nem MÉRLEGHINTA. Ha a te elveid szerint nézzük, akkor a főtengelynek nem is szabadna forognia, mert a forgó test kifikszálja a forgási síkját, és a csapágyakon keresztül hat a motorra, ha döntöd a mocit a kanyarban. Mellékesen megjegyzem hogy a motoroknál ezt ki is használják, ugyanis stabilizáló hatása van (gödröknél) a főtengelynek és a lendkeréknek. A mocik többségébe fixen bele van csavarozva a blokk ebből kifolyólag. A csapágyak élettartama szempontjából ez nem számít, mert sokkal nagyobb terhelésnek vannak kitéve, mivel impulzus szerű lökéseket kapnak a dugatyútól.
Hali
csá
ezzel is tisztába vok
ismerem a gépeket+ a műxését is
(ez is lehet tuning 1,5mm-ig kb)
csak a főtengelyel vannak problémáim
lehet hogy nem kéne annyira nyúzni a gépet??((ja persze már az uccsó túlmérettel került hozzám 68,2ccm -> nagy a dugó súlya))
Szia!
De átfúrni nem szabad, mert a szoknya zárja le a szívó nyílást, és ha átfúrod akkor elrontod a gép vezérlését. Etért lett gyengébb, túl nagy lesz a szívási szög, és vissza fog dolgozni a karbi felé a gép alacsony fordulaton. Esztergálni is csak a szoknya belselyéből szabad, a szoknya nem lehet rövidebb, mert akkor rossz lesz a vezérlés.
Szia
itt nem a rázással van a gond(a nagypapasebeségnél)!!!!!!!
hanem magas fordulaton az a ,,kis,, rázás szátkúrja a f.tengelyt,csörög!!
Ez a baj
csapágyat + a lenkerék kúrja szét,mert az se tökéletes (+ 1,2 gödör)és a tengely másik oldalán nincs ellensúlya!
Ez is szarság
kössz
de ha nem mondod..
máshol nem is lehet csak a szoknyáján.
Jézusom!
Megfurkáltad a dugót?
Hol?
El fog törni magas fordulaton, ha elgyengíted!
Csak a dugó szoknyájánál lévő részből szabad kiesztergálni, úgy kell beállítani a dugó súlyát. Ott van félretéve anyag erre a célra. Ha megnézed, láthatod a szokny alján, hogy onnan esztergáltak ki.
Szia
gulyi88!
Te nem vagy normális!
1, Ha kicsi a tömeg, akkor a tömegerők is kicsik, 50-80 cm3-ig néhány gramm + - nem számít, mert olyan kicsik a tömegerők, hogy komolyabban nem tud rázni (Simson).
2, A Simsonnál a lendkerék és a főtengely között van egy csapágy, és az már csak a perdületével szól bele a rendszerbe, a tömegkiegyenlítésben nem vesz részt. Nem mindegy, hogy melyik SÉMA szerint tömegkiegyenlítesz. Pi: A SKODA 120 főtengelye 3 helyen csapágyazott, ezért más kiegyenlítési szabályok vonatkoznak rá mint a GOLF-ra.
Nem mindegy, hogy van-e csapágy a rendszerben. Ha Simson ráz, akkor valamegyik kisiparos 10-15 grammal elrontotta a dugót, ami egy 55 grammos dugónás elég sok. De akkor se tud úgy rázni, mint egy elrontott nagy gép.
Ha jót akarsz, akkor ne a saját technikáddal dolgozz, hanem nézz utána hogyan csinálták előtted.
Szia
Köszi
Nem is tudod mennyit segítettél!
szal ez nem ennyire egyszerű.
az ötlet ,,belőlem,, származik,
nekem ez tűnt logikusnak.
a főtengelyt én sem furkáltam volna!!
inkább a dugót.
csá,kössz
Szia gulyi88!
Beteg vagy?
Ezt honnan szedted?
Nekem van egy 862 oldalas könyvem, ami csak 50 oldalon keresztül foglalkozik a tömegkiegyenlítéssel. Ez nem ilyen egyszerű, ahogy gondolod. Én most ezzel foglalkozom, mert még mindíg nem tudom, hogy milyen súlyú dugót gyártassak a gépemhez.
A könyvben van egy rövidke 1-2 oldalas számítás erre, csak az egyes tömegeket át kell tranzformálni másik helyekre. Mert az elmélet, és a gyakorlatban kivitelezett főtengely sajnos nem ugyan az. A főtengely gyárilag SZ*R! A csúcsfurataihoz képest a sonkák ütnek, ezért lehetetlen jól kicentírozni. A főtengelyt az öszesajtolás előtt esztergán két csúcs között fel kell szabályozni, és akkor jól ki lehet centírozni. A sonkák azért ütnek, mert a tengelyel való öszesajtolás előtt munkálták meg őket, a zsugor kötés sajnos egy ilyen hibát eredményez (oldalirányú ütés). A tömeggyártás már csak ilyen.
Jól tömegkiegyenlíteni csak ezután érdemes, mert ennélkül nem ér semmit az egész, rázni fog a főtengely.
A kiegyenlítésnek van gyakorlati módja is, mert az ember ennyi elmélettel általában zátonyra fut, és végül maradnak a gyakorlati módszerek. De érdemes ismerni az elméletet is, mert akkor tudod mit csinálsz.
Elvileg a motorversenyzők régen úgy határozták meg az alternáló tömeget, hogy feltették a főtengelyt az asztalra, úgy hogy minden fel volt szerelve rá (csapszeg, gyűrűk,stb). Ezután a hajtókart vízszintesbe állították, és a dugó alá grammra pontos mérleget raktak. Így próbálták közelíteni az alternáló tömegek súlyát, amit még elméletben is lehetetlen meghatározni, van rá közelítő összefüggés. De a hajtókar egyik vége forog, a másik vége alternál, a kettő közötti rész meg mindkettőt csinálja.
Nekem van grammra pontos digitális mérlegem, de időm még nem volt, hogy megcsináljam a méréseket. Én a főtengelyből kiszedni nem akarok, inkább hozzáigazítom a dugót. A JAWA-nak a tömegkiegyenlítése nem valami jó, mert a 634-es sonkái megegyeznek a 638-aséval, de a dugók különböző súlyúak. Nem igazán érdekelte őket a remegés.
Remélem segítettem.
Szia
Hárman szóltak, hogy baromság, erre mégis belekezdesz. Most őszintén, akkor minek jöttél ide megkérdezni? :-S
ja bocs az a bal
DE a tény az hogy ha fúrt a moci akkor nagyobb dugó = nagyobb súly
és így már remeg,ráz a cucc
Összesen: 18 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|