:: Szavazás ::
Hogyan védekezel a magas benzinárakkal szemben?
|
|
- Fórumok -
Átépítés - új hozzászólás Összesen: 18 oldal
Hi mindenki.
Most szeretnék venni 350-es Jawát. És tökre tetszik amiket ki lehet belőlük hozni. Én is szeretném átépiteni. Csakhogy
Ez legális??,mer én forgalomba szeretném, illetve mi az amit nem lehet rajta bántani, mert ahogy elnézem azér elég bátran hozzányúlnak.
Nagyon hasznos, főleg egytárcsás fék esetén segíti a villa csavarodását megelőzni. Szerintem mindenféleképp jó, ha van nem csak tárcsfékes motoroknál. Moderbebb motorokat sokszor gyárilag felszerelik villamerevítővel-nem véletlenül.
Hello mi a véleményetek a villamerevítőről?
Románia,Ukrajna....Ők még nálunk is sz*rabb helyzetben vannak!
Ott még inkább igaz az hogy: "többet ésszel, mint pénzzel!"
ilyen blokk szélére ragasztott generátort én is sokat láttam - Romániában! ;-)
Kecsap: Ha megengeded adnék pár tanácsot ez ügyben!
Az egyik: Nekem 125-ös TS-em van, ami ugye 6V-os és én is korábban át akartam alakítani 12V-osra, de nem jött össze!
Egy öreg motorszerelő mondta,hogy több tízezer forintomba kerülne az átalakítás,ha minden cuccot megveszek hozzá és nem is biztos hogy jobban működne! Tehát ezt a megoldást gyorsan el kell felejteni!
A másik:
Van egy haverom, aki ilyen generátor mániás. Volt csepptankos jawa-ja, amire "dácsia" generátort eszkábált, volt izs-e, amire wartburg generátort és ami most van neki az ural szintén wartburg generátorral.(az izs fenn van a neten,ha érdekel majd megadom a címet)
Egyébként azon az izsen úgy csinálta meg, hogy a blokk elejéből kívágott egy kis darabot, ahol kijön az ékszíj és a kitolt lábtartóra pedig felrakta a "varjú" generátort, úgy hogy lehessen állítani az ékszíj feszességét. Bent a blokkban pedig megmaradt a kalapács az eredeti helyén és a főtengelyre meg ráhúzott egy ékszíjtárcsát.
Rohadt jól néz ki és a meghibásodik filléerkből helyre lehet hozni!
Hi Balage!
Bocsi, hogy belevau. A Police topicban éppen most megy egy ilyen téma. Hivatalosan rohadt drága és nagyon hosszú ideig tart.
Javasolni tudom, hogy olvasd el a #898-as hozzászólásban szereplő 5/1990-es KöHém rendeletet.
Szóval marad a lentebb említett "ideiglenes " átalakítás. Amely műszakilag vagy bejön, vagy sem.
Üdv! Shamen
Simson Schwalbeehoz keresek első teleszkópo, pontosan 2 darabot. Ha van eladó dobj egy e-mailt, árban megeggyezünk.
Márhogy 634-es Jawa... :-)
Sziasztok srácok!
Egy 634-es oldalkocsis géppel járok, de sajnos nem elég megbízható. Megoldható valahogy egyszerűen házilag az átszerelés 6 V-ról 12 V-ra? Át kéne csak tekercselni az elektromos alkatrészeket? (Dinamó, kondenzátorok, megszakítók, stb...) Vagy? Hol tudok ennek utána járni? Köszi:
Kecsap
Hát komám, egyszer leműszakizol, majd utána szépen megcsinálod. Következő műszakira megint vissza pakolod az összes otromba gyári szart. A váz vágásával óvatosan kell bánni, ha gondolod írj emilt.
Idézet ADDI-tól:
"A XIII. kerületben a Váci út 168. alatt van egy bevásárló udvar (emlékeim szerint régen Reno-udvar néven futott), annak a hátsó traktusában van egy cég, de igazság szerint csak a reklámjukat láttam eddig, még nem voltam náluk."
Ezt levendelnek is tudnám ajánlani!
A Váci úton a Duna Plázánál van egy bowdenes a volt Reno telepen vagy park vagy micsoda. Egy volt gyártelep, aminek a végében van eldugva. Elég segítőkész arcok dolgoznak ott és lehet méterre venni bowdent.
Msot betudnék szerezni egy régi dnepr-t olcsón...de átszeretném építeni...csopperesíteni. Tudna valaki segíteni abban, hogy mehet e forgalomban egy ilyen motor, és müszakiztatást meglehet e oldani...persze úgy, hogy minnél kevesebb legyen a papírmunka, vagy semmi;)
Az alapötlet ahoz hasonló amit az egyik képtárban láttam az oldalon:
http://www.szocimotoros.hu/galeria/m22/m76/1560o.jpg
Előre is köszönöm a segítséget.
Ott mi van?
Egyébbként én minden motoromhoz magam csináltam a bovdeneket és volt már egy pár. Építés esetén ritkán jó a széria cucc.
Hello szakál!
Köszi, de nem egészen arra gondoltam,egyedi kormányhoz kéne.
Én asszem megelékszem majd a bicikli boltos megoldással, bár a Váci úti lelőhelyet mindenkinek tudnám javasolni.
Te Levendel!
Ha sikerül találni címet, engem is érdekelne valami komoly bolt.
Ezer kösz, de asszem nehezet kértem :).
Nekem csak nyersanyagra van szükségem, amit nyilván beszereznek valahonnét a bowdenkészítők is.
Szóval olyan műhely (cím, elérhetőség) lenne érdekes, amelyikben megsodorják, leműanyagozzák és utána eladják a kézifékkötél, meg kuplungbovdenforrasztgató kisiparosnak és a hozzám hasonló otthoni barkácsolóknak méterben a nyers cuccot.
Azért mindenkinek köszi! :)
levendel:
Én tudok itt nálunk(Szolnokon) egy műhelyt, ahol bowdeneket is készítenek egyedi méretre,garanciális forrasztással, de annak az árát meg is kell fizetni!
Ha érdekel megadom a címét!
Amit a binyigliken fékhez használnak, az a vastagabbik fajta. Az még jó motorhoz. Én legalábbis már használtam és bevált.
Hát, nem kifejezetten bringásboltra gondoltam, mert ott nuku a választék. Régebben kerestem több ilyen helyen is külsőt, de csak fos vékony bringaméretben tartottak.
Én inkább valami gyártó kisiparosra vagy hasonlóra gondolok. Ham van errefelé ilyen.
Külsőt biciklis boltban adnak teflon bélésest. Jó gáznak, féknek, kuplungnak. Sodronyt vasműszakiban kapsz méterre. De csak a pászmaszállast vedd meg. A sima sodrony általában 7 szálból van sodorva, a pászmaszálasnál a 7 szál helyén 7 vékony sodrony van. Ezért igen lágy, hajlékony, nem törik meg annyira könnyedén. csak rendszeresen kell kenni.
elfelejtetted: "ja, és világosszürkét." ;-)
Azt meg tudná valaki mondani, h hol lehet méterben venni külső-belső bowdent Bp környékén és viszonylag olcsón?
Marcang!
Eljösz és megtanítlak bowdent forrasztani! És többé nem kell másnál fizess ilyen marhaságokért.
Természetesen az 515. hozzászólásnál tedd ezt...
Ne arra klikkelj, hogy válasz erre, hanem mellette az e-mail. Előugrik a leveleződ ablaka kitöltött címmel, és már írhatsz is.
Éredkel, csak hova írjak? Ha jól sejtem a címlistában lenne az emilcímed,de nem tudok regisztrálni, biztos bennem van a hiba, de ez van.
Hy Marcang!
De tudok neked bovdenjavító műhelyt, az örsvezér térnél ,adnak 1 év garit ha megvan a buvdenkülsőd meg a szakadt bovdened és odaviszed megcsinálják 1\4 óra alatt 2000 ft körül! Amint hazaérek elküldöm a pontos címet!
Keats
Tudok hozzá honda első teleszkópot féknyereggel és tárcsafékes kerékkel. Pöpec állapotban. Ha érdekel, írj mailt.
Valaki!
Jawamat szeretném tárcsafékesre átalakítani.
Hello.
Mivel előző kérdésemre is jó megoldást találtatok (ma jártam a helyen és végre nem kell tovább keresgélnem)újra hozzátok fordulnék:
a kipufogóra szeretnék bandázst rakni, de eddig csak 28 ropisat találtam, nem tudtok ennél olcsóbb helyet/megoldást?
Szia
Azt a bovdenest ami a Reno udvarban van tudom ajánlani!
Zsolt
Le se szarják komám! Minket tegnap du. villogtattak ki a zsernyákok az M3-on. Motorostalálkozóról hazafelé jövet. Nem volt matricám sem, a motorom nem igazán gyári (csonkkormány, épített tank és 1személyes ülés), matt fekete(forgalmi szt. fekete). A koszos rendszámtáblámon kívül semmi sem érdekelte őket. Ja, azon tanakodtak, hogy milyen motor, de csak érdeklődés szinten :)
Müszakira ha nagyon át van csinákolva, akkor visszarakod a gyári cuccot. De velem még soha sem kötekedtek. Pedig a 750es Hondámban csak az első kerék, a váz eleje és a blokk volt eredeti.
Ha minden elektromos vacak működik, jó az ált műszaki állapot, akkor nem nagyon szívóznak.
A XIII. kerületben a Váci út 168. alatt van egy bevásárló udvar (emlékeim szerint régen Reno-udvar néven futott), annak a hátsó traktusában van egy cég, de igazság szerint csak a reklámjukat láttam eddig, még nem voltam náluk.
Hello! Nem tudtok Pesten bowdenest?
Sziasztok! Le szretném cserélni 250es Etzm tankját és oldaldeklijeit. Kérdésem,hogy mit szólnak ehez a rendőrök ha közúton megállítanak,és nincs beírva a forgalmiba. Csakmert elég sok Mzt látok másik tankkal futkosni,és nemhiszem h mind engedélyeztette volna(vagy ez nem engedélyköteles?) Műszakin gondolom elküldenek a halál f..ára. Köszi
Sziasztok. Csak fel szeretném hívni a figyelmeteket, hogy körvonalazódik egy Pannonia kupa. Főleg P20-asos emberek érdeklődtek eddig, de van egyhengeres indulójelölt is. Ha valakit érdekel, jelezze itt: http://gportal.hu/portal/p20team/
Fórum-Pannonia-P20.
Frecska János.
Hali!
Keszthely környékén van egypár srácnak ilyen megoldással felszerelve lábtartó.
Általában pannónia bölcsővázat szoktak felaplikálni oly módon, hogy felül a duda helyére rögzítik, alul pedig az eredeti lábtartó helyére.
A blokkra nem érdemes, mert egyszer én is próbáltam de annyira remegett, hogy 10 km alatt teljesen elzsibbadt a lábam.
Üdv: Tomi
Hello!
Nincs valakinek valami jó ötlete, hogy hogy lehetne ilyen előrtolt lábtartót 251-es ETZ-re? Egyáltalán hova lehetne fölrakni? Lehet valahova motorblokkra?? vagy a vázhoz kellene?
Ja és lenne még valami! Le tudnátok írni esetleg, hogy kinek milyen tapasztalata van az ilyen nagy íves chopperkormánnyal? és hogy milyen típus kormánya lenne jó, vagy esetleg valami más megoldás? (valami átalakítása)
Beérem ilyen szolidabbal, ami nem olyan nagyon széles és magas.
(Ja és a költségkímélés se utolsó szempont)
Köszi a segítséget!
Ezt a blokkos dolgot (mármint hogy 250 4ütemű)felejtsd el! Beleőszülsz mire lepapírozod és többe kerül mintha az egész rizskályhát íratod a nevedre és műszakiztatod le. Ilyen mókákat meg lehet játszani 80cm3s blokkal amit el lehet sütni 50esnek.De ezeket a szar cucilista ócskavasakat ismerik a rendőrök és feltünő a csere. Tehát marad hogy vagy veszel egy rizskályhát, vagy egy ilyen mozgó KGST-s ócskavastelepet. A magasságodat, azért kérdeztem, mert alacsonyabb embernek jó a 125 Csepel váz építési alapnak.Te sztem kocsit túl magas vagy ahhoz a vázacskához, de végül is kipróbálás dönti el. Abba még bele lehet tenni 80as blokkot. Az ettől nagyobb vázak nagyobb blokkot igényelnek, az meg már papírköteles. Veszel egy lomot, leműszakizod, majd gyorsan átalakítod úgy, hogy nagyjából vissza lehessen 2 év múlva csinákolni. Megteheted azt is hogy a szépen leműszakizott gyári állapotú szar mellé szerzel egy másik vázat, amit olyanná alakítasz amilyennek szeretnél és abba lököd át a blokkot. Esetleg átütteted a vázszámot is. Az út szélén a zsernyák amúgy sem fogja vizsgálgatni a vázszámodat. Nem kell dramatizálni és mellreszívni a dolgot. Ezek relatív lazán kezelhető problémák. Ha már eldöntötted , hogy mit fogsz alakítani, akkor beszélhetünk vázmódosításról, futóműről, rugózásról, tankról ülésről,stb. annak az érdekében, hogy egy bizonyos stílushoz hű maradjál az építés során.
steelheart6:
egy mz ts 125-öset fejezek lassan be, egy hónap múlva már ki is akarnám hozni, akkor majd rakok fel róla képeket is.
A tervek meg lehet hogy érdekelnek!
De a jawa faragás csak jövőre kezdődne el, addig alkatrészeket és ötleteket gyűjtök..........ki korán kel aranyat lel alapon dolgozom....
Hát igen szeretnék vele,max 250ccmis 4T blokkot tennék bele.De gondolom igy nem lehetne levizsgáztatni mi?Normálisan lepapirozni?Kb178-180cm vagyok.Tudnál nekem tanácsokat adni ez ügyben?
Attól függ hogy akarsz-evele közúton rendszámmal járni, esetleg kismotorblokkot raknál bele, és hogy milyen magas vagy.
Ugyanazt készülök csinálni a 638somon, csak nem előre, hanem hátrafelé. Ha érdekel, írj emilt
Összesen: 18 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|