:: Szavazás ::
Hogyan védekezel a magas benzinárakkal szemben?
|
|
- Fórumok -
Átépítés - új hozzászólás Összesen: 18 oldal
Helló!
Volna egy kérdésem a TS-esektől.Vagy inkább azon TS-esektől,akiknek 250-ese van, és akik JAWA 250-es csepptankkal fokozták motorjuk megjelenését. Szóval érdekelne, hogy a JAWA emblémát a tank oldaláról hogyan lehet eltüntetni? Kiglettelni, vagy mi? Nincs ötletem...
tehát akkor én magam is átfaraghatom csak kell kerítenem vkit akivel közjegyző jelenlétében íratok egy papírt hogy a 60-as évek végén ő alakította át miután látta az Easy Ridert... :D
Kb azt hogy ismét olyan bürokratikusan kell bizonyítanod, hogy még a nagymamád első tejfogának kihullásának körülményeit is beleírják majd.
Nincs olyan ember a világon aki megmondja hogy egy alkatrész tényleg 30 éve lett e beépítve vagy tegnap. Főleg ha az az alkatrész (mivel a jármű átalakított / épített) egyedi készítésű. Mert festeni meg elvileg akármikor átfestheti az ember. Ismét nagy törvény készült. Még 100 embernek lett nyugdíjas állása :)
CRE [-.-]
Hello!
Olvastátok már az új Wild-ban (vagyis a hot rod-os részében) ezt a 30 évnél idősebb épített járművek forgalomba helyezését meg papírozását??? Pontosan hogy is van ez??? mert már kezdtem örülni hogy kerítek vmi sz*r állapotú uralt átfaragom és akkor menni fog a papírozás is.....
DE: most olvastam vmi interjút a neten a HSRA egyik munkatársával készítettek és a lényeg itt van:
"- A MAVAMSZ és az ACCH segítségével a HSRA több éves munkájának eredménye, hogy március 1-tõl a veterán épített jármûvek Magyarországon OT-rendszámot kaphatnak. A tulajdonosnak hitelt érdemlõen igazolnia kell, hogy az átépítés harminc évnél korábban történt, illetve a jármûnek meg kell felelnie a muzeális minõsítésnek. Szándékosan használom a jármû szót, ugyanis nemcsak az autókra, de a motorokra is vonatkozik ez. A HSRA célja természetesen az, hogy a 30 évnél fiatalabb épített jármûveket is forgalomba lehessen helyezni."
Mit akar az jelenteni hogy "hitelt érdemlően igazolnia kell hogy a 30 évnél korábban történt az építés" ????
SZiasztok! Wartburgot hegyezek, és kellene 3db tök egyforma 250-es MZ porlasztó mindegy hogy TS-é vagy ETZ-é lehet akár csatos is. lényeg hogy komplett legyen mindhárom. árban megyegyezünk! E-mail: waresz89@freemail.hu
Na hello!Szerda van, és a képek még mindíg nem jöttek!Lesz valami?
Halli. Azt szeretném kérdezni,hogy MZ-nél a bal oldalra is szeretnek tenni tárcsát hogy lehet aztat meg oldani.Csinált-e már valaki ilyet mik a tapasztalatok 634-es JAWAba lenne.
Van!! De képet csak a hétvégén tudok küldeni!!
sorszám: 688 (78119)
( előzmény: VisegrádiMotoros, 2007-06-21 05:09:50)
Neked van?Képet tudsz küldeni?
10-es kompletten kerékkel mindennel
sorszám: 686 (78039)
( előzmény: VisegrádiMotoros, 2007-06-20 22:31:32)
Sziasztok!Komplett kistézé első futómű fékkel kerékkel, mindennel együtt kb mennyibe kerülhet?Akinek van eladó, az legyen szíves mondjon árat!Simsonba szeretném belefabrikálni.
Helló!
Összedobtam egy honlapot, melyen bontott MZ alkatrészeimet nézhetitek meg.A szövegből minden kiderül, ne számítsatok csúcs minőségre, de jó hasznukat lehet venni felújításkor, vagy kókányoláskor :-)
http://zsozol.extra.hu/
Sziasztok,
Továbbra is:
..keresek Jawa 350 csepptankos vázat papírokkal, vagy rossz állapotú komplettet, a lényeg h papírja legyen.
Emilben keressetek légyszi.
Köszönöm
Viktor
És hol laksz?Ha nem messze tőlem, megnézném a cuccost
Hali! Képem sajnos nincs, meg fotómasinám se. A tank 5.000 Ft, ha tanksapka nem kell rá, nekem egy Jawa-é van rajta, újszerű, szép krómmal, az + 1 ezres.
sorszám: 681 (76328)
( előzmény: VisegrádiMotoros, 2007-05-29 11:15:15)
szevasz!Mennyiér adod a csepel tankot?Képet tudsz mailbe küldeni?
Üdv Mindenki! Hely- és időhiány miatt félbehagyok egy Izs átépítést és eladok néhány "custom"-cuccot... :-) Ha vkit érdekel kb. 25-30 cm magas Lucas kormány, HD Sporty tank, Izs Planeta hátsó sárvédő, krómozás előtt álló háttámla, sárga alapon lángminta airbrush-os Csepel csepptank, egyéb cucc, az jelezzen! Csőváz!
Helló!
Meg szeretnék kérni valakit, hogyha tud kérem küldön el nekem valamit Jawa 250-es motor átépítésével kapcsolatban.
Hátha van valami jó ötlet. Lehet kép, webcím vagy bármi. Köszönöm előre is!
Tóth Mihály
miszky@freemail.hu
Igazad van.A templomban(utca, a IV.-Ker.-ben)a Tábori Ferenc perselyez:)nem az Iván.
Szikszai Károly jól fúr, az Iván meg perselyezni tud, de nem a temlomban. :-)
Ágoston Iván,ha jókedvében találod:)a IX. Mester u.-ban lakik.
Kérd el a számát a Bambitól.(06 20 3 420 977)
Ismer valaki olyan szakembert Bp-en,
aki hengerfúrás mellett perselyez is?
Előre is köszi!
Ismét had kérjelek meg küldj nekem is képet!
Köszi
Jocimoto
Hy küldök képet csak meg halt a gépem és újra kellet rakni a és az összes kép eltünt de holnap csinálok!
Helló!
Küldenél nekem is fotót??Csak tapasztalat szerzés céljából kellene!!:)
Előre is köszi!
Fényképed nincs róla ? Megnézném.
az én etzémen kisebb alakítások vannak van rajta a gyári ülés helyet két csepel ülés f*szául meg csinálva 120cm-es kormány két kipufógó a vége levágva és van rá téve rács kicsit meg törve felfele mind a kettő nagyon jól nézz ki a fogyasztás ugyan annyi ugyan úgy megy jah meg hátámla is:)))
Áh, so!
OK, így már barátibb, szemeztem is azzal a darabka vassal, gondolván, mehet a lecsóba, de óvatos duhaj vagyok, ha vágni kell. Úgy tűnik, ócsóér szerzek 16-os Jaffa kereket meg telót. Megnézem mit produkál feljebbcsavarozva, betéve, azt meglátjuk... A motor a következőket fogja viselni: Ültetés, kisseb hátsó kerék, feljebbrakott teló, másik ülés, háttámla, tetején a régi lámpatest, alatta a rendszám (rendszámvilágítás is opk!). no index, no duda, egy pici gyújtáskapcsoló és a kormányvégbe rejtett lámpakapcsoló alkotja az elektronikát. Refi van, visszajelző lesz, km-óra nincs. Féklámpa akármikor, gyújtásra rögtön (együtt a trafóval) a helyzetfény, a kormánygéget nyomkodva meg vagy refi, vagy tompított vagy semmi világít. Erre mit fog szólni a műszakis?
köszi!
Hát én sem csak úgy odacsavarozni gondoltam.Le kell vágni az eredeti helyit..Ennyi.Nekem se kötözködött még senki.Egyébként ha jól belegondolsz, a telót vágni, kb 1000szer bonyolultabb művelet....Mondhatnám, hogy faszság...De nem használok ilyen csúnya szavakat..:))
Nem ok a feljebbcsavarozás, sajna nem fér oda a teló. Vágni kellene a telót...
:(
Na a 250-es Jawa kerék nem túl gyakori .Próbáltam több útom is, de nem jött össze. milyen kerekekkel próbálkozhatok még?
Apropó, úgy tűnik Pannónia teló van hátul. Ugyanúgy tudom vágni?
Köszi!
Na akkor: ha leszarják a kerék méretét, akkor szerezz egy csepptankos Jawa 16"-os kereket, és tedd be a 18"-as helyére.A hátsó lánckereket cseréld ki 46 fogúra az 52 fogú helyett..A 46 fogú is csepptankosé.Az első lánckerék meg legyen 18 fogú..Így ugyanaz marad az áttétel.CSak minimális eltérés lesz az eredetihez képest.A motor seggét meg úgy ültessed le, hogy a hátsó telót a kapaszkodó helyére csavarozod.Ennyi.Leült vele a motor kb 5 centit.És nem vagdaltad össze a vázat.
A hátsó telóvágás és lengővillanyújtás végülis ugyanazt eredményezi: a motor farának ültetésével kiemelkedik az eleje és ez ad a motornak egy chopperes testformát.
A lengővilla vásárlást csak azért írtam hogy ne az eredetit vágd szét.
Azzal hogy hosszabb lesz a motor tengelytávja csak javul az egyenesfutása.
Ezeken kívül amugy a váz elemeit módosítani valóban nem muszáj mert mint már írtam egy jó ültetés sokban hozzájárul az egész motor formájához legyen az chopper,low rider,bobber vagy akármilyen stílus.
A kipuff tuningot meg csináld meg, az a minimális teljesítmény-fogyasztás változás elhagyagolható egy ilyen stílusnál, nagyobb hangsúly van a dolog optikai részén:).
Nekem is a lamellák végig ki vannak fúrva az mz-n gyönyörű hangja van, fogyasztása jó, végre meg nem a papírformaszerinti 105-öt hanem "csak" 100-at viszi de ki nem sz*rja le! Soha nem húzom 80 fölé és kész.
Bocsánat, kicsit el voltam havazva...
No, nem egészen értem a vegyek lengővillát és nyújtsam kérdéskört...
miért is? Még jobban el fog állni a váztól nemde? mindenképpen akarok egy rövidebb telót, akár vágva, akár véve egyet...
úgy gondoltam (nem akarok módosítani a váz elemein), hogy kissebb kerék (eddig sehol nem találtam, hogy a fene vinné el!) vágott teló és lapos ülés. Levágni a sárhányó hátsó felét, épp csak nyúljon túl az ülésen, építeni egy háttámlát, azon a lámpatest és a rendszám.
Esetleg (ezt még rágom) a kipuffokat is kb 30 fokban levágni és beljebb belecsavarozni a hangtompítót. Tudom, hogy nem segít a motornak, de jobban néz ki (nekem) és úgysem egy rezós technikai csoda. (meg ronda az egyik csövem vége....)
Matya, az az igazság, hogy megkérdeztem sok helyen a műszakis dolgot és szinte mindenhol mást mondtak. Kicsit össze is mosódtak a fejemben a dolgok... Összegzem, hogy mi volt kb azonos, ha eltér ettől a véleményed, kérlek írd le.
Tehát: Leszarják a hátsókerék méretét, fék legyen. Kell 1 tükör balra, távolsági és tompított a visszajelző lámpionnal együtt, és nem muszály index, de ha fent van, akkor menjen.
Köll duddancs is, sajna 6 V-os a vas, nem tudok beletenni légkürt-iszonyatot.
kösz a segítséget!
:)
Amugy meg mi nem tűnne fel a zsaruknak?
Az átépítés vagy hogy nincs vázszámod?
Engem mikor baszogattak az átépítés miatt akkor a papírjaimat meg sem nézte, csak ott tartotta a kezébe. Egyedül a forgalmiba pillantott bele hogy milyen motorral van dolga mert nem ismerte fel az a farok:)
Én mindig azt mondom hogy egy építésnél sohasem a műszakitól, meg a papírmizériáktól kell fosni, hanem a zsekáktól....
és ha látja hogy át van építve akkor már elkezd kötekedni meg fenyegetőzni...
ez sajna így műxik...
Apám, ha az amit leírtál nem tűnik fel a zsaruknak, megeszem a kalapom....
hzoltaan-nak meg elmodtam már párszor, h mit lehet csinálni, ami szó nélkül át is megy műszakin is, de csak nem hallgat rám....Innentől kezdve....
hzoltaan: Az ültetésnél nem elég egy 16-os kerék felrakása mert akkor meg a kerék-hátsó vázrész közötti távolság naon nagy lesz és az ocsmány egy choppernél( vagyis ha vmi ilyesmit akarsz építeni belőle). Elöször vegyél 1-2 ezerért egy lengővillát nyújtsd meg 10-15 cm-mel (annál több már naon feltűnő) vágj vagy 5 cm -et a hátsó telókból és nem árt ha sz első telókból is vágsz vagy 5 cm-et. Ha teheted akkor előre is 16-os kereket tegyél meg az ülésed se legyen vastagabb 2-3 cm-nél.
Hidd el így olyan fasza kis low rider lesz belőle hogy egy tégla ha be fog férni a motor alá:)
Más:Olvastam hogy a vázvágásokkal,meg az átütésekkel bajlódtok. Elöször is az átütéseket felejtsétek el,kivéve ha nem szándékozzátok a későbbiekben eladni a motort. Már korábban leírtam de mégeccer leírom hogy csak egy másik vázat kell keríteni azt átszabni belerakni az eredeti blokkot és avval közlekedni. Rendőr nem nagyon szokta nézni az azonosítókat. Amugy meg a vázlemezt lehet cserélni hisz börzéken is tömegével lehet kapni sőt hivatalos helyeken vállalják is az adatok belegravírozását. Egy ilyen vázlemezt felraksz a vágott vázra és az azon lévő vázszámot meg kigitteled oszt túl van trágyázva a dolog. Műszakira meg előveszed a garázs végében lefóliázott :) eredeti moccát visszarakod a blokkot meg a rendszámot és isten áldja!
Barátkozz meg azzal a gondolattal is, hogy kerékméret megváltoztatásával együtt módosítanod kell a végáttételt is, különben nagyon el fogsz csodálkozni...
Simson, 125-ös TZ, Jawa mustang :D
Ezeket tudnám ajánlani, de tényleg jobbnak tünik a másik tipusból való kivétel :)
Vince
A 350-es csepptankosé is 16-os.
Ha jawat akarsz ültetni és 16os kerék kell akkor jó hozzá a 250-es csepptankos kereke mert az 16-os. És nem kell alakítani semmit.
Hello!
Ültetni akarok 634-es Jawat. Mivel tudom megoldani? Mintha rémlene, hogy valamelyik keleti motornak van 16-os kereke, illetve a Pannónia teló rövidebb. Mi tudtok ajánlani?
Köszi!
Az a baj, hogy szerintem + kell terveztetni - minősített hegesztővel hegesztetni és számításokkal igazolni a szilárdságot.
Ezt ha megcsinálod akkor tulképp sorozatben gyárthatod és csinál6sz 1 motorgyárat...
Na eza GÁZ itten nálunk...
Ezt szerintem lehet... csak a magyar bürokráciával van gond.
Én hegesztek a mai modern technikával és anyagokból olyan vázat ami 5x jobb, könnyebb, erősebb de 125ezer féle engedély kell hozzá sajnos, nyugaton elég, ha minősített hegesztő csinálja.
Olcsóbb ha régi vázszámon hozom forgalomba és dellázok....
Összesen: 18 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|