:: Szavazás ::
Hogyan védekezel a magas benzinárakkal szemben?
|
|
- Fórumok -
police - új hozzászólás Összesen: 37 oldal
A tulajdonjogi igény nem évül el.
Tulajdonjogot csak tulajdonostól lehet szerezni.
( PTK )
Egy tízéve ellopott segédmotor esetén már kérdés, hogy megvan-e még a tulajdont képező tárgy.
A másik, ha megvan, milyen állapotban,
mivel előkerülése esetén így kerül vissza jogos tulajdonosához.
( sajnos )
Az elkövető büntethetőségére vonatkozik az elévülési idő. Ez nem jelenti azt, hogy ha azt követően találnák meg, akkor nem kaphatod vissza.
Ha a jármű az ellopása után többször gazdát cserél és van olyan vásárló, aki jóhiszeműen veszi meg a gépet, akkor már nem olyan egyszerű az eredeti tulajdonosnak visszakapni. Ez már bonyolult jogi csűrcsavar, sajnos ebben a témában nem vagyok igazán otthon.
Üdv mindenki!
Bocsi, de mennem kellett szolgálni és védeni, ezért nem tudtam válaszolni.
Amit eddig a piros lámpán áthajtással kapcsolatban leírtatok, azzal egyetértek. Én is így tudom. Mindössze kiegészíteni szeretném néhány gondolattal.
A háromlencsés forgalomirányító lámpa jelzéseit, azok sorrendjét nem kell ismertetni. A piros és a zöld fényjelzés időtartamát a forgalom sűrűségének figyelembe vételével állítják be. Viszont – tudomásom szerint – a sárga fényjelzés időtartama adott, kb. 3 másodperc. Ennyi idő alatt vált vissza zöldről pirosra a lámpa. Ezt a lakott területen belül megengedett 50 km/h sebességhez találták ki. 50 km/h sebességgel haladva egy jármű 13,88 ( ≈ 14 ) métert tesz meg másodpercenként. Ami azt jelenti, hogy 3 másodperc alatt 3x14= 42 métert tesz meg. Egy átlagos személygépkocsi vészfékezéssel 14-17 méter, lassító fékezéssel 19-24 méter távolság alatt áll meg. Ehhez jön még a reakcióidő ( kb. 1 másodperc ) alatt megtett út. Így satufékkel 28-31, lassító fékezéssel 33-38 méter távolságon tud megállni. Látható, hogy ezek a távolságok kisebbek, mint a lámpaváltás ideje alatt megtett távolság. Ezért, ha a piros jelzésre ér a gép a kereszteződéshez, akkor tuti, hogy féktávolságon kívül kapta a fazon a sárga fényjelzést, amelyet vagy nem vett figyelembe, vagy a megengedettnél gyorsabban haladt. Ilyenkor el kell döntenie, hogy mit választ a tilos jelzés figyelmen kívül hagyását, vagy a sebességtúllépést.
Motorkerékpárnál a kisebb lassulási érték miatt ez a távolság valamivel nagyobb, de belefér a lámpaváltási időbe.
Shamen!
Ha jól értettem,akkor 5 év után elévül a segédmotorkerékpár ellopásának ügye,tehát ha most még meg is találnák a motort,akkor sem kaphatnám vissza?!:-o
halika
Köszi a választ.
csőváz
kilozulu
A válaszokat itt találod meg :
http://www.jogsicentrum.hu/info/kohem.doc
113.§ alatt
Nem csak egy rendőrnek, határőrnek és jelzőőrnek is meg kell, hogy állj. A K.F. munkatársainak is..
A pirosbahajtás kapcsán már láttam sorozatfelvételt.
Az első felvételen látszik a gk. közvetlenül a kereszteződés előtt, és jól látható a piros lámpa, amit a vezetőnek is látnia kellett. A második felvételen már a kereszteződés közepén van, a harmadikon pedig már elhagyta azt. A tilosbahajtás, a cselekmény elkövetése, és a befejezett szabálysértés tehát megvalósult. Ha a páciens csak becsúszott volna kicsit , és visszatolat, megússza. Így nem. Az útburkolati jelek irányadók, de nem mindíg látszanak, mert lekophatnak, eltakarhatja a hó..
Bocsi, ha nem szakszerűen fogalmaztam, tess. nyugodtan kijavítani :-)
Sziasztok!
Két kérdésem lenne.
1. Smkp-ra valóban nem kötelező a féklámpa, és elég az egy tükör? Továbbá nincs szükség EÜ csomagra és izzókészletre sem?
2. Ha csak 1 /EGY/ rendőr integet nekem az út szélén, és sehol sincs a közelben más, akkor is köteles vagyok megállni neki, vagy minimum két rendőr kell az intézkedéshez.
Volt egy olyan pletyka, hogy egyszerűen felemelik 125 ccm-re rendszám nélkül, de hangsúlyozom, hogy pletyka. Semmi konkrét. Ami viszont a magánvéleményem: én nem tartom jó ötletnek. Miért? Gondoljatok csak bele, 125 ccm-es ETZ-vel rohangáltának 14 éves gyerekek. Én úgy gondolom, hogy 125 ccm "túl erős" egy 14 éves gyereknek. Nem hiszem elég érettek lennének (tisztelet a kivételnek) egy 125-ös motorhoz és nem beszélve, hogy ez csak ETZ. A modern japcsi mocik sokkal többet tudnak.
Mivel més Shamen nem válaszolt, ezért veszem a bátorságot és válaszolok én. A konkrét kérdésedre a válasz: szabályos. Ha "kéklámpás" autóban van a rendőr és használja -függetlenül attól, hogy előtted, vagy mögötted van - köteles vagy megállni. Ha nincs "kéklámpa"? Akkor általában van nálunk valamilyen tábla amin fel van tüntetve, hogy POLICE, MILICIA, RENDŐRSÉG meg tudom is én, hogy még hány nyelven. Szóval ezt szoktuk még használni úgy, hogy a megállítandó autó mellé hajtunk és "bemutatjuk" neki ezt kis táblát. Innentől a dolog egyértelmű. Hangsúlyozni kívánom, hogy ez az ún közrendes rendőröknél szokás, ahol nincsenek mindig felszrelve kéklámpás jájőrautóval.A gyalogos pedig egyértelmű.
Ezzel kapcsolatban a KRESZ úgy rendelkezik, hogy ha a lámpa pirosra vált, de már a megállás vészfékezés és más közlekedésben résztvevő veszélyeztetése nélkül nem oldható meg, akkor tovább kell hajtani. Nyilván ha már messziről látni, hogy át fog váltani a lámpa, akkor inkább érdemes lassítani.
A fehér vonal elhagyása nem jelenti a kereszteződésbe való behajtást, az annyit, tesz, hogy ott kell megállni tilos jelzés esetén, mégpedig azért mert az egy "biztonságos hely " a kanyarodókkal szemben.
Welcome on Board!
A megállításhoz egy sztori.
Hajdanán a motorosoknál az volt a szabály, hogy a megállást felemelt kézzel kellett jelezni. Egykori kollegámat megállította a rendőt. Okmányellenőrzés után közölte vele, hogy megbünteti, mert nem jelzett megálláskor. Emberünkből kibukott az őszinteség: Hát hisz jelzett maga!
Igen! Ez a téma engem is nagyon érdekelne!!!!
Meg felvehetnénk az eldobott fonalat is, hogy most akkor mik a tervek a segédmotoros kategóriával? Lerendszámozzák az összeset, vagy felemelik 125cc-re, mint a németek? (Mindkettő hír felröppen időről időre.)
Örülünk, hogy megtértél.
A személyeskedés elkerülésére vonatkozó paragrafus rád is vonatkozik, tessék máskor betartani :-)
A hatalommal lehet élni de nem szabad visszaélni.. , ezt pont neked mondjam?
Máskor az új élet kezdését ne úgy indítsd, hogy belerúgsz abba, aki visszahívott.. köszike ... akkor se, ha haragszol.
Nem értek egyet azzal, hogy egyetlen személy köré fórum legyen építve, de a véleményem nem számít. Érezd jól magad, segítsd a srácokat,
Ja, és ne fogadj rám, mert sosem tudhatod, mi jár a fejemben.
Nem kéne ennyi figyelmet szentelni nekem, tuti, hogy meg se érdemlem :-)
No, akkor ezt megbeszéltük, a magam részéről megköszönöm, hogy más, a mi magánbeszélgetésünkbe nem fog belekotyogni, és semmit sem fűz hozzá.
Halika
Örülök, hogy újra köztünk vagy! Szeretném az első idevágó kérdéssel megkezdeni az új időszámitást. kérdésem az,hogy miként állíthat meg a rendőr szabályosan? A múlt héten gurultam egyet és a rendőr mögöttem haladva bekapcsolta a villogoját és amikor félre húzodtam ő is megált és jött a szokásos mondoka. Ez vajon szabályos?
köszi előre a felvilágositást.
csőváz
kilozulu
Hi mindenkinek!
Leugrok egy percre a sarki fűszereshez és amikor visszatérek ez fogad a neten. Bocsi, ez csak vicc volt.
Hát nem is tudom mit mondjak arra, ami az utóbbi időben itt megy. Ennek már semmi köze nincs az alaptémához. Lehetne firtatni, hogy miért tűntem el, és ezzel kapcsolatban kinek volt igaza, de szerintem hagyjuk, mert abból újabb vita kerekedne. Néhány embernek ezt megírtam.
Nem titok, hogy Fullkopynak szerepe volt benne ( Egyébként nem csak neki!!), de ami ellene folyik „hadjárat” az már egy kicsit túlzás. Bocs Fullkopy, hogy ezt mondom, de nem semmi egy stílusod van, valószínűleg ez irritálja az embereket ( velem együtt ). Elméleti tudásodat és tájékozottságodat elismerem, de biztos vagyok benne, hogy magabiztosságod ellenére nem mindenben vagy te sem otthon.
Írtad, hogy amit én tudok, azt bármelyik rendőr tudja. Ezt el is ismerem, de hol van a bármelyik rendőr?? Tudtommal én voltam (eddig) az egyetlen, aki ide írt. Innen volt a „személyi kultuszom”. Ha lesz más is ( úgy néz ki, hogy most már lesz ), akkor ő is tud válaszolni. Lehet, hogy lesz olyan téma, amelyben esetleg nem lesz egyetértés közöttünk, de ez annak köszönhető, hogy a rendőrségen belül sincs teljes összhang. Lehetnek jogértelmezési különbségek, amelyért nem feltétlenül a rendőrség, hanem esetenként a felügyeletet gyakorló ügyészség és bíróság a felelős.
Nem tudom, csak gyanítom, hogy mindenki szocimotoros közöttünk. Akkor összetartásnak kellene lenni, nem pedig széthúzásnak és személyeskedésnek. Biztos más lenne a helyzet, ha személyesen ismernénk egymást.
Javaslom, hogy kezdjünk új életet. Be kellene fejezni a személyeskedéseket. Ahányan vagyunk annyiféle ember. Természetes, hogy vannak nézetkülönbségek, de nem kellene ennyire kihasználni az inkognitónkat.
Nem tudom mondtam-e már a Yardon belül van egy csak rendőrök által hozzáférhető internet vonal. Mi csak intranetnek nevezzük. Ott is van holdudvar rengeteg topiccal, rengeteg különböző emberrel, de ott ilyen jellegű megnyilvánulások még sohasem voltak. A nézetkülönbségek kulturált módon lettek megtárgyalva.
Más. Fogadni mernék, hogy az én visszatérésem és Bapity megjelenése között Fullkopy összefüggést fog sejteni, de ez téves megállapítás lenne.
Ja és van egy „szolgálati közleményem” ( Akinek szól, az érteni fogja.) HUNTER kereshetnél MSN-en.
Egy újjáéledő topic reményében üdv még egyszer mindenkinek.
Shamen!
Bapity!
Légyszi ha tudod, válaszold meg semi 263 sz hozzászólásában megfogalmazott kérdéseit, mielőtt a sok dadus közt elvész a gyerek :-)
Kezdődhet az érdemi munka, sok sikert ...
Köszi..
Eemberek! Picit csihadjatok már le! Rossz nézni/olvasni hogy mivé fajultak itt a dolgok. Régen azt hittem, ez az egész szocioldal egy nagy család... Ne tegyétek tönkre!!!! Úgyhogy most mindenki aludja ki magát, igyatok egy jó forró teát és lazítsatok picit!
Szerintem meg a továbbiakban akinek NEM SZOROSAN a topic témájával kapcsolatban van mondanivalója,az maradjon CSENDBEN!
Tök mindegy,h mi a mondanivalója, fojtsa magába vagy máshol ossza az észt!
HyGy,te pedig szerintem törölj ezután is,mert rossz nézni,h személyeskedések szarrá vágják ezt a topicot!
:-(
fullkopy: más szemében a szálkát is, a sajátjában a gerendát sem! (Hogy az ilyen miért nem éli ki magát inkább a pszihodráma-szakkörben...?)
Ejha. Megy az adok-kapok.
Nem kívánok érdemben tárgyalni veled. Mással sem, aki piszkálódni óhajt. Ennyi.
Mi az, h hazudok???Így könnyű bármit mondanod, h , már kitörölték!!! És nemakarnám újraéleszteni a tüzet, csak a véleményem mondtam el, még, ha neked nemis tetszik!!Szerintem, pedig pont te sunyiskodsz és az összes problémája a topiknak te miattad keletkezett, mégha ezt nemis fogod fel és jókat lubickolsz a dagonyádban amiket te teremtettél magadkörűl!! Részemről ennyi, csak nemveszed észre, h engem is kikezdtél!
Sok szeretettel köszöntünk az arénában :-)
Remélem, mindenki hasonlóan örül, mint én, és lesz annyira kultúrált, hogy átmossa gondolatait, és csak a topic szigurúan meghatározott témája kapcsán írogat ide!
Tisztelt fórumozók! Addig is amíg Shamen nem jön visza én szívesen válaszolok a yard-al kapcsolatos kérdéseitekre, tekintettel szakmánk azonosságára. Túl sokat ne várjatok tőlem, mert még új vagyok a zakmában, de legjobb tudásom szerint támogatni kvánom gépesített "fajtársaimat".
Lázítani sem, hazudni főleg nem kéne.Sunyi dolog, amit teszel.
Miért akarod újraéleszteni az eloltott tüzet ? Nem volt még elég ?
Hi!
Szerintem nem volt elmérgesedve a vita cseppet sem! Én végigkövettem az este ameddig bírtam és nem volt sem anyázás, sem más egyéb, ami elmérgesedés titulust kimerítené és Kokonak max igazat adok! Fullkopy csak kapkodta a levegőt és habratyolgatott össze-vissza. Az tényleg durva, h hülyézgetett minket Fullkopy, mert többesszámban írta ezt tanusíthatom, nem csak Kokora értette, de így tényleg nem megy előre a részleg, viszont szerintem Fullkopy! elkellene gondolkodni azért sokmindenen, hisz valahol miattad változott át az egész vitaoldallá, mert napok óta nem a hivatottságát tölti be a topik, mióta beszóltál Shamennek. Nekem ez a véleményem!
Basszus, Hygy elővette végre a fészerben porosodó géppuskát. ( Nem az elmérgesedett vita boldogít, félre ne értsétek, de valamiért úgy érzem, a Streetes ennek itta meg a levét, és ennek nem tudok nem örülni. ) :]
Kedves koko!
Aki olvasta a tegnap esti, azóta törölt megnyílvánulásokat, az kélpben van, de aki nem -ahogy én sem-, az most értetlenül néz, hogy mi is történt tegnap este. Nem bírállak, de nem kéne utólag -bocs a kifejezésért- puffogni. Legyen már béke, hiszen mindannyian motorosok vagyunk, sőt, szocimotorosok! Nem kell egyetérteni, csak kultúráltan véleménykülönbözni...
Igazságtalannak és elfogultnak érzem ezt a cenzúrát Fullkopi javára!, és az átkos jut róla eszembe! Nemistudom, kedves Hygy, ha felmerűl 1 probléma valamejik topikkal kapcsolatosan, akkor azt hol kellene megbeszélni? Talán otthon a családdal? De semmiképpen sem a lapon, mert az nem oda tartozik? Csak gratulálni tudok az önkényuralomhoz!!! Így egycsapásra megoldottad Fulkopi beteges megnyilvánulásait is eltűntetted és sok motoros nem láthatja! Mostmár törölheted ezt is hisz elolvastad legalább, demokratikus megoldást választottál...
Én már mondtam egyszer, hogy peace. Most, hogy elcsitulni látszik a dolog legfőképpen hygy drasztikus, de mindenképpen megalapozott és jogos fellépésének következtében, amit köszönök, engedjetek meg egy megjegyzést.
Sajnos vagy hálistennek nem vagyunk egyformák. Ezért amit én ide írok, nem biztos, hogy ugyanúgy jön le nálad is. Én ma nagyon happy vagyok, neked meg meghúzták az autódat, biztos hogy nem úgy érted az én mondanivalómat, ahogy én gondoltam.
Ezért kéretik átgondolni, amit ide írunk és kéretik átgondolni, amit itt olvasunk. Nem árt az sem, ha nem reagáljuk le rögtön azt, ami itt elhangzik, ez nem a nyócker, én pl. a sötét Zalában leledzek :)
Több toleranciát!!!
hygy!
Azt hiszem neked köszönettel tartozom.
Fehér ember nem felejt :-)
Elnézést kérek a bonyodalmakért, nem csak rajtam múlt...
Véleménykülönbségek mindig is voltak,de nem fajult el ennyire soha.
Shamen pedig remélem visszajön és folytatja építő jellegű munkáját.
Tesho da elképedt
Ja, egy órát késik az oldal vekkere....
HyGy!
Sztem ne csodálkozz nagyon.Egyre többen vagyunk, egyre több a téma, amiben esetleg különböznek a vélemények.
A stílusa meg mindenkinek olyan, amilyen...Viszont teljesen jogos a retorzió....
Shamen,megkérlek tedd a dolgodat, amit felvállaltál.
Nincs helye sértődésnek, a srácok számítanak rád a továbbiakban is.
Lesz talán máskor is itt problémád, túl fogod tenni magad rajta, mint mások. A közösségi élet ezzel jár.
üdv .: Fullkopy
Megmondtam, válogatás nélkül törlök. Bár hihetetlen. Az oldal fellnállása óta ilyen még nem volt.
Büszkék lehettek magatokra.
HyGy
A többi az anyázós témával kapcsolatos hozzászólást is törölni fogom válogatás és alapos mérlegelés és átolvasás nélkül.
Ez a topic shamen kérésre jött létre, hogy a rendőrséggel kapcsolatos kérdéseket fel lehessen tenni. Kérem ennél a témánal maradni.
Ne haragudj, nem gondoltam komolyan, csak le akartalak állítani.
Jó pihit !
----------------------------
Adminisztrátor által törölve.
Phűű...B+.Jól eldurrant az agyatok...
Összesen: 37 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|