Izs - új hozzászólás Összesen: 12 oldal
Még forró nyári időben sem hiszem, hogy a váltóban levő olaj hőmérséklete meghaladná a 60-70 fokot. Azt pedig még a Hykomol is bőven elviseli. Persze ha neked bevált a Kamaz olaj, én is szivesen kipróbálom. Az ára miatt mindenképp megérné, Bp-en lehet kapni?
Mert ott a kuplung!+a főtengely tehát sokkal nagyobb hőmérséklet mint egy autó váltójában!Meghát gyárilag is ez lenne az előírás nem csak Izséknél.
Mielőtt azt hinnéd"kereskedő" vagyok,és rád akarok valamit sózni,tévedsz!Csupán komázom az összetartó veterános/főleg Izses/társadalmat.
Motorolajat a váltóba? Az miért jó?
Miért akarsz mindenképpen hykomolt?Az váltóolaj nem?Sima motorolaj a nyerő!
Amennyi infót én adni tudok, azért nem érdemes találkoznunk.
Azt hiszem megtaláltam mit veszek bele, MOL Hykomol 80W jelű olajat, ennek 40 fokon 88 mm2/s a kinematikai viszkozitása, míg a eddig használt Hykomol K 80W-90 jelűnek 148 mm2/s.
Álom!Mennyire mozogsz Pesten?Én itt száradok állandóan!/Egyébként Bács-Kiskun/Esetleg találkozhatnánk is infocsere céljából./?/
Vajon megsínylené, ha hidraulika olajat töltenék bele?
Vas megyei vagyok, de mozgok Budapesten is.
Hát nem hiszem.Mezőgazdasági boltban próbálkozz!Merre laksz?/hátha tudok segíteni/
Egyik általad emlitett olajat sem ismerem., még nem is hallottam róluk. Motoros boltokban kaphatóak ezek?
Minél hígabb annál jobb!Nem tudom merre laksz?Keleti régió:Kamaz maszter orosz olaj 1500Ft 5l.Duna Tisza között Re-cord MDC-30,vagy 60 1l 700Ft körül.Ezeket szereti az izs!
Ti milyen olajat használtok a váltóba? Én Hykomol-t (80W90) tettem bele, de szerintem annak túl nagy a viszkozitása, mert behúzott kuplungnál is hajtani akar. A kuplunglammellákat megtekeri a nagy folyadékellenállás.
Ugye mondtam!Nem olyan drágaság ez az izs dolog.Rátenni,irány motorozni!
Tényleg 4000 Ft egy vadiúj primer lánc a Planetára, ezer köszönet Deél Józsefnek, nélküle csak nézegethetném a motort. Regisztráltam az Izs.hu-n, de belépni mégsem tudok, mi lehet az oka?
Ja én csak azt hittem hogy ,arra kiváncsi a kolega hogy motorikussan milyenek. a váz és az oldalkocsi az más téma. Egyébként a motorjáról eltérő vélemények vannak. Eggy biztos: hosszúlöketű tehát a pörgetést nem szereti.
Egyetértek tata21!Mondjuk oldalkocsisnál érdemes a vázat megnézni hogy mennyire görbe.Mz után tuti furcsa lesz mert ez nem szereti a pörgetést.Egyébként kivisz a világból.
Van egy mondás: " MEGY IZS MEG NEM IZS". De ez csak vicc volt, nem kell beszarni! Ha egyszer rendbe van téve a motorja, és ésszel van használva biztos jó gépek. igaz nekem még izsel nem volt dolgom.
Sziasztok!
ÉN MZ-s vagyok , és most találtam egyszép IZS planetát,,és nagyon megtetszett, mert oldalkocsis, ésszeretnék egy olyat, az a kérdesem hogy milyen motorok az izsek? nem igen tudok roluk sokat!
köszönöm! üdv.
Szeva soveny!Tényleg álom az oldal!Küldtem már mailt,de gondoltam megpörgetem ezzel is.Szóval k-36,fesszab.,blokk?Régen láttam má' azt a pincét.:)
ÜDV! midnekninek
Soveny én is grat az oldalhoz ( az ok hogy 50000-n nézték meg de senki sem íra fórumra! na mind 1 nem is azért írok.
Van egy eladó enyhén hiányos IZS PLaneta sportom!(kompletten vagy alkatrészekben)
Hiányosságai::papírok nincsenek, tank első lámpa , kezelőszervek (vannnak csak jawa 350-é)
de akit érdekel küldök képet és ha lehet e-mailben érdeklődjetek ,mert ritkán olvasoma fórumot max az IZS.hu-t nézem azt is amég aktuális!
Asszem azé' ez inkább TZ-t érinti. Majd mondom neki. :p
soveny:
Gratula az új honlaphoz!! :-))))
Csonouri:
Nem azt vetted meg amit a tesz-vesz-en hirdettek?
Az átadás után a régi, freeweb-es oldalt megszüntettem, az azon lévő minden információ (fórum bejegyzések is) megtalálható az új lapon. Köszönöm a látogatóknak, hogy a lap megélte az 50.000 letöltést! :-D
Káldi Benedek (Soveny)
Sziasztok!
Elkészült az új IZS.hu lap; új rendszerrel, több információval várunk sok szeretettel mindenkit! A cím nyilvánvaló: http://izs.hu
További jó időtöltést!
Lenne egy szétbontott sokat használt 3-03 Planetám, berugókar és első lámpatest hiányzik, de egy uj henger és dugó is van hozzá. Ha valakit esetleg érdekelne,(csak egyben) elvihető. Fejér megye. antero@cashette.com
Segítsetek
van egy izs gyári qvadom állitolag 350-es kéthengeres , difis, difizáras, felezös , és van rajta valamilyen kihajtás is. Ha valaki tud rolla valamit kérem jelentkezzen a csonouri@freemail.hu cimen
üdv csono
Hello!
Van egy eladó uj IZS 49 hengerem és dugatttyum. Ha valakit érdekel akkor itt lehet érdeklődni: brezitom@vipmail.hu
Hát nem tudom ti milyen Fbs-t használtok,de én már jó néhány blokkot tömítettem vele és mindegyik cseppmentes./lehet hogy csak szerencsém volt./
Szó se róla, a speciális tömitőpaszta az való erre a célra. Én is használtam már sok félét.
Na, én is így értettem. Két papírlap összeragasztására például tökéletes (vagy mindenképpen jobb, mint a Technokol), de benzin közelében (tehát az egész motorkerékpár) én nem szívesen használnám. Volt hozzá szerencsém, de ott ömlött a blokkból az olaj utána, ahol nem szégyellt. Pedig frissen összerakott, zsírmentes darab volt. Biztos csak nekem nem volt szerencsém... 8-)
JA! A benzin az más téma.
Én az elbaszódott benzincsapomat próbáltam vele orvosolni, hogy ne szivárogjon a benya de pár nap alatt leoldotta....
De az én FPS-em tubusára rá is volt írva h csak zsírtlanított felületre, vmint hogy csak víz és levegő ellen tömít.
Szerintem akkor inkább a blokkragasztónál maradjunk ,az kicsit drágább de mégis az van erre a célra kitalálva.
Csatlakozom az elöttem szólóhóz: az FBS az egy fasza tömitőanyag.
Szerintem Fbs a nyerő.Már sok gépezettel volt dolgom és eddig mindig bejött.Benzincsaptól a hajamig már mindenre rákentem és kiválóan tart,de elsősorban tömítő és nem ragasztó.
FBS-sel azé' érdemes ám vigyázni, mert - legalábbis tapasztalataim szerint - nem olyan jó, mint mondják. Biztos csak nekem nem volt szerencsém, de a zsírtalanított felületen is hol megragadt, hol nem, és ledobta egyből az alu. Loctite-ot inkább ajánlanék (fekete). Vagy Ti szerencsésebbek vagytok vele? Üdv! Benedek
Még nem szereztem hozzá primer láncot, anélkül meg ugye nem lehet beindítani. Amint lesz valami beirom ide a fórumba.
Tipikus IZS hiba.:)Ami könnyen orvosolható!Nézd át a tömítéseket mert valahol kiszelel.A tuti helyek:porlasztó-szívócsonk,szívócsonk-henger :vágj klingeritből új tömítéseket és tépd rá a csavarokat mint a paraszt/esetleg megkínálhatod mindezt egy kis Fbs-sel/ha ezek után sem működik akkor hengertalp vagy hengerfej tömítés esetleg dinamó oldali szimering.Sok sikert:)
Egy keveset járt a motor a rozsdás primer lánccal. Miután megtisztítottam a belsejét, szépen rendbe raktam utána második rúgásra bepöffent, pedig előző tulaja szerint 1993-94 körül volt utoljára beindítva. Sajnos jópár évet a szabadban is töltött, ezért kerülhetett bele a sok víz. Hidegen melegen elindul könnyen, csak nem jár szépen, fel nem is pörög, csak tüsszög, olyan mintha néha a légszűrőn kipufogna. Alapjáraton elpöfögne akármeddig, de gázadásra csak hörög, meg elfullad. Nagy becsben tartom, úgyhogy szeretném ha egyszer még szépen működne, de nem tudom a hiba okát.
Azt hittem rozsdás lánccal indítottad:)Egyébként igazad van.Sokmindent nem gondolna az ember.Gy ártási évet csak kb. tudok mondani,más blokkszámokhoz viszonyítva.Én még nem láttam olyan táblázatot mint pl. a DKW-nak van.
Mikor hozzámkerült a blokk akkor teljesen darabokra szedtem, a váltó alkatrészeit szerencsére még fedte egy vékony olaj réteg, ami megóvta a víztől. A primer láncot viselte meg legjobban, meg a kuplung lemezek fedlapját. Kapott új csapágyakat, meg szimeringeket. A dugattyú és henger kitűnő állapotban volt. Meg sem fordult a fejemben, hogy elszakadhat a lánc, gondoltam ez a dupla lánc egy örök darab. Valaki meg tudná mondani a motorszám alapján a gyártási évet?
Az frankó!Egyébként elég bátor ember lehetsz ha egy ilyen blokkot be mersz indítani!Elismerésem:)
Valószínűleg nem is szabta volna el, ha egészséges lett volna a primer lánc. Csakhogy a blokkban 10 évig 2 liter víz volt olaj helyett, és ettől a lánc bizonyos részei olyanok lettek amilyenek.
Az Izs-nek nem 12 voltos a rendszere, a CPI elektronikus gyújtás pedig nem működik 6 volt üzemi feszültségen. Mellesleg a CPI-nél az elektronikába van beépítve a kondenzátor, így az alaplapról valóban elhagyható.
Lehet azonban építeni 6 volt üzemi feszültségű elektronikus gyújtást is, ami valóban megszünteti a szikrázást, hisz 1 amper helyett mindössze 100 milliampert kell kapcsolgatni a megszakítónak.
Deél Józsinál megtalálsz mindent ami az IZShez kell.Zsír új primer lánc 4000 pénz/szerintem megéri/.A visszarúgással nem tudja elnyírni a láncot.Hézagold ki a berúgótengelyt hogy ne lötyögjön kifelé!Deél József:06305350776/sok sikert:)
Összesen: 12 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|