:: Szavazás ::
Hogyan védekezel a magas benzinárakkal szemben?
|
|
- Fórumok -
Csevegő (kötetlen) - új hozzászólás Összesen: 148 oldal
Tudom, ott voltam :)
Szerintem a harley találkozókra is többségében azok járnak, akiknek van olyanjuk. Sőt, ha van nekik, akkor miért mennének oda, mondjuk egy hondával. Ez a kép egy kicsit groteszk, ezért bátorkodtam felhozni :)
Pedig a képen látható emberek közül akit felismeretem mindenkinek van szocimotorja. Szégyen :))
A Pécsi találkozón sok Jawa volt, pár MZ és csak 2-3 nem szoci.
Én is egy kis TS-el mentem.
http://szocimotoros.hu/galeria/m1/m5/m172/m176/7945o.jpg
Jól kikoptak ezek a szocimotorok... :(
sziasztok!
Jó állapotú konyhabútor garnitúra elcserélhető motorra, főleg simsonra! Ajánlatokat várok!
fejesmiklos@citromail.hu
hirdetés:
http://www.expressz.hu/vegyes/hirdetes-18062749/
Keress bátran!
üdv
B.U.É.K. Mindenkinek!!!!!!!!!!!!!!
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és olcsó benzines Boldog Új Évet Kivánok minden szocimotorosnak!
Békés Boldog Karácsonyt és km-ekben gazdag Boldog uj esztendöt kivánok.
piki24
Tájékoztatásul:
Az értelmetlen személyeskedő vitát töröltem, a résztvevőit pár napra, amíg megnyugodnak, felfüggesztettem.
"Keress rám a neten" http://www.nold.hu/index.php?mode=help
Igen a melegítés az lágyítja a műbőrt és könnyebb formázni, de nekem nem kellet. Simán úgy kértem a műbőrt, hogy kültéri használatra és rugalmasat. Így a feszítéstől rásimult már az elején.
Mostanra ahol ülök kicsit gyűrött, de nem csúnya.
Gyakorlatilag a legvékonyabbat ajánlotta az eladó amiben kételkedtem eleinte de mostanra már bizonyított.
Először én is vastag műbőrt használtam, de az olyan merev volt hogy nem sikerült már ráhúzni sem a szivacsra.
Nem kellett beindítani. Utánfutón is vihettem volna. Neszmélyről vittem lábon.
Helló..Nem kelett beinditani a motort műszaki vizsgán? Amúgy te Tatabányai vagy? Én Tatai.
Pont ma voltam a 638-ad vassal műszakin.Tatabányán, NKH-nál, mert végleg ki volt vonva a forgalomból.
Elmondom neked szóról-szóra, hogy zajlott.
-Jó napot!
-Tolja be oda oldalra!
Csinált 4 fényképet, matatott a számítógéppel.
-Fizessen be ott a pénztárnál 3800 forintot!
-Mekkora teljesítményú ez a motor, mert nekem semmi ilyen adatom nincs? 19 KW? Oké.
-Ezzel a műszaki adatlappal menjen az okmányirodába! Viszlát!
Ennyi b+. Semmi kapcsolja be! fékezzen! hol a mentőcsomag?, semmi...
Én meg még kora reggel lecseréltem az első kerékanyát, mert koronás volt fent, de nem volt hozzá sasszegem, és inkább felraktam egy sima muttert, meg paráztam, hogy gyorsan villog az indexem...
Nem ám fékellenőrzés padon...
Nagyon jól sikerült! Én is magamnak csináltam, de kellett vagy 2 hónap mire teljesen hozzásimult a műbőr a szivacshoz... Lehet, hogy melegiteni kellett volna kicsit ráhúzáskor.
Üzemképtelen motort is ellehett vinni műszaki vizsgára? Vagy ott nem kel beinditani?
Bocs hogy beleszólok, de én vartam magamnak huzatot.
Népszínház utcában a Blaha Lujza tértől 2 sarokra, van egy műbőr szakbolt. Ott vettem vékony fekete műbőrt.
A többit képekben:
http://kep.tar.hu/hg5css/50033938?o=0#2
értem, mindenesetre köszönöm az utánajárást...
Ma utánajártam, a boltos azt mondta, hogy nincs üléshuzata 634-re és valószinűleg nem is lesz, mert a csehek hanyagolják a gyártását :-( Sajnos már 638-ra is akadozik az ellátás ilyen jellegű (kevésbé fontos) dolgokból.
Moto-Predaj - Agáta Nohajová
Húskova 37
Košice, tel: 055/644 05 65
OSCAR - BABETA
Palárikova 9
Košice
tel: +421 55 678 09 56 - ez téli szünetet tart
köszi előre is az infokat...
esetleg leírhatnád mindkét bolt címét, évekkel ezelőt begyűjtöttem őket, de lehet hogy már aktualizálni kell... :D
Holnap megkérdezem az eladót. Majd írok. Nagyobb vásárlásra tavasszal érdemes jönni mert most a kettő közül csak az egyik bolt van nyitva (a kisebbik), abban is elég nagy a pangás.
Tibi2T !
Szlovákiában kapható még a 634-re üléshuzat, az a fajta amelyikben benne van a fehér kéder?... vagy már ott is csak azt a fajtát lehet kapni, ami egyszínű fekete, és a TS-eken szerepelt olyan?...
Kassa elég közel van hozzám, téli szünetben tervezek egy vonatos kiutazást (1000 HUF-ból megúszom az utat) és szeretnék vásárolni egy-két cuccot... köztük az üléshuzatot is, már ha lehet még ilyet kapni...
és az a legnagyobb szemétség a dologban, hogy a hirtelen kivont járművedet muszáj vagy otthagyni a vizsgaállomáson és aranyáron megjavíttatni vagy a követelményeknek megfelelővé alakítani ... vagy megkockáztatod, hogy rendszám nélkül, kilyukasztott forgalmival hazamész mondjuk beállítani a fékedet...
azt aláírom, hogy van valamiféle valóságalapja (egy nagyon kicsike), mert vannak olyan járművek is, amik tényleg életveszélyes állapotban vannak... ezeket, ha eddig meghúzták a vizsgán, semmi gond, majd a havernál átnyomjuk feketén a vizsgán... ezekben az esetekben tényleg helyénvaló lenne az azonnali kivonás, de egyéb esetekben ez azért mégiscsak aljasság...
bekaphatják...
de én nem bánom, ezért lesz mindíg toppon a még most leharcolt gépem... :)
Szlov-ban a 125-ösök rendszám és műszaki kötelesek, ráadásul az 5O-esek is. Pl. a Simsonom kb. 10 ezer forintnyi euróban van évente. Műszaki, kötelező bizt, stb.
De akkor nem lehetne eleget LOPNI :)
Eleve felháborítónak tartom, hogy a motorom fenntartási költségének nagyobb részét teszi ki a bürokrácia költsége.
A mai technikával az összes bürokrata munkáját ki lehetne váltani egy számítógép hálózattal és egy jól megtervezett adatbázissal. Sokkal olcsóbb lenne fizetni a szerverek villanyfogyasztását és azt a pár rendszergazdát, meg technikust.
Öreg vagyok én ahhoz és a motorom is gyenge hogy rendőrök elől meneküljek.
Simos koromban a környék rendőreit párszor leráztam, (mivel "zsebpénzre" hajtottak) de idegen helyen TS-el nem válallom...bár a szántást lehet hogy jobban bírja a kis TS mint a rendőrautó :D
Bizony jól látod a helyzetet, ez bizony megint a lehúzásra és a bürokrácia növelésére megy ki.
Ugye azért ilyen öreg járművek esetén ki vagyunk szolgáltatva a vizsgáztató jóindulatának, hiszen a mai előírásokat meg sem közelíti némelyik típus. De ha mégis akkor is a leg gondosabb gazdánál is előfordulhatnak olyan problémák ami csak a fékpadon derül ki.
Azokról a szemét visszaélésekről hogy nincs E betű a sárvédő gumin lévő prizmában, esetleg nincs sárvédő gumi, nekem nincs indexem (törvény szerint szabályos, de ki tudja mikor húznak meg miatta)
Most ha ilyen hülyeség miatt meghúznak, délután kijavítom a hibát, és megyek másnap megint vizsgázni. Ha bevezetik ezt, akkor meg mehetek okmányirodába újabb pénzeket elszórni és időt pazarolni.
Hát nyarsgem. Ha ez kell a magyar népnek akkor lesz Szlovák rendszámos kocsim, meg motorom.
Apropó, a 125-ös motorok ott asszem segédmotornak számítanak? Na akkor pláne szlovák rendszámom lesz. Egy évben egyszer nem okoz gondot kimenni Párkányba müszakiztatni. Amúgy is rendszeresen túrázok arra fele.
Nem lenne egyébként hülyeség, szerintem sokunkat átbtak kisebb-nagyobb ügyekkel.
Az ilyen *.sokoldal.hu meg .tk. meg *.co.cc eleve beszédes komolyságú.
Ha kivonják, nem kell utána fizetni biztosítást, adót. Megyünk nélküle.
mi ez a szarság?... most nézem a híradóba, hogy januártól, ha a gépjármű nem megy át a műszaki vizsgán, azonnal a helyszínen érvénytelenítik a forgalmit, a rendszámról lekapják a matricát, és hivatalból kivonják a járművet forgalomból...
ez már azért nem vicc!!!! ha esetleg megbukik a jármű, nem elég a javíttatás, lehet majd fizetni az újból forgalomba helyezést is...
ekkora pofátlanságot...
Sziasztok!
Volna egy szakmai kérdésem:
Főtengely-felújítást, hengerfúrást szeretnék eszközölni a csepptankos 350-esemen. Budapesten, esetleg dél-kelet Magyarországon tudtok-e mondani nevet, címet, olyat, akik megbízhatóak, és nem végeznek tré munkát, illetve megfizethető árban dolgoznak? (Bár ez legyen a legutolsó szempont) Van két gyári hajtókarom is, csak be kéne rakni, a főtengelyt "centírozni" légyszi segítsetek.
Köszi a segítségeteket, holnap első dolgom lesz hogy leszedjem a markolatot.
Peet You
Ha már nem kell akkor késsel levágod.
Én kompresszorral befújok levegőt a gumi alá és légpárnán szépen le/fel siklik a helyére.
ez nagyon egyszerű... fogsz 1 küllőt, vagy egy vékony fejű csavarhúzót, bedugod a markolat alá, és befújod valami kenőanyaggal (csavarlazító, üregelő spray, olaj)... hagyd egy kicsit ázni, majd megmozgatva akár két újjal is le fog jönni...
az új markolat felrakásakor pedig szappanos vizet használj... szépen felcsúszik a markolat, és nem kell ragasztani...
Üdv Mindenkinek!
Ha valaki tud jó tippet arra, hogy hogyan lehet a (szerintem ragasztott) műanyag kormánymarkolatot a kormányról leszedni, az legyen szives irja meg.
Előre köszönettel:Peet You
Motorosok,fogjunk össze!
Ha vkinek vmi sérelme van,feldobja ide és a többiek nem lépnek sz*rba!Ha vkivel átcseszés történt, megírja,ne halgassa el!Csinálunk 1 feketelistát,közös érdekünk!
Jelentkezzen önként egy nagy pofonért az az ember, aki bele akart piszkálni a lapomba. Nics kedvem végigjátszani a nyomkövetést, ki áll az amcsi szerver mögött, jobb ha tényleg önként feladja magát.:D
Ne felejtsd el az iránykapcsoló shotkyt is a végtranyó mellé a hűtő felületre szerelni. Jawa esetén folyni fog rajta vagy 8 amper, meleg lesz valszeg rendesen.
Bár azért felvonulni nem fog. :D
No, én akkor vissza a lakáscserén agyalni.
Legyen mondjuk az is 1N4003:)
kösz a fáradozást... :)
annyi észrevételt még engedj meg, hogy a D4 diódához csak DIODE van írva... itt esetleg típus?...
mindenképpen szeretném (majd) megépíteni a kapcsolást, csak most egy költözés és lakásfelújítás miatt a motor javításába sem tudtam belekezdeni...
no javítva a dolog. Elvileg az igények is ki lettek elégitve. Töltés visszajelzés, iránykapcsoló dióda ajánlott tipusa, stb. A rajz a BMW R nek szabályzóját árázolja, és mostmár tényleg 6 voltos is.Mostmár csak jó lesz... :)
Az edig fent lévőnek csak egy baja volt, mellényúltam és a 12 voltost tettem be a 6 voltos helyre is. De mnég a laikusnak is feltünt volna amikor meg akarta volna építeni. Mindenki elgondolkodik azon, mit keres egy 13 voltos zener 6 voltos szabályzóban.:)
úgy látszik, hatványozottan figyelnem kell, mert öregszem... :( A 6 voltos rajzban mégis találtam hibát. :( pillanatokon belül le is cserélem.
vagy akár készíthetnél egy cikket is belőle...
felhívva a figyelmet a bekötésekre, tipusokra, átalakításra...
Vigyázz, ahogy a rajzon van, nem műxik jawán, legalábbis eredeti bekötésún nem. Trabin, mz-n működik. A jawán meg kell cserélni az állórész két kivezetését ahhoz hogy működjön. Az MZ és trabi szabályzója az állórész kivezetését felfele húzza a + táp felé, az eredeti 634 jawa szabija lefelé húzza az állórészt. Jawánál a másik kivezetése a dinamó + kivezetésén van, MZnél fordítva, a nenem a szbályzóra kötött kivezetés földön van.De mint mondtam, a jawa két csavar licsavarása, két drót felcserélése, és a csavarok visszatekerése után úgy viselkedik, mint a TS MZ.
Lehet, hogy ezt is fel kellene írnom a lapra.Jut eszembe: A jawa 559 ha jól emlékszem pozitív testelésű, de azt is át lehet kötni, csak ott a forgórész azaz a szénkefékről feljövő két vezetéket is fel kell cserélni.Tehát tényleg az előforduló rendszereket kellene leírnom, a különbségeket, az átalakítási lehetőségeket.
Összesen: 148 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|