:: Szavazás ::
Hogyan védekezel a magas benzinárakkal szemben?
|
|
- Fórumok -
Csevegő (kötetlen) - új hozzászólás Összesen: 148 oldal
Alföldiek! Old motorosok!
Veterán börzék!
2011. Szeptember 17. (Szombat)
Szegedi Veterán Börze, Szeged, Budapesti út 3.
(Cora parkoló)
2011. Október 02.(Vasárnap)
Alföldi Veterán Börze
Szolnok, Felső Szandai-rét
Teknőc
Nem sokat mer
t
lemerült
a telefon,pedig volt látni való bőven a jawa peráktól a bőregeren keresztül az R60-as BMW-ig minden,ja és persze alkatrész is volt dögivel mindenhez.
Csináltál képeket? Kiváncsi lennék rá!
De ha kell akkor elküldöm neked hétfőn és a vasárnapi veterán börzéről is csinálok egy pár képet.Előre is köszi
hygy saját e-mail cimére küldtem.
e-mailben küldted?
Melyik címre?
Vagy FTP?
Hali Keri.A segitségedet szeretném kérni,kb.5 hete küldtem pár képet hygy úrnak hogy ha van rá mód és leheőség akkor rakja már ki a galériába az emberek és motorok-hoz de azóta semmi hir.Köszsönöm előre is csabi
Admin az a HyGy.
Csak nekem is van jogom beleturkálni az oldalba.
Kiteszem a PDF-eket de nem kaptam meg.
Cikk kirakás bajosabb, az egy napi munka/cikk és jelenleg házat építek így ilyeneket nem vállalok, más pedig nincs.
HyGy csinálja nagyritkán.
Ha nem jönnek meg holnap estig, akkor küldök egy FTP címet, oda kéne felrakni.
Keri, ha jol neztem te vagy az Admin, keszitettem 2 pdf-et a 638 szerelesi konyvbol meg az MZ hogyan tovabb konyvbol. A meretuk jelentosen kissebb, mint ami fent van, meg szerintem egyszerubb is kezelni egy pdf-et, mint kepeket, ha olajosan akar az ember megsasolni valamit. :D A Jawa szerelesi konyv az nagyon kompakt lett. Ha gondolod elkuldom neked oket.
(a 638 konyvet mar elkuldtem, meg egy cikket is anno motorriasztorol, de nem jelent meg semmi... :( )
Hasonló a helyzet motornál/kerékpárnál is.
Minket is utálnak az autósok mert nem értik mit miért csinálunk, néha akadályozzuk őket, meg különben is CSAK.
De azt én is észrevettem, hogy kb. 2000 után javult az irányunkba tanusított hozzáállás. Gondolom a motorok/bringák számának növekedésével arányosan.
Köszönöm a bizalmat, a kollegák nevében is!
Egyébként minket is egyre jobban elfogadnak. 15 éve képtelenség volt, hogy idehaza egy személyautós segítsen minket bekanyarodáskor, ez ma már egyre gyakoribb.
Ha kolléga alatt a kamionosokra gondolsz, szerintem velük van a leg kevesebb gond.
Elég sokat motoroztam a 3-as és 4-es úton is, ahol sok a kamion, de mindig nagyon korrektek voltak, legyen akár Magyar, Ukrán, vagy Román kamion.
Szerintem a kamion eleve nem az ideges emberek járműve :)
Igen, igen. Szerintem egyébként pontosan ki lehetne számolni, mennyi ideig kellene sárgának lennie: fékút+kereszteződés hossza és a megengedett sebesség ismeretében. Így aki szabályosan közlekedik az sárgán érne át. A visszaszámláló is nagyon jó dolog, de lehet költségesebb, mint a villogó zöld.
Mivel ez nem kamionos oldal, ezért csak annyit, hogy sajnos nem minden kollega vezet felelősségteljesen, de ennek is sok oka lehet...
Valóban, ahogy Keri is mondja, itthon ebből nem nagyon csinálnak problémát. Viszont néha ráállnak erre a rendőrök, hogy sárgán átcsúszásért 50ezrekre büntetnek. Az esetek többségében egyértelműen el lehet dönteni, hogy ki az, aki felett sárgára váltott a lámpa és ki az, aki nyomott egy padlót. Főként azért, mert valami minimális követési távolságot még a pesti reggeli csúcsban is szokás tartani. Kamionnal... meg hát, igen. Jogos. De azért valljuk be, ha nagyon akarnál, meg tudnál állni, másrészről meg egy 40tonnás monstrummal nem biztos, hogy 70-nel kell menni a körúton. Miskolcon egyébként nagyon jól meg van oldva a lámpák többsége. Van egy visszaszámláló a pirosnál és a zöldnél is, ami kímélő hatással van az idegrendszerre :)
Valóban Bécsen át lehet jutni megállás nélkül, még kamionnal is igaz, ha egyszer meg kell állni akkor az első lámpáig nagyon kell tolni, különben mindegyiknél meg kell állni, de ez csak kamionra igaz.
Erről meg az jut eszembe, hogy itt Újpesten a villamosra van hangolva a zöldhullám.
Ami azt jelenti, hogy az egyik lámpa zöldre vált a következi 2 másodperc múlva pirosra. Kocsival, MZ-vel esélytelen elértni, de a Hondám olyan jól gyorsul, hogy direkt azzal szórakozok, hogy még zöldön átérek :) és még a sebességkorlátozást sem sértem meg közben.
Mellesleg jobb helyeken van olyan hogy zöldhullám, ami normális tempóra van hangolva, tehát egyenes úton normális tempóval nem nagyon kell sárgán átcsúszni.
AZ egy dolog hogy megállok intenzív fékezéssel, de vajon van értelme?
Adok egy kis gázt, talán bevillan picit a piros. Összességében mindenki jobban jár.
Természetesen ebben benne van az is, hogy nem foglalkoznak vele a rendőrök, de amíg nincs ebből gond, szerintem nem is szükséges görcsölni.
Ha szigorítanak akkor természetesen meg fogok állni csikorgó kerékkel a sárgára is, de addig nem pazarlom a gumit, féket, benzint, időt.
Pont itt van a kutya elásva! Mi az, hogy biztonságosan megállni? Ez függ autó állapotától, tömegétől, vezetői tapasztalattól, stb. Jó, személyautóval, motorkerékpárral ez nagy átlagban még megy is. De, az a kamionsofőr, aki azt mondja, hogy még sose ment át piroson, az hazudik.
Valóban vannak helyi szokásaink, amit szerintem a kicsi lebukási kockázat is táplál. És, hogy visszatérjek, mennyire egyformák mindenhol az emberek, németben pl nagyon sok kereszteződésben van kamera. Ők sem azért tartják be a szabályokat, mert törvénytisztelőbbek, hanem, mert nem éri meg nekik.
A ráfutásos dolgot úgy lehet elkerülni, hogy meg kell tanulni a közlekedési szabályokat. A kresz-ben le van írva, hogy a sárgán már csak akkor szabad áthajtani, ha nem lehet biztonságosan megállni. Nincs olyan, hogy 2 másodperces sárágára még nyomok egy padlót, ez csak a helyi szokások miatt alakult így.
Apáméknál volt egy olyan lámpa aminél egy pillanatra mindkét irányba mutatott zöldet.
Egyszer utánam jött a rendőr, és leüvöltötte a fejem, hogy neki már zöld volt amikor én elsuhantam előtte, én meg visszavittem, és megmutattam neki, hogy én zöld-sárgán mentem át.
Pont a ráfutásos dolgot lehetne elkerülni egy kb 2 mp-el hosszabb sárgával, vagy villogó zöld jelzéssel, mert így jobban el lehetne dönteni, hogy átér-e az autó. Mondjuk mindkét említett országban rettentően szigorúan veszik a piroson történő áthajtást.
Egyébként az emberek mindenhol egyformák, szerintem.
Pl: Stuttgartban játszották, hogy a piros-sárgánál nagy gázzal elindultak, így, ha valaki a sárga jelzésen még behajtott, akkor kész volt az ütközés, de az ütközés pillanatában a kicsit korábban, nagy gázzal indulónak már zöld volt, a másiknak piros, lehetett menni az új autóért, miközben a biztosító fizette a kárt, jobb, és egyszerűbb megoldás, mint árulni a használt autót...
Más a kultúra.
Magyarországon sem olyan problámás a rövid sárga.
Azért csinálják így mert a magyarok a sárgát még zöldnek veszik, és ha hosszú akkor is úgy időzítik hogy még épp átérjenek a pirosig. Azonban ha van egy szabálykövető állampolgár és a sárga felvillanására meg tud állni, és megáll, esetleg beleszállnak hátulról.
A rövid sárga ezt a problémát is elkerüli, mert a sárga felvillanására mindenki a tehetségéhez mérten vagy átmegy a pirosba hajlón, vagy meg tud állni kényelmesen.
A rendőrök sem csesztetnek ezért, minden működik, mindenki boldog.
Nagyon megértelek!
A magyar lámpák nagyon rosszul vannak programozva. Nagyon rövid a sárga. Képzeld el ugyanezt egy negyven tonnással. Még lassúbb tempónál sincs esély megállni.
Ezt Ausztriában úgy oldották meg, hogy először elkezd villogni a zöld- nagyon jó, mert el tudod dönteni, hogy még átérsz-e, és senki nem hajt át a piroson. Németben meg hosszú a sárga-nagyon hosszú...
Nem tudom mit görcsölsz. Felénk a pirosat a taxis zöldnek hívják :)
Csak zöld jelzésre állok meg mert bármikor jöhet keresztbe egy taxis :)
Apropó, ma majdnem megölt egy állat. Régen izzadtam le ennyire.
Be akartam fordulni egy telephelyre, balra. Szép kényelmesen pöfögve behúzódtam a felezőre, kezem kirakva, tükörbe benézek nem előz senki, mögöttem egy ezüst színű autó. Közben jöttek ki a telephelyről szóval pillanatra megálltam, de elengedett, így el is indultam. Erre az a köcsög ezüst autós, balról 80-al, miközben megkezdtem a kanyarodást, nem vagyok benne biztos, de úgy éreztem hogy hozzáértem az autóhoz.
Nem értem miért előzött balról, mert jobb oldalon 2 normál sáv szélességének megfelelő szimpla sáv van, hogy a parkoló autók is elférjenek, de ott nem parkolt senki, szóval kényelmesen elfért volna jobb oldalon is, ráadásul nagyon nyugdíjas tempóban kimérten, mindent előre jelezve cselekedtem, nem hiszem hogy váratlanul érte volna.
Utoljára 10 éve volt halálfélelmem motoron, mert elég defenzíven vezetek, de ez kivédhetetlen volt, és még csak nem is a figyelmetlenségem miatt.
Kösz.
Akkor már csak azt kell leülnöm amit azért kapok amiért a motorozás történt. :D :D :D
A fékem per pillanat jó. A jawán. :D
A sebesség is szabályos volt. A szokott hetvenemmel mentem, ott pedig annyi a megengedett.
Azért igazán megnyuvadhatna aki ott a lámpákat programozta. Ha valaki megáll úgy hogy harminc méterre van a lámpától amikor az sárgára vált, majd a lámpa mellett amikor az pirosra fordul, kap tőlem egy láda sört. Az, hogy lelővik közben a motorról, nem ér. :D
Árpád, nem kéne megjavítani azt a féket?
Vagy esetleg a megengedett sebesség közelében menni? :DDDDD
Na de komolyra fordítva: Egyikben sincs.
Talán egy hónapja cáfolta a rendőrség azt a kör emailt ami ezt állította.
És azt mondták nem is tervezik, meg ahogy előttem mondták amúgy is elölről néznek csak az ilyen kamerák.
Kamera egyébként van arrafelé, de csak a forgalmat nézik vele, rendszámokat nem lát.
A kamera nem csak első rendszámot nézi? Ma a tvben egyik csatornán pont ez volt a téma, ott előlről mutatták csak...
Majd viszünk bablevest,remélem nekem is hoztok majd.
Szerintetek hány közlekedési lámpéban van kamera az Üllőin a Kálvin tér és a Nagyvárad tér között?
Kétszer is átmentem piroson. Kb 3 másodperces sárgák voltak. Képtelenség volt megállni .
Ha csak egyiknél megbüntetnek 300 ezerre, akkor hónapokig ülni fogok, mert kifizetni természetesen nem tudom. De még százezer leülése is hosszú idő lenne.
Kellemes locsolkodást!
KÉK erdőben jártam, ZÖLD ibolyát láttam,
Szemészetre holnap mennék, de most még locsolkodnék...
Nincs, csak a nyak táblán. Legalább is az enyémen.
Kérdezni szeretném:egy Verhovina 4-en hol található a vázon az alvázszám.Nagyon köszönöm a segitséget.
Ígéretes a túra programja, mennénk is, ha nem lennénk szombaton motoros eljegyzésen.
Hygy: részvétem a blokkod miatt! Meglepődtem az eseteden. Szerintem is jó motorok a DL650-ek, számomra csupán 2 hibájuk van: 1. Nem kardános, 2. Nem a Honda gyártja...
Még annyit hogy előzetes regisztráció van itt: http://www.kfmklub.com/e_107plugins/forum/forum_viewtopic.php?17690.0
Helló!
Innen tudsz rendelni: http://citybike.hu/spd/matrica/Matrica_FIGYELEK_RAJUK
Balesetmegelőzési nap és vezetéstechnikai tréning 1000 Ft-ért
http://www.kfmklub.com/news.php?item.62
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy hogyan és hol tudok az autómra "Figyelek rájuk!" matricát rendelni. Előre is köszi a segítséget.
szia én edig csak pécsen kromoztatam ott van tőbb cég is ők sok veteránt csinálnak ott érdeklődj.
Sziasztok!
Kipufogót szeretnék krómoztatni, szinte már mindegy merre van az országban, csak megbízható legyen a cég és akár egy hónapnál is tovább meredjon meg rajta a króm, ja és ne liluljon le alapjáraton:)
Ha valakinek van tapasztalata valamelyik céggel aki már csináltatott velük, segítsen a témában.
Előre is köszönöm.
Kösz, azóta megszereztem a gépkönyvét.
sorszám: 7170 (126446)
( előzmény: 150esRolleres, 2011-02-17 11:27:41)
http://www.agroinform.com/forum.php?act=showTopic&id=1631
Van itt egy fórum neked, segíthet. Én is igy löktem össze az MZ-t...
http://www.youtube.com/watch?v=3mhXJiHluOg&feature=list_related&playnext=1&list=SP467A2492C0B9CBFF
Itt remélhetőleg sorban beadja a videókat.
Jó kis út lehet:Mulholland Hwy
http://www.youtube.com/watch?v=dp2q8xzPJ48&NR=1&feature=fvwp
Rengeteg video erről az útrol...
Kérdezd meg őket:
http://www.marotikonyvker.hu/home.html
Szakirodalom rovatunkban csak a Pony metszeti rajza van.
Sziasztok, tudna valaki tippet adni hogy Romet Kadet-hez való szerelési könyvecskét merre találok?
Netes, vagy bolti verzió, bármi jöhet :)
A minap oldalkocsis építéséről volt szó. Tegnap láttam nagy boxer BMW-t Mz oldalkocsival. esetleg, ha valaki tud róla érdekelne, hogy csinálták, képek is jók lennének...
KÖSZI SZÉPEN MEGNÉZEM,LEHETSÉGES AZ SPECIEL NEM NÉZTEM MEG.HAY
Összesen: 148 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|