:: Szavazás ::
Hogyan védekezel a magas benzinárakkal szemben?
|
|
- Fórumok -
Simson - új hozzászólás Összesen: 67 oldal
nos, nem vagyok enniyre elektros.
azt hogy érted, hogy milyen a tekercsem?
hát, nemtom.
3 tekercs van az alaplapon, mint mindegyiken.
azt én nemtom, hogy menniy áramot, és feszt termel.
"De nem írtad meg hány Voltos a tekercsed?
Milyen típus van megadva az adattáblán?"
hát nemtom, hogy mennyit termel. az adattábláján a típusa: s51 most pontosan nemtom, mert suliban vagyok.
azt tudom, hogy sztem "ritkaság" mert 1990-es, és még egyetlen egyet sem láttam még ami ugyan ilyen lenne.
Este majd megmondom, szoval szerinted megéri a fesszab 4500 ft-ért.majd azért még körbenézek, hátha...
az előgyujtás akkor menniy?
ugye hogy 1,8?!
nos, a kondit megszakítottam(gyári)
utána vettem bele egy ujat, azzal nem volt szikra.
harmadjára megint vettem egyet, azzal volt szikra, ámde "kitágult" az alaplap, és mozgott a kondi a lyukban.
igy nem volt megfelelő test, igy ment csak rángatott, meg össze vissza lövöldözött.
nos, fémragasztóval be lett ragasztva, most működik megfelelően.
az új kalapács is működik.
Kössz a figylmeztetésed, az alkatrésszel kacsolatban, megfogadom!
kössz Üdv!
Minden ami SIMSON hoz és MZ hez és JAWA hoz kell!! (Illetve robogókhoz és nagymotorokhoz rendelésre!) Új (gyári és utángyártott) illetve bontott alkatrészek, tuning szettek, tuningok, dobok, akksik, gumik, egyszóval minden! jóval bolti ár alatt! JAWA,ETZ,TS,Trophy, S51, S50, Schwalbe stb.... Írj vagy hívj mindent megoldunk!! 5000 ft felett Bp.-en ingyenes kiszállítással! Alkatrészek postai utánvéttel! tel.: 0630 4096093
Szia!
Ezt írtad:
"tudok egy helyet, simsonos bolt, no ott a fesszab az 4500.-, ennyit én meg nem akarok érte adni."
Pedig annyi a 12 Voltos máshol is. De nem írtad meg hány Voltos a tekercsed?
Milyen típus van megadva az adattáblán?
"vettem kondit, meg kalapácsot."
Most akkor a kondit szakítottad meg előző alkalommal? Azért nem volt szikrád?
Vagy elszigetelted a fémtől?
"Az előgyújtás gyári értéke 1,8 mm, de egyik ismerős azt mondta, hogy 1,5.most elvileg így van beállítva a gyújtás, nagyon kell pörgetni hogy menjen."
A 1,5 mm a 70 ccm-es gépeké. Szerintem Neked ez nem lesz jó.
Talán érdemesebb lenne a hengerfej-robbanótér átalakítását megfizetni...
Alkatrész hirdetéssel vigyázz! Drágább egyes cucc mint a legközelebbi boltban.
Ja, és ez nem bolt, számlát nem kapsz. Ha valami nem jó, így jártál.... (Én is)
Ő nem fog visszahívni! És olyannak kell átvenni az alkatrészeket, aki ért is hozzá!
Így elkerülhettem volna a bosszankodást, illetve hogy új, de nem rendelt, de 4-5 mm-esen csavarodott, 1.000.- os lánckerék legyen a levél-nehezékem...
Minek az alaplap? Csapágyat csapágyboltból! Fesszabályzóhoz MILYEN tekercsed van?
Üdvözlettel. Kisfürjesi
sorszám: 376 (23912)
( előzmény: pocok_simson, 2005-02-21 14:18:35)
helloka streets! hallom olcsón tudsz dolgokat mindenféle keleti mocihoz, érdeklődenék hogy pesten hol van ez a "bolt?".
ja :
menniybe kerül simson s51-hez alaplap(hagyoméynos kalapácsos)
főtengelycsapágyak
fesszabályzó
kösz cső
na ja,azért ennyire nem tudok kapcs rajzot olvasni, és tényleg nem tudom hogy mi a különbség a mechanikus és az elektronyos fesszab között.
tudok egy helyet,simsonos bolt, no ott a fesszab az 4500.-, enniyt én meg nem akarok érte adni.
vettem kondit, meg kalapácsot.Az előgyujtás gyári értke 1,8 mm, de egyik ismerős azt mondta, hogy 1,5.most elvileg igy van beállítva a gyújtás, nagyon kell pörgetni hogy menjen.
tudom 2 ütemű, de jelenlegi állapotában tényleg le kell forgatni.Az a pláne, hogy tegnap fogta magát és csak úgy leállt, ez nagyon idegesítő volt 2 falu között.
üdv.neven nem kisfürjesi, csak neked köszöntem.
"igen tudok kapcs rajzot olvasni "
Akkor az MSZ 2518 szerint kösd, majdnem teljesen aszerint vannak a tüskék
beszámozva.
"nem én vagyok az 1. tulaj, emiatt van ennyi bajom a kábelekkel."
Lehet hogy cseréltek néhány vezetéket, ezért javaslom hogy NE a színek alapján indulj el, hanem NÉZD meg a forrasztási helyen, kövesd végig!
"fesszabot még nem sikerült bele venni, de folyamatban van.
gondolom mechanikus lesz, nemtom.
azt sem tudom pontosan h mi a különbség a mechanikus és az elektronikus között."
? Ne már:-))
"számomra a gyári kapcs rajzban csak a gyújtáskapcsoló nem egyértelmű ..hogy hova mit kell kötni."
Mondom hogy az MSZ 2518 szerint van majdnem minden kiosztva!
Pl. az 56-os a fényváltóra megy, ennek az 59-es a párja (világítótekercs)
31 – 2
15 – 30 stb
De ha találsz olyan rajzot, amin látható a számozás a gyújtáskacsolónál, az érvényes az összes hasonló típusra...
"nekem semmi nem ugy van ahogyan az általatok már megadott rajzokon látom."
Most ezt nem igazán értem, mégis milyen típus van az adatlapján?
"ma cseréltem a gyújtásnál kondit, és kalapácsot a csere után próbáltam beállítani a gyújtást, de semmi szikra nem volt. Múlt alkalommal is csinált ilyet, akkor a kondinál volt laza a csavar, ámde most teljesen feszes minden, át van törölgetve kontakt hiba kizárva."
És a kondenzátor is rendben van? (Multiméterrel vagy lámpával nézd meg (aksi, töltő, elem, tápegység. Valami csak akad)...)? Magyar? Német? Ugye szépen érintkezik a ház a fémhez!?
"(teljesen mindegy hogy hogy van beállítva a gyújtás, és a kalapács akkor is kellene lenni valamilyen szikrának nem?)
elnézést a tudatlanságomért, azt hittem ez egy fórum ami nekem egyenlő a segítségnyújtással.
lehet hogy nem így van...
Csak annyit kérek hogyha valakinek van a Simsonjában fesszab(12 v-os) akkor a színeket irja le legyen szíves. Köszönöm
töltőtekercsem milyen rendszerű?
öööööööööööö
pontosan nemtom, 3 tekercs van, nem tirisztoros hanem "hagyományos"
a szabályzó még nincsen kézben"
Valaki biztosan segít, aki tud! Csak olyan szinten fogalmazzál, amit mások is megértenek... (De legalább azt, hogy mire gondolsz)
Nos, ha kalapácsos a gyújtásod, akkor látatlanba azt gondolom:
A Te motorod alapból 6 Voltos elektronikával rendelkezik.
Ezeknek a feszültségszabályzása annyiból ált, hogy a gyújtáskapcsoló mögött volt 1 fém dobozkába 1 (vagy 2) fojtó-tekercs amiből 3 (vagy 5) vezeték lógott ki.
A fojtó felépítése megegyezik a köpeny típusú trafóval, csak itt mint előtét ellenállásként funkcionál. És volt még 1 dióda is (olyan 100 Volt és 1-2 Amperos teljesítményű)
A 6 Voltos töltőtekercs 12 Voltos aksit tölteni nem bír!
Amennyiben 12 Voltos a töltőtekercsed, ahhoz kicsit komolyabb elektronikával rendelkező szabályzó dukál. Ezt legkönnyebben onnét tudjuk megállapítani, hogy nincs letestelve vasmagra. De Te ezt úgyis leolvasod a kapcsolási rajzokon, mikor megnézed rajta a vezeték szín jelölését ha semmiképpen nem akarsz biztosra menni...
"üdv Kisfürjesi"
Téged is így hívnak? Akkor mi nem túl távoli unokatestvérek vagyunk!!
Mennyi idős vagy? Hol laksz?
Üdv. Kisfürjesi
sorszám: 373 (23699)
( előzmény: pocok_simson, 2005-02-15 20:39:33)
igen tudok kapcs rajzot olvasni nem én vagyok az 1. tulaj, emiatt van enniy bajom a kábelekkel.
fesszabot még nem sikerült bele venni, de folyamatban van.
gondolom mechanikus lesz, nemtom.
azt sem tudom pontosan h mi a különbség a mechanikus és az elektronikus között.
számomra a gyári kapcs rajzban csak a gyujtáskapcsoló nem egyértelmű.hogy hova mit kell kötni.
nekem semmi nem ugy van ahogyan az általatok már megadott rajzokon látom.
ma csaréltem a gyújtásnál kondit, és kalapácsot.a csere után próbáltam beállítani a gyújtást, de semmi szikra nem volt.Mult alkalommal is csinált ilyet, akkor a kondinál volt laza a csavar, ámde most teljesen feszes minden, át van törölgetve kontakt hiba kizárva.
(teljesen mindegy hogy hogy van beállíítva a gyújtás, és a kalapács akkor is kellene lenni vamilyen szikrának nem?)
elnézést a tudatlanságomért, azt hittem ez egy fórum ami nekem egyenlő a segítségnyújtással.
lehet hogy nem így van...
Csak annyit kérek hogyha valakinek van a simsonjában fesszab(12 v-os) akkor a színeket irja le legyen szíves.Köszönöm
töltöktekercsem milyen rendszerű?
öööööööööööö
pontosan nemtom, 3 tekercs van, nem tirisztoros hanem "hagyományos"
a szabályzó még nincsen kézben
üdv Kisfürjesi
Szeretnék tanácsot kérni! A haveromnak tirisztoros gyújtása van és nagyobb fordulaton olyan, mintha leszabályozna=nem akat kiforogni, össze-vissza gyújt. Előtte pöpec volt, egy hete kezdte a hülyeséget. Gyertyát, karbipucolást próbáltuk. Még gyújtókábelt is cseréltünk. Nem régi benne a gyújtótekercs sem. Az alaplap beállítása is jó. Aki tud kérem szóljon hozzá. Előre is köszönöm.
Szerintem pedig áttekinthető!
Jól érthető!
A lábak kiosztása pedig megfelel a többé-kevésbé használt szabványnak!
Reflektor, duda, index...
Kérdezzél rá 1 autóvillamossági szerelőre...
És mi van akkor, ha 6V-os rendszerűeket talál, az Övé pedig 12 V-os?
Kisfürjesi
Szerintem a kapcsolási rajz ''kicsit'' áttekinthetetlen. Össze vissza vannak a lábak jelölve. Többre mész, ha megnézel egy működőt és az alapján kötöd be.
Szia!
Ezt írtad:
"vettem akkut, de visszafelé nem tölt semmit.
vélemény?
most vettem bele fesszabot, a bekötése nem világos? akinek van az le tudná irni a szineket, hogy hova mit kell?"
Amíg nincs bekötve a szabályzó, addíg NEM szabad hogy töltődjön:-))
Milyen rendszerű a töltőtekercsed?
Milyen rendszerű a szabályzód?
Te az 1. gazda vagy a motornak? Felelőtlenség ellenkező esetben csak a szinekre hagyatkozni...
Tudsz kapcsolási rajzot olvasni?
Üdv. Kisfürjesi
sorszám: 367 (23358)
( előzmény: pocok_simson, 2005-02-09 11:20:44)
heló. itt a szakirodalmak között megtalálod a kapcsolási rajzot.
üdv
sorszám: 366 (23328)
( előzmény: pocok_simson, 2005-02-09 11:20:44)
lenne megint kérdésem.
a 1.:
vettem akkut, de visszafelé nem tölt semmit.
vélemény?
most vettem bele fesszabot, a bekötése nem világos? akinek van az le tudná irni a szineket, hogy hova mit kell?
2.:
nos nemtom lehet hogy ez másnak nyilvánvaló, de én még nem találkoztam a 16n 3 - 12 !
karbi tipussal.
csak ennyi, ha valaki tud az segítsen.(a gond csak a fesszab bekötése és az akku töltése.)
előre is kössz mindenkinek
pocok
Minden ami SIMSON hoz és MZ hez és JAWA hoz kell! Új (gyári és utángyártott) illetve bontott alkatrészek jóval bolti ár alatt! JAWA,ETZ,TS,Trophy, S51, S50, Schwalbe stb.... Írj vagy hívj mindent megoldunk!! 5000 ft felett Bp.-en ingyenes kiszállítással! Alkatrészek postai utánvéttel! 0630 4096093
Minden ami SIMSON hoz és MZ hez és JAWA hoz kell! Új (gyári és utángyártott) illetve bontott alkatrészek jóval bolti ár alatt! JAWA,ETZ,TS,Trophy, S51, S50, Schwalbe stb.... Írj vagy hívj mindent megoldunk!! 5000 ft felett Bp.-en ingyenes kiszállítással! Alkatrészek postai utánvéttel!
!!SÁNDOR!!! Irt nekem valaki Sándor néven mailt, de server hiba miatt törlődött! Legyen szives írjon még egy mailt, vagy csörögjön rám! Többek között 70 es hengert keresett!! Köszönöm!!
Helló menniybe kerül nálad egy 12 v-os relé simsonhoz(lehetőleg 4 lábas ) kis fekete doboz
ja bandita, minden oké, sikerült bekötni a dolgokat. Menet közben kiderült hogy el van szálva a biztosítél is , azt is kicseréltem, ezután már könnyen ment a dolog.Mindenkinek köszönöm a segítségét.
Már csak egy működöképes relére van szükségem, de ez jelenlegi keretemből nem jön ki, még akkor sem, ha 600 Ft.
Üdv minden szoci motorosnak!
Minden ami SIMSON hoz és MZ hez kell! Új és bontott alkatrészek jóval bolti ár alatt! ETZ,TS,Trophy, S51, S50, Schwalbe stb.... Írj vagy hívj mindent megoldunk!! 5000 ft felett Bp.-en ingyenes kiszállítással! Alkatrészek postai utánvéttel is!! 0630 4096093
Minden ami SIMSON hoz és MZ hez kell! Új és bontott alkatrészek jóval bolti ár alatt! ETZ,TS,Trophy, S51, S50, Schwalbe stb.... Írj vagy hívj mindent megoldunk!! 5000 ft felett Bp.-en ingyenes kiszállítással! Alkatrészek postai utánvéttel is!!
Mél ment megkaptad ezek szerint ?
sorszám: 357 (22474)
( előzmény: pocok_simson, 2005-01-21 13:57:06)
sziasztok
Keresek simson s51 e tipusú motort megvételre, kitételek: fényezés, index, 4 seb, 70-80 km /ó nem baj ha 70 ccm-tábori tuning van rajta:)
Ha valakinek van hasonló vagy ugy gondolja hogy az ővé érdekelne engem akkor irjon vagy hívjon, és küldjön képet nekem.
Tibi
Most részag vagy, vagy ez Nálad az állandó állapot?
Van balra 1 olyan ablak megnevezés hogy "Menü"
Rákattintasz a "Szakirodalomra" és megkeresed ami Neked kell!
Üdv. Kisfürjesi
Egyébként a Simson Klub pénzes részénél azért kapsz tényleges értéket a lóvédért...
sorszám: 354 (22452)
( előzmény: pocok_simson, 2005-01-20 10:30:23)
igazad van bandit!
Én nem mertem igy leirni nehooy lehurrogjanak.
Sztem meg germóság kapcs rajzért tagdijjal járó regit kérni. Ha valakinek a jogi tulajdona egy ilyen rajz az a Simson cég jogi utódja (ha van ilyen). Nekem megvan egy csomó doksi , meg ha lesz időm lefordítom németből oszt felteszem valahová és a pénzt kérők meg behuhoghatnak :(
sorszám: 352 (22416)
( előzmény: pocok_simson, 2005-01-19 23:04:16)
Nincsen semmi bajom vele, csupán csak az , hogy nem vagyok klubtag, nem rendelkezem klubtagsági kártyával, és sima regisztráltként nem elérhető a letöltések menüpont.Így nem tudom elérni az általad megadott rajzot.
Bajom nincs a honlappal, szoktam nézegetni.
Mi a bajod azzal a rajzzal, ami ezen az oldalon van?
Esetleg www.simson.hu?
Kisfürjesi
sorszám: 350 (22407)
( előzmény: pocok_simson, 2005-01-18 21:49:24)
A németben tudok segíteni
sorszám: 349 (22383)
( előzmény: pocok_simson, 2005-01-19 10:26:16)
Köszönöm szépen, még aznap megtaláltam azt az oldalt, csak az a kifogásom, hogy német nyelvű, de majd megoldom, ha esetleg tud még vaaki valamilyen más forrású kapcsolási rajzot simson s51-hez, azt köszönöm.
üdv : Pocok
itt találsz kapcsolási rajzokat http://www.s51.de/tech-sp_index.html
sorszám: 347 (22353)
( előzmény: pocok_simson, 2005-01-18 21:49:24)
Sziasztok!
tudna nekem valaki küldeni egy áttekinthető kapcsolási rajzot Simson s 51-hez?
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Üdv:jocipocok
A gyújtáskapcsoló mögött van 1 vagy 2 fojtótekercs.
Ez Neked megvan?
Kisfürjesi
Hy! Kéne 1 kis segítség! Van egy S51N simsonom, és meg szeretném csinálni akkumulátorosra! Nem tudom, hogy kell megcsinálni, hogy visszatöltsön az aksiba! Ha valaki tud akkor örülnék a segítségnek! Címem:raventechno@freemail.hu
Előre is köszi!
Vedd ki a szívatót mert több mint valószínü a gumij leragadt a nyillásra és nem dúsit.
Jól olvasom, hogy elől tárcsa féked van? Milyen? Mennyi volt? Én is szeretnék egyet előre! Légyszi írj róla valamit! (emailbe ha lehet) Köszi!
Hi! Van egy Simsonom 70-es hengerrel és egy Dellorto karbival. Hol csinálnak több felömlőt a hengerre? Nincs valakinek eladó jobb oldali (légszűrő) horpasztott burkolata? Festés nem számít! Ha lehet, emailt küldjetek! Köszi!
A s51.esem nem indul hidegen csak nagy nehezen. De viszont meleg motorral egyböl indul. A szivatót hiába huzogatom nem csinál semmit, járó motornál sem. Mi lehet ilyenkor csinálni?
Keresek S51 blokkot és első teleszkópokat (kiflikkel).
Simsonra rezonátor eladó.Üdv.
Sziasztok!
Áll a garázsban egy S51N simson, gyári 70ccm hengerrel, 4. sebesség beépítve, nagyon állat kipufogó, pár hiányosság: első fék bowden feszítő csavar kell rá, hátsó gumi szintén kell, indexek rajta, de akksi szintén kell bele. Horpadt tank, de amúgy nagyon állat motorikusan és a fényezése sem rossz. Én 86E-ért vettem (no jó, túlfizettem kissé), 45E Ft-ért vihető mivel nem használom, Czetkát vettem. Vecsésen van. Fotót tudok csinálni.
Sziasztok!
51-es Simsonhoz keresek gyújtás oldali motor deklit.
Köszi
Hi!
Van egy Táboris szimóm (70ccm,4 felömlő,babszi gy.,ford.mérő,alukerekek,első tárcsa) és most szereztem hozzá egy MZ 25-ös karbit. Csináltam hozzá közdarabot és rá is ment csak valahogy nem akar rendesen kipörögni. A ford. számmérő(elektronikus, de analóg) szerint is csak 6-ot forog 4-edikben. Most gyári Simson fúvóka van benne(72). A tűt is variáltam, de semmi. Amúgy a beömlő ki van reszelve. Aki próbálkozott már ilyennel és tudna pár tanácsot adni kérem írja meg a fórumba. Előre is kössz.
Sziasztok van egy Schwalbém és egy Starom szétszedve.Blokkok még egyben.
starhoz van régi forgalmi is.Schwalbén új ülés,lámpabúra,km óra és csomó apróság.
Ára 20.000-20.000huf.
t:70/313-03-36 Budapest
A lenkereket NEM kell kicserélni, nem 12 ill. 6 V alapján van erősebb.
Igazán erősebb mint az S51-es sorozat jelent meg.
Ez így igen szépen hangzik a régebbi típúsok számára! De a jel 180 fokkal elvan fordítva.:-((
Ami esetleg járható viszonylag kis ráfordítással, az a reflektor 12 V-os átalakítása...
Kisfürjesi
Ja igen, tényleg cserélni kell néhány dolgot a dobozban
Boldog új évet mindenkinek !
Az a kérdésem, hogy lehet-e normális, nem legyengült mágnesű lendkereket szerezni emberi áron Veresegyház Vác Gödöllő Újpest négyszögben.
Delejezni valahol Kőbányán lehet, (ha lehet)
Gyuszi!
15000 -ért kend a hajadra!:)
Bár szerintem a 6V-os egyszerűbb, és a feledatát az is kiválóan ellátja.
Nem elég a tekercsek kicserélése, ki kell cserélni a lendkereket is mert a 12V-osé erősebben van mágnesezve + kellenek a légszűrőházban lévő elektronikák is.
Összesen: 67 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|