:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
MZ - új hozzászólás Összesen: 982 oldal
Szevasz!
Nem kirekesztő a névválasztás? Olyan látszatot kelt, mintha a TS-ek és a többi MZ nem is számítanának! Vagy ez kizárólag 'TZ-kre kihegyezett klub lenne?
Üdv: Miklós, az esélyegyenlőségi biztos :-D
Köszönet bambinak ée lasziatinak.
DE. Nagyon be vagyok gerjedve, karbi-bolond lettem.
A Szakirodalom a 30N3-1-es karbinak 14 mm-es benzinszintállást ír a pohár tetejétől mérve a benzinszintig (felszerelt karbival, ellenőrzés végett a benzinslag a karbitól előzőleg eltávolítódik). OK, rendben, csak a bibi az, hogy ez csak 24 mm-es úszómagassággal lehet elérni (a 28 helyett!)! Így nagyon fullad a motor.
Ha beállítom az úszókát a 28 mm-re akkor a benzinszint a pohárban levő kiszögelés felső szintjéig sem ér el. (?) Nem értem. Mostmár hogyan kell?
A pohár újszerű (a két labdacska egyszinten), a zárócsap szintén, főfúvóka 130.
Már azon vagyok, hogy visszategyem a 30N2-5-ös karbimat (a 251-es mocira)
Valaki segítsen már!
Hequila: a nagy csavar a levegőé, a kicsi a CO beállításhoz van.
Szia Pumukli.
Egyenlőre tényleg még csak kilenc kép van fent,ami elég nevetségesen hangzik,de még nem volt időnk képeket csinálni. Most szereztem gépet. Viszont ha megint ellátogatsz oda,többet láthatsz(nem képet)az oldalból mert vasárnap tovább írtam.
Aki esetleg szeretne csatlakozni,nyugodtan látogasson meg: www.etz-mania.atw.hu
A szakirodalom részben benne van hogyan kell belőni a karbidat!
Anno én szereztem meg a szerelőmtől a leírását (gyári könyvecske), és Kustib tetette fel ide.
Fisi
Magwas!
A láncot nézd át!!!! :))))))
Lehet, hogy nem volt egyértelmű: nem a Futárhoz mentem végül, hanem a másik boltba. Nagyon rendesek voltak.
Helló!
1. szocimotoros@freemail.hu
2. Nem találtam meg a többi lehetőséget, vagy az oldal tényleg csak 9 képből áll? :-D
Pénteken leesett a láncom. Épp a Futárhoz tartottam volna egy simmeringért, amikor az astoriánál nagy recsegés-ropogás, stb. Szerencsére nem tanyáltam, és a lánc sem vágott agyon. Elrolleroztam a Zichy Jenőbe, és az első boltban vettem egy láncot meg egy bakelitet, mert azt teljesen szétvágta a lánc. _Nagyon_ rendesek voltak, adtak szerszámot, elmagyarázták hogyan kell szerelni, és amikor bénáztam még segítettek is.
Kérdés: miket nézzek át a motoron hoogy ilyen és hasonló balesetek ne történjenek?
Hello!
Először is köszi a választ. Akkor talán arra is választ tudsz adni, hogy azon a karbin (időközben kiderült, hogy 30n3-1 -es) melyik a levegő és melyik az alapjárat csavarja! Mert még nem tudtam rájönni, szétszedni meg még nem akarom. Szóval tekergettem a nagyot (ami sztem az alapjáratot állítja), de utána inkább az a levegőállítónak tűnt. Szóval hogyan is van ez?
Hello!
Azt hiszem, hogy Kisújszálláson (Jász-Nagykun-Szolnok Megye, a 4-es főúton) néha bontanak ETZ-ket, amik vagy karombolosak, vagy bármi ok miatt nem szereltetik meg őket. Ha arra jársz, érdemes lehet benézni.
Hi!
Para: kezd a tokom tele lenniazal h a motoromon semmi sem gyari, bontott alkatreszt meg egyik kereskedo sem tud szerezni. Kellene nekem egy henger, meg egy karburator etz 150 hez. Ez a ketto ujan 40000 lenne, annyier mar motort veszek :(. Tud valaki valami specko szoci bontot vagy olyan bolhapiacot ajol raakadhatok ilyesmikre?
THX Csicso
Sziasztok,üdv minden MZ-snek!!!
Szeretném megtudni az oldal müködtetöjének az E-mail címét. Tudna ebben valaki segíteni?
Hawerommal megpróbálunk "beindítani" egy ETZ-klubbot. Akit érdekel,az látogasson ide: www.etz-mania.atw.hu Sziasztok,a mánia legyen veletek!!! :-)
Szevasz Fisi!
Néhány héten belül tervezem! Most úgy tűnik a mocim sem fog akadályt görgetni elébe, bár jobb nem előre inni... Ez a Kaloring egy versenypálya?
Miklós
Szia Miki! Nekem is ilyen karbim van csak 250-es ETZ-re van rátéve. Én mindig a 2.-ra teszem (Fentről).
Hello Miklós!!!
Bocsi!!! :)))) Nem lehetett kihagyni!!! :P
Mikor jössz át Kalocsára???! Holnap itt lesznek Bambiék is a Kaloringen de. 10 órától!!!!
Fisi
ez nagyon, de nagyon gonosz volt tőled. egész nap arra vártam, hogy én legyek a 3000. :-)
És én vagyok a 3000. -ik!!! :)))))))))))))))))))
Fisi
Ja a ringasozád is természetes!
Amúgy ezek a motorok nem arra lettek tervezve hogy 120- al utazz!
MAradj a 90- 100- nál!
Két személlyel 90.
Fisi
Hali!
Nagyon örülj neki hogy a csatosbambis karbit kaptad a mocihoz! Ez jobban gyorsít, és kevesebbet eszik!!!!
A szitálás "természetes" dolog az Etz- nél, főleg a nagynál, de inkább kisebb sebességnél, és csak akkor ha elengeded a kormányt! Egyéb esetben nem szabad neki sztiálni!!!
Nézd meg az egysíkon futást, és centíroztasd ki a kerekeket!
Váz rendben?????
Fisi
Nemrég vettem egy 250-es ETZ-t, és lenne néhány kérdésem vele kapcsolatban:
-Normális, hogy a karbi 30N3 -as? Volt egyáltalán ilyen ETZ-re? Nekem nagyon fura rajta, nem a csavaros fajta, hanem valami gyorskapcsos.
-Miért van az, hogy 90-től elkezd kegyetlenül szitálni, 120 körül meg azt úgy ringatózik alattam jobra-ballra, mint egy lyukas bárka? A kis TZ-m nem csinálta ezeket!
Egelőre ennyi, ha eszembe jut még, írok!
Sziasztok! Ha van időtök nézzetek be, raktam fel új mocis képeket! http://osztonelet.fw.hu
Az alapjáratba nem szól bele a tű állás.Viszon oda kell rakni ahol a motor a leg dinamikusabban gyorsul közép tartományban,a legkissebb csörgéssel.A könyv egy makulátlan új gyári motorhoz irta a beállitást.Valószinü hogy a legtöbb MZ már ettől eltér egy kicsit,(dugó, henger, karb. kopás miatt) ezért van rajta több lehetőség a beállitáshoz.üdv bambi
Lenne egy kérdésem azokhoz akiknek 30N3-1-es karbi van a mocin (ETZ 251): melyik bevágásba kell tenni a részterheléstűt a rajta levő 5 rovátka
közül?
A Szakirodalomban található cikk szerint felülről lefele számolva a 4.-be kell, de ha oda rakom, akkor kissé emelve a gázon fullad a motor, hörköl de helyrejön kövérgáz húzással, egyébként alapjárat ok.
Előre is köszönet a válasz(ok)ért.
Bambi
Lehet, hogy kedden megyek. 6 után neked még jó?
Ja, és lehet, hogy nem leszek a fórumon egy darabig, úgyhogy majd hívlak
Gexxx
Küldtem mailt, nézd + gyorsan!
Gexxx
Bazz...!
Tényleg.
De nincs másik itthon asszem.
Azé majd megnézem.
Lehet h kéne venni.
Ez nem gyári ami benne van.
Asszem valami szovjet gyártmány.
:-)
Üdv!
Király!!!!!!
sorszám: 2987 (13275)
( előzmény: joeChristmas, 2004-07-01 22:40:27)
Emberek!
Lehalok!
Ma délután előveszem a mocit - rángat.
Magasabb fordulaton főleg.
Megasztán, durrog is, és nem nagyon akar menni.
Megnéztem, a gyertyaképem kicsit világos volt, karbit kipucoltam, tűt feljebb húztam, gyújtást megnéztem, az naon okés.
De a motor még mindig azt produkálja.
Ja cseréltem kondit is meg gyertyát is.
SEGÍTSETEK LÉCCI!
Thx.
Üdv!
Ádám
Sziasztok, Motorosok!
Rég írtam, de most nagyon muszáj elmondanom valamit!
Szerda 14:53 óta egyel bővült a forgalomban lévő TS MZ-k száma!
De jó érzés!!!!!!:)
Sziasztok!
Jó motoros időt MINDENKINEK!
A hétfő is jól hangzik! Majd még pontosíccsunk! :)
Üdv: TiB
Hello
Csicso
Ez tényleg jó módszer, (Már a fűrészlapos) jó lesz tőle a fék, de tudni kell, hogy a mittudomén milyen rendelet szerint (ami az átépítés-tunning-stb dolgokat szabályozza)tilos!
(Bár persze nagyon nem érdekel) :-)
Üdv Attila
Hello. Keresek az ETZ 150 -emre tanksapkát, mert valami köcsög lenyulta. Ja meg kéne még egy távtartó a kuplungkar és a -bowden találkozásánál levő fajtából. Tel.: 20/3321578 toto@grungers-corner.com
mennyit megy az ETZ125 ös maxon?
milyen hibái vannak?
Sőt, már 3.56-kor is. ::)
elkurtam az elozmenyt, termeszetesen Kustib fekbetet csereparajara ment.
Tibi!
Csak most olvastam bocs:
minden elet le kell reszelni kb 2mm es 45 fokban, a futasirany(tehat oldal lehet laposabb szog), majd fogsz egy femfureszt es masfel centinkent kb keresztbe hosszaba bevagdosog masfel millimeter melyen, ettol nem fog leegni a cucc.
Csicso
JA, most mondja nekem valaki, hogy az MZ nem megbízható!
Pedig Siójut és Enying között olyan sáron is keresztülmentem ami a blokk feléig ért.
Majd lessz fenn kép a honlapomon.
Hát elég szép volt a motorom.
Csá!
Hali Srácok!
Voltam el pár napot.
Szfehérváron voltam asszonypajtásnál - motorral!
Az tőlünk 220 km.
A gép úgy megy mint a távirat!
Csak a világításom zárlatos.
Majd délután nekiesek.
De csomagokkal és utassal (kb 160kg terheléssel) is mentem 80-85-öt
a 150es Trophymmal!
Naggyonkirály!
Üdv!
Ja, fogyasztás: 4,5l/100km
Ez a Buckler valami fasza rezó márka????! :PPPPPPPPPP
Fisi
aakos bent vagyok. Bucler kiválló!
Bambi!
Holnap bent leszel? Mert megyek Pestre. Odamennék a rezóért. Bucklert vettem. Azt szereted?
hűűű!
lehet, hogy ezt a szervizhez kellet volna irnom...
bocs!
Bambi!
szeretném megkérdezni, hogy a trophy karbiban (BN28) mekkora a főfúvóka?
még mindig szivok a karbi beállitásával. ha a tűt a legfelső állástól egyel visszább állitom akkor szépen húz alulról de 70 a vége. ha a legfelső állásba rakom akkor megy 90-et is de csak nyél gázon. addig viszont csak darabosan megy és alulról egyáltalán nem húz inkább dadog. tehát megoldás lehet-e ha a tű alulról a második állásban van, viszont a fúvókát egyel nagyobra cserélem?
köszi!
minden jót!
ÓÓÓ te mocskos Tib!!! :)
Bráner ám a nénikéd térgye- kalácsa!!!! :)))
Majd adok én neked, egyre közelebb az augusztus!!!! És a 125- ös főfúvókával igencsak kezd agilissá válni a motorom!!! Jót mentem ma is, és még Peti nem is nézte át a gyújtit!!!
Gexxx!
Ezt az angol dumát nem értem! :))
De biztos!???:))))
ja és ma meglett az új tükör is!! KIssé más formájú de nagyon faja!! :))
Nah Tib most már kezdesz felhúzni!!!! Lesz nemulass!!!
Fisi
mármint otthon maradok :)
Péntek nem jó. akkor költözöm ki a koliból. És vasárnapig ott is maradok. Hétfő este?
Mért nem lehetséges? Visszaváltasz, azt kész! Én a 4000-re törekszem egyébként, mert innen tudok ugrani! Budapesti dugóban állandó előzésben vagyok, ha haza akarok érni polinom időn belül... :(
Üdv: TiB
Összesen: 982 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|