:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
MZ - új hozzászólás Összesen: 982 oldal
biztos.
de nekem meg friss a motor,én újítottam fel,aztán még is bezörög magas fordulaton,néha meg is koppan,pedig szinte minden új rajta ami forog,kopik,ez van..majd lesz egy gixerem 20év múlva,ami nem zörög,meg nem kopog be..
Lett egy TS 125-ös vasam. Tudni szeretnék pár dolgot. Azok az adatok kellenének, ami bevált. Milyen gyertya, hogy lehet alapjáratot állítani, mennyi az eőgyújtás értéke, mennyi olaj kell a váltóba stb. A verda már egy kicsit csörög -zörög, majd télen szétszedem, most még mennék vele. köszi.
Érdekel a dolog. Mennyi és merre van ? Főtengelyhez nincs cuccod?
Érdekel a dolog. Mennyi és merre van ? Főtengelyhez nincs cuccod?
Új korán, gyári összerakással, frissen bejáratva ESETLEG mehetett annyit, de mint mondtam, ezek a motorok nem gyorsasági gépnek készültek.
....csak a fenti kritériumoknak megfelelő gép ma már fehérholló kategória....egyedi utólagos generál bármilyen precizitással és szaktudással, gépműhelyi felszereltséggel is végezzék, sohsem fogja elérni a gyári összerakás minőségét.
Üdv mindenkinek!
Keresek Mz Trophy-hoz első és hátsó kereket, illetve első telót.250es\2
Esetleg egész motort vennék alkatrészként.
Vagy ha valakit érdekel ez a Trophy az szóljon.Forgalmija van.1971es gyártmány.
Msn címem: mojzi87@hotmail.com
Azért arra nem átr odafigyelni, hogy ne legyenmá hónapokig egy helyzetben a dugattyú. Időnként nem árt rárugni egyet (szivatóval).
Az állásba mi baja lenne a mozgó alkatrészeknek(dugó,gyűrűk,görgők)??? Sztem semmi baja nem lenne. Öhhh... Én be se járattam a gépet! Csak kentem neki a nyáron... Lehet azé ilyen fos :S:S
Figyeljetek segitségre lenne szükségem : azon filózok hogy dugót csapot görgöt cserélek a gépbe mert szükséges de akkor megin járatni kell egy 1000 km ig nem ? MONDJUK az idő kellemes lenne hozzá de ha hirtelen beköszönt a rossz idő és esetleg nem tudnám folytatni a járatást akkor mi van ? Nem tesz neki rosszat hogy ugy teszem el télire hogy félig még járatni kell ?
Köszi előre is
Szívesen kitenném az oldalamra bárkinek az MZjéről a képet, csak küldjetek el egy képet róla az mzetz kukac vipmail pont hu címre! Gyártási évet is írjtatok mellé meg a nick nevet.
Ide kerül fel a többi közé: www.fireblade.atw.hu -> Klubtagok
Samee
Figyeljetek már!
Tudodm, hogy ezer éves lerágott csont, és szokszor volt már szó erről, de nem tudna valaki küldeni nekem egy 251-eshez való első villamerevítő tervrajzát? Esetleg valami link? Vagy csak valami rásbeli instrukció, hogy hogy heggesztessem meg, miből, hogy ilyesmi.
Köszönöm előre is.
Hali! Valakit nem érdekell gyári új MZ TS 125 henger dugóval?
Hello
Jobb inkább nem beáztani bár elméletileg nem lesz tőle semmi baja, ha utánna jól kiszárítod + kommutátor szeletek közti (tekercs ellenállást ellenőrizni ehhez jó egy sima digitműszer. Ha a szeletek közt összeégés(zárlat van) az kilehet óvatosan kapargatni. De ezzel még nincs az kizárva h valahol menetzárlatvan belül a forgorész horonyba ehhez spéci műszer un zümmer szükséges.
Sziasztok,egy kis segitség kéne.250-Etz mindig megeszi az 1-3 kapcsoló villát. Mit csinálok rosszul? Elöre is köszi.
Nem kúrja szét valóban. Mit kúrna szét?
a forgórészt rakjad inkább, mert annak kell inkább az átöblítés :)
Nemtom ki mondta, de nem hülyeség, csak ne gyújtsd fel :D
Vinutta
Na akkor az se gyári..:D
amúgy ki mondta itt a fórumon,vagy hogy hogy is van ez,hogy a ts elektronikát a forgórészt gázolajba rakjam bele,majd az kimossa,meg az állórészt is.most áztassam bele?nem kúrja szét??
Hello
Hát erről tudnék mesélni. Egyszer hozzám került egy mezőgazdasági célból épített trike: hátmondom ez besz***s.Most figyelj: 250 ETZ a lengővilla leszerelve, a váznyúlvány megerősítve és összevolt hegesztve 1 Trabi elsőfutóművel (természetesen rugózott is) az ETZ blokk rendesen láncal össze volt kötve a Trabi váltóval, tehát 5x4 sebesség előre és 5hátra. A poén az egészbe a fószer akitől hozzám került 5mázsás utánfutót cibált vele gondnélkül, (persze a elsővillán hatalmas ellensúlyok)
Hát én bent a központban is láttam már egy párat......nem a főutcán,de egy majdnem olyan forgalmas helyen.a sulink előtt.hát az a gép poén volt:D
sztem le se szarja a rendőr azt,ha úgy tákolták.
Szerintem bőven lehet versenytempót motorozni TZ-vel :D
Mondjuk a Jawahoz nem tudok hozzászólni, de pl keresztapám lkegánykorában megszorított egy T5-ös Pancsit simán, pedig nem ment csak 100 körül vele.
Ráadásul kölcsönmotor volt :D
Alig tudta megindítani a dugót
Vinutta
Mert nem szaladgálnak vele közúton, vagy ha igen, akkoris csak a faluban, ott meg nem jár a rendőr, csak negyedévente ;)
Szerintem se hasonlítsd ösze egy corsa motort egy Hasabusa motorral! Ég és föld! Olyan mint egy szekeret öszehasonlítani egy Ferrarival.
mzzzz
Hali, ha valakit érdekel, van egy eladó ETZ 250-es hengerem, és a hozzá tartozó hengerfej, 4000Ft-ért megválnék tőlük!
Akit érdekel, írjon a muller_szabolcs@citromail.hu címre, vagy hívjon a délutáni órákban a 06/30/496-0230-as számon.
A sebesség témához annyit hogy az én 125-ös ts mz-m felújítás és bejáratás után nem megy csak 90-et, de 3.-ba kimegy 80-ig de utánna csak 90. de nem is ír többet a gyári könyve. Amúgy 65-70 nel járok vele mindennap de még nem csörög picit se. :)
na hali!
Azt birom,hogy az ilyen öreg fasziknak,akiknek van ilyen kis kocsijuk,ez a traktor,ami egy utánfutós nem tom mi,meg egy pannónia blokk,de láttam már simson blokkosat is meg 125ös ts blokkosat is,de így össze volt barmolva,ahogy azt kell úgy.
és nekik mé nem kell átépítési engedély vagy mi a túró?mert nem hiszem hogy eredetik:D
Hello!
A nyomték dologb teljes mértékben egyetértek. De az 1.0 ás corsa a nyolc szelepes 45 Ló a 12 szelepes 54 :D
Nah részemről a téma lezárva.
Beszéljünk inkább az MZ-k ről:D
Sztem nem érdemes motor- és autómotorokat összehasonlítani, más fordulatszám-tartományban dolgoznak, a fajlagos fogyasztás pedig erős összefüggésben van a nagy fajlagos teljesítménnyel. Pl: ETZ250 1000 kcm-re: 84 LE, 18 liter/100 km. És bár az 1.4 F Astra nem erős, de legalább nyomatéka sincs ;). De ilyenek voltak a hasonló évjáratú Fordok meg VW-ek: elavult motorokat kellett a környezetvédelmi előírásoknak megfeleltetni, ez lett belőlük.
"Bár ez nem fórum téma de megcsapta a szememet.
1000 s corsa 60 - 70 lóerő lennne? hát érdekes az 1,4 es F astram 60 kemény paci:D:D mind1."
Miért ne lehetne?
A Hayabusa meg 170 lóerős és csak 1.3-as. na ehhez szólj hozzá!
A nyomatékot sem árt megnézni. A lóerő önmagába nem mutatja meg hogy mit tud egy motor.
Ha megnézed a trabantot meg az ETZ-t. egyik 26 másik 21 Le és a lökettérfogata meg dupla. Viszont a trabi nyomatéka azért 2xese az MZ nek.
Vagy ha megnézel egy nyerges vonatót annak sincs sokkal több lóereje mint egy sportkocsinak mégis elhúz jópár tonnát, mert van nyomatéka dögivel.
Heló.Itt van az oldalon egy 6 voltos 20 ledes forulatszámmérő.Azt megcsinálta már valaki?Mert mi már 2.szor csináljuk de igy sem akar rendesen működni.Ki mit mond?Mi lehet a baj?szerintünk IC.
azt nem értem,hogy hogy tudnak ilyen streetfighter mz-k amikor felállnak 1 kerékre,és a támasz fogja meg hátul,tudjátok,és úgy mennek.és úgy csinálnak rajta vmit.és az hogy lehet hogy megy,amikor az úszószint........ szinte túlfolyik a karbi,meg minden,hiszen nem tud zárni,és miért nem áll le?vagy vmi?
Te ugyanez van az enyémmel is! Ha 80 nál visszeengedem csörög picit. de nem zavar! Tudod felújított cuccok soe olyanok mint a gyárik! De így is futni fog jó pár 10.000 km-t. A lényeg, hogy a főtngelyem egy szem hangot ki nam ad, és más sem, a gyűrűk meg....
mzzzz
persze nekem terhelésnél nem csörög kicsit se,csak ha visszaengedem a gáz mondjk 60 fölött 4.ben,akkor hallani a gyűrűket,pedig most lett fúrva.de ez van..de viszont jól pöfög,szóval belenyugszok hogy csörög kicsit.de amiket itt szentesen az utcán látok,vagy elmegy mellettem,háth egyhén szólva durván csörögnek,ezzel nyugtatom magam...jól van ez így.
Áhh.. Soha nem krosszoztam vele. Csak úton használtam! Olaj mindíg volt benne. Csak ha a 3dik sebességet rakom neki akkor csattan a váltó 1 picit! Köszi
Különben az mz-k alapból csörögnek egy kicsit.mind szinte,ha nem akkor pörgesd ki párszor és már fog is.nem alaptalan az hogy az mz-k alapból van egy kis csörgése.az mz alapból csörög.nagyon kicsit.persze gyárilag biztos nem csörgött picit se.én 3850ft ért vettem,8 funkciósat.a kilóméteróra.jaja engem idegesít hogy kicsit ugrál a mutató.de ez van....
Jah! Tökéletsen igaz! Pöfögjön és ne csörögjön. Én is inkább a tatás stílus vagyok, de néha azért megpörgetem kicsit nehogy ellustuljon. Ma mentem a ts-emmel először 100-at mióta megvan. Nekem az már kicsit sok volt, pedig bírta volna még szépen. De elég a 80-90 és finito.
A km-órát meg sokan felraknak. Megértem Somebody-t. Tipikusan elő szokott jönni, hogy billegnek az mz-órák. Ami nem nagy gond, de van akit zavar....
mzzzz
Mennyiért lehet ilyet kapni a boltban? engem is érdekelne de idaig azthittem ez egy draga dolog oszt nem érdekelt annyira:).
Sebességméréshez még annyit szeretnék irni hogy: Szerintem nem az a lényeg hogy mennyit megy egy tz vagy jawa (hanem hogy pöfögjön a segged alatt);D, á nem hanem hogy nem is versenyzésre tervezték ezeket hanem mindannapos használatra, meg egyébként se szeretik ezek a gépek ha hajtják öket:), szóval ha vkinek ilyen sebességmániája van az ne tz-t vegyen hanem sportgépet:). Én pl még sose néztem mennyit menne a tz-m:) meg amugyis én tatasan vezetek;P Na szóval mindenjót és ez is csak egy vélemény!:)
egyszóval élvezetesebb vele motorozni én így érzem.
Én most raktam a kis ts-emre bicikli kmórát,ez nem az a szar,ami 99ig mér,hanem tovább is.300ig mér,azt írja,és tegnap felraktam,és hajszál pontosan ugyanúgy mér,mint az analóg eredeti óra.csak ez digitális.azért raktam rá,mert sokkal jobb,élvezetesebb menni vele,mert az analógosat nem olyan könnyű leolvasni,nem birod olyan gyorsanmint a digitálist.nagyon jól szuperál,télleg fasza......még a sebesség mellett a tizedest sebességet is mutatja,és a két óra között az eltérés maximum 1-2 km óra....nem több.
Ez nem olyan hihetetlen. Enyém is annyit ment sikuton szélcsendbe. De hát mit ér a motorozás kanyarok mer dimbekdombok nélkül. Akkor meg ugyse azt nézed mennyivel megy csak menjen:))
Ez nem olyan hihetetlen. Enyém is annyit ment sikuton szélcsendbe. De hát mit ér a motorozás kanyarok mer dimbekdombok nélkül. Akkor meg ugyse azt nézed mennyivel megy csak menjen:))
Meg a régi öregek is tudnak ám...
"Volt nekem régen egy simsonom, de az úgy ment 2 személlyel 80at, hogy csak na!" // Simson Star
"Meg a 350es Jawa-val 150-nel előztem a 250-es MZ-ket..."
Hát igen, az idő mindent megszépít / és felgyorsít... :)
Igazad van, a pontos sebesség mérése GPS-sel, vagy km-óra hiba meghatározása stopperrel orvosolja rögtön ezt a kérdést. Másik autóhoz vagy motorhoz való viszonyítás nem ad pontos eredményt, felejtsétek el.
Azt nem is kétlem, hogy jó az óra, de a tervezők már a könyvébe is beleírták, hogy 3-5km/h-t le kell vonni az óra által mutatott értékből, hogy megkapjuk a nagyjából pontos értéket. Tehát, ha a tied 110 felé ment egy kicsivel, az azt jelenti, hogy 105-106 km/h lehetett a sebességed, 250-esnél meg 125-130km/h.
Persze érdemes a váltót is átnézni: leginkább hogy a kapcsolókörmök, és a fogaskerekek mennyire vannak legömbölyödve, megkopva. De ha mindig volt benne olaj, és nem krosszoztál vele, nem lesz vele gond, pláne a csapágyakkal nem,azokat hagyd békén. Nem tudom ETZ-d vagy TS-ed van-e, de pl a kis TS váltója elpusztíthatatlan.
Az Mz-klubból BlueRider nemrég fejezte be az átalakítás, és amennyire én tudom pöpecül működik is neki. Nála érdeklődjél, biztos elmond mident.
Most tervezem, h 250/1-es tsemet átalakítom 12 voltosra, ehez miket kell cserélnem?
Azt hittem van annyi egy corsa, mert pl a nissan micra meg van 60ls símán, még több is
Bezsélek én itt össze-vissza :D
jah... mit akarok kérdezni: váltó tengelyek csapágyait,görgőit hagyjam akkor békén??
Összesen: 982 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|