:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
MZ - új hozzászólás Összesen: 982 oldal
A mai relatíve meleg időben nekiállatm, h megfejtsem, miért nem indul a ts-em. És az a problémám,h eddig azt hittem az aksi szar, mivel berúgni nem tudtam, és másnapra elment az áram, 4-4.5v maradt csak benne. Most ma nézegettem, és most is ugyan úgy 4 v van benne. De az a gáz, h nem világítt semmi, és a duda se szól. Most akkor mi baja lehet? Esetleg a gyujtás kapcsoló hányt be?
Kössz a választ.Igen ettől féltem végülis még teljesen nincs összrakva úgyhogy akko beszerzem a alkatrészt. Ilyet csapágyboltba vagy motorosboltba keressek?
Más: AZ előgyújtással éns tapasztaltam hasonlót 3mmelőgyújt.al alsó ford.tart.ba bika erős, fent 5000es fordulatnál szinte teljesen elfogy.
Ja, nekem is ilyen. 3-mal nyomatékosabb, 2,7 körül pörgősebb. Érdekes. Én állítottam 3,6-ra is, ezt az MZ Hogyan tovább c. biblia említette, de úgy már néha ciripelt.
Akkor nekem is ez lehet a bajom a 250essel, mert lent izomból megy fent meg kifullad 70-80nál 4. 5. ben csak szenved. De valószínű,h az enym nem kap elég levegőt, az is közrejátszik.
úgy tűnik az én ts-em különbözik a tiétektől:D
belőttem 3mm-es előgyujtást alján kegyenlenül erős lett,a végén kb 3.ban 70nél elkezdett mintha levegőt szívna és erölködne,szinttet lassul....
belőttem úgy nagyjából járó motornál ezt már szemre,kisebb előgyújtást,és egből 3.ban 70nél érzed,hogy ott van benne nagy erő,és onnan húz kb 90ig.nagyon sokat számít az előgyujtás...AMÚGY NEM TUDNÁ VKI MEGMONDANI,MIKORTÓL KOPOG A MOTOR A NAGY ELŐGYUJTÁSTÓL??KB HÁNY mm???amitől már kopog kicsit.hm??
Sziasztok! Van egy eladó 250-es ETZ blokkom kompletten jó állapotban papirokkal, csak be kell dobni a vázba és megy! AZ ára fix 15 000 pénz!!! Valamint egyéb bontott etz alkatrészeim is vannak megfüzethető áron megválnék tőlük. TEL.06702941581
ja és hozzátenném,hogy a csapágy helye,ahova rakod,nincs szétkopva....hogy szinte kézzel rakd ki be..:S
meg a tengely sem csúszkál benne,mert az aztán az igazi szopáss..:S
nekem is ilyen volt:DD
egy rendes,nem túl laza csapággyal,(mert szerintem sok a laza,ez a c3as fag nekem lazának tűnik nagyon,kicsit mozgott is vele) de ha nem oyla lazább fajta,tuti nem mozog hézagolás nélkül se...
bótban fillérekbe kerül, ha nincs szerencséd akkor oldalra tud mozogni a főtengely és beleér valamibe, aztán csodálkozol hogy most újítottam fel mégis csörög. Amúgy túl nagy baja nem lesz, nekem sem volt benne...igaz hamar be is sült, de az másért :)
Hello!
Egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok:
Darabokból összeraktam egy 125ös eTZ blokkot de az a két hézagolót nem tudtam berakni a főtengely csapágyakhoz mert nem volt a "kosárba" amiből raktam. Nagy baj az ha kihagytam ezeket? esetleg mit lehet helyette betenni?
qrva gyors a gép, gyorsan indul és a legjobb az benne hogy zsebtelepről megy:D
Igen eltaláltad az egy kemény piaci széldzseki! szét volt szakadva az ülés és már csak nem hagyom ugy szakadtan:) de egyébként megy a gép csak felpörörg.
na ezt is csak a tanyán használod,ezzel nem mész közúra az is fix:)
De jó különben kilőhet mint a vadállat simsonba mz blokk:))engem szinte letámadtak amikor megemlítettem.ezt meg minnyá dícsérik hát ilyet.
amúgy jó..tetszik a színe.
sorszám: 16503 (64985)
( előzmény: Black Dragon, 2006-11-06 17:55:10)
Ezt tudománynak hívják. Enélkül nem születnének új dolgok és nem haladna a tudomány. Miért ne,lehet hogy egyszer még tömeggyártásra kerül a sor és akkor elkél majd egy prototípus:) Amugy + csak volt egy vázam meg egy blokkom és gondoltam miért ne?!
Fúú baszdmeg! Ez borzalas:)
Olyan csúnya, hogy az már gyönyörű :))
A legjobb az űlés. Mi volt eredetileg a bevonat, széldzseki?:))
sorszám: 16501 (64983)
Érdekes szerkezet. :o De nem értem a létjogosultságát, hisz már 15 körül kapható egy működőképes kis TS.
Az alkotás öröme, a pénzhiány, vagy mi a mozgatórugója az ehhez hasonló márkagyalázó tetteknek? :)
sorszám: 16500 (64982)
Szia! Az indexen elég szép mennyiségű anyagot szedtünk össze ehhez a témához. Ezeket érdemes megcsinálni:
- az egész motort lemossuk, leápoljuk
- teletankoljuk
- a karburátorból elhasználjuk a benzint
- akksit kivesszük, szobahőmérsékletre helyezzük, időnként feltöljük (célszerű nem a szobába tenni, ki tudja mi párolog ki belőle)
- a hengerbe egy kevés olajat teszünk, majd átforgatjuk
- középtámaszra tesszük és felbakoljuk úgy, hogy a kerekek ne érjenek a földre
- guminyomásból engedünk
- a kipufogó végére teszünk egy zacskót, hogy a hengerbe ne jusson pára
- a gumikat glicerinnel, vagy paraffinolajjal ápolhatjuk le (szilikonnal nem célszerű, mert életveszélyes lesz, de a többi gumi- és műanyagalkatrészre jó)
- legalább kéthetente megsimogatjuk, becézzük :)
Nem. Elötte egy másik Ts-en volt ez a karbi és ott hibátlanul működött. Amugy ez egy hibrid Ts:) nézzétek meg (nem kell kifikázni ez egy sufnituning gépállat)Ja és a levegőszűrő orvosolva van már nem olyan mint a képen!!!
Képek:
http://kepfeltoltes.hu/061106/simz__001_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/061106/simz__002_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Várom a segítségeteket továbbra is!
Üdv!
Szerintetek hogy rakjam el télire a 251-esemet?
Kitúráztatom az összes benzint a karbiból addig ok.
Még mit javasoltok? Kereket engedjem lejjebb?
És ezt egyiknapról a másikra csináta??
sorszám: 16496 (64975)
( előzmény: Black Dragon, 2006-11-05 16:59:46)
Szeretném újraküllőztetni MZ TS-em kerekeit.Tud valaki segiteni,ajánlani valakit ,aki szakszerűen megcsinálná?
Köszi
Helló!
Kb mennyibe kerülhet egy hátsó fékkulcs?
Mert most mentem át a nem túl messzi "Pistabá" kisboltjába és 1350Ft
Hát én ezt egy kicsit sokallom. Vagy csak én gondolom soknak?
eladó 125-ös ts mz dinamója, egyedül a szénkefék hiányoznak róla, mert az kellett a kocsim fűtőmotorjába.
irányár: 3000 huf
Én nem rakom el a motorom télre, csak blokkot cserélek, és elkezdem felújítani a most benne lévő blokkot, mert már fura kopogó hangokat ad és a 3. sebesség sem használható már vagy egy éve. :DDD
Szia ! Szerintem a szimering vagy, a karbiban elfordult a suberhenger mert a vezető tüske kirászkódott( és emiatt akad fönn a gáz.) Ez a karbi dolog egyébként MZ betegség. De mindegyik hibát könnyen le lehet ellenörizni szétszedés nélkül.
sorszám: 16491 (64964)
Szerintem sem gyújtás probléma!
Lassan kapja az anyagot a karbid.
Szeeritnem jön a tél, úgyis ráérsz, érdemes az egészet kifújkálni :)
Csatlakoznék az előttem szólókhoz! Vagy szimmering, vagy felakad a gázbowden. Esetleg új bowden van benne? Mert lehet csere után a karbi tetejéről levetted a csavart és úgy tetted vissza, hogy nagyon ki van tekerve és feszíti a bowdent. Én uyganígy jártam kormánycsere és bowdenvágás után :-)))
mzzzz
mzzzz
sorszám: 16488 (64958)
Megszakítócsere közben elállított előgyújtás?
Halika
Nekem a tanksapka szellöző furat eldudugulása csináta ezt.Azé nézd meg a tűszelepet is.
csőváz
kilozulu
ETZ 150
Van most olyan gondom újabban, h. max 3. rúgásra beindul a motorom de ezt az elindulást csak max. 20-30 mp.-ig folytatja, aztán leáll. Megint berúg, megy 20-30 sec. leáll. Ez mi szerintetek? Új megszakító, régi akksi, de nem olyan sz*r, új pipa, új kábel, új gyertya. A trafó még nem új, de mostmár az köv. Ezen felül 5leT?
Haho!
Nekem ETZ-n volt ilyen bajom. Be volt évődve az O-gyűrű a kis visetébe. Azt hittem nincs benne semmi, hanem csak fémesen tömít. Aztán vki. mondta h. van ott, csak ki kéne cserélni. Kiemeltem hegyes szerszámmal, el SKF-be, ott adtak jót, helyére tesz, minden ok. Nem szorul, olaj helyén marad (bár olyan sokat nem mentem még vele.)
Nem vagyok MZ guru de szerintem szimering.
Black Dragon
gáz bowden fel van akadva?
sorszám: 16481 (64951)
sziasztok!
nincs valakinek elfekvőben 250es ts vagy es hengerfeje (ts jobb lenne)vevö lennék rá. komárom megye
Üdv!
Van egy Ts 125-ösöm és nemtudok rájönni mi a baja! Amikor beindítom egyből felpörög 7-8 ezres fordulatra. Hiába állítok rajta mindig ezt csinálja. Lécci segítsetek!!!
Jaaa!!! Én nem arra gondoltam,bocs. Én úgy értettem,h a gumi tömítésre van szükséged :D Azt a fém köröcskét sztem meg lehet csinálni otthon is. De lehet biztos venni is.
Áá, ez a sima tömítőkészletben nincs benne. Az viszont lehet, hogy gumiból készült tömítéssel szorulna a berúgótengely, és nem hiába van fémből. Nem baj, lesz mivel szórakozni a hosszú téli éjszakákon...
a címemet elírtam :( Bocs
vale.46@freemail.hu
Hello! Bocs, hogy ide is beírom, de hátha valakinek szuksége van iylesmire :)
Elado ETZ 250-es karbi, szép, újszerű állapotban, hiánytalanul, szivatobowdennel, és karral, csak gázbowden kell hozzá. Ár: 5500Ft
Továbbá elado TS 125-höz egy kiválo állapotú állorész forgorésszel egyutt, egyedul a kiskondi hiányzik rola. Ár: 6000Ft.
Képet tudok mail-be kuldeni, a címem val.46@freemail.hu
Ha valakit érdekel, ide írjon.
Érdekességképp én egyszer úgy jártam,h túl vastag vagy nem tomm mi lehetett vele,mert a berúgókar nem ment vissza tőle,csak egy kis segítséggel! B*sztam is ki belőle rögtön! :D
Hááát... Az oda illő tomítőgyűrűt csak készletben lehet megvenni úgytudom. Tehát lehet kell venned egy teljes tőmítéskészletet.
Hali!
Sehol nem találtam, hátha valaki jobban vágja: érdekelne kis TS-hez a berúgótengely és bal dekni közötti tömítés mérete. Illetve nem lenne-e jobb oda vmi gumiból készült O-gyűrű?
És azért nem szól a rendőr?
Mármin a szöges gumiért.
Sziasztok!
Vennék egy Trophy 250-es vagy Ts250-es oldalkocsis MZ-t eredeti nem felújított állapotban,csak guruljon!
30-611-90-77 Feri szóljatok ha van valami.
20x30x7 (2db)
25x35x7 (1db) az első lánckeréknél.
http://www.mz-b.de/miraculis/aw/mz/text/etz150e/etz150e.html
Megtudná mondani nekem valaki,h kis ETZben a főtengelyszimeringek mekkorák? Méreteire gondolok. Vagy link esetleg vkinek??? kösz
Gondolom Lánckerékre gondoltál. Kell az rá, mert az anya "lerázódik", oszt ott fog lötyögni a lánckerék. Amúgy az nem fordul el, bordástengelyen van, ha észrevetted.
Összesen: 982 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|