:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
|
- Fórumok -
MZ - új hozzászólás Összesen: 982 oldal
"... utalhat a koszos, tömődött kipufogóra?" - nem utalhat hanem utal.
Sziasztok,
Friss ts 125 tulajdonos lettem a napokban.
A motor tompa hangja, erőtlensége, gázra való lassú reagálása többet között utalhat a koszos, tömődött kipufogóra?
üdv
Tamás
Amióta találkoztunk, nincsen töltésem, előtte sem volt, akkor a főtengely ütése miatt nem próbálkoztunk tovább. Ez egy másik blokk, másik álló és forgórésszel.
Na abból lenne szép füstölés :D
Nem kell.
De legutóbb le volt kötve és működött a szabályzásod. Mit variálsz te állandóan? :)
sorszám: 46322 (140878)
( előzmény: 150esRolleres, 2013-09-23 08:56:08)
Kikötöm, de át kell kötni egy darab vezetékkel?
Mérjed az akku feszültséget. Elektronikus szabályozó esetén az ellenállást ki kell kötni.
sorszám: 46319 (140875)
( előzmény: 150esRolleres, 2013-09-23 08:03:52)
Azt hogyan tudom leellenőrizni, hogy az elektronikus fesszabom jól működik e? A mechanikusnál a jobb oldali érintkezőjét odaszippantja mikor már beindult a motor, és olyankor melegszik a piros-zöld vezeték. A bal oldali érintkező pedig középen van.Az ellenállás tekercset lecseréltem, mert elégett, valszeg az elektronikustól.Egy gyors fejtágítást kaphatok valakitől?
De ne aggódj, 5 évet adok neki és az elektromos járművek fognak terjedni veszettül. Azzal nincs ilyen gond...ott lesz más :D
Hát ja. Mondjuk ha fél évre leállítod a motort, minimum elzárt benzincsappal kell kijáratni az üzemanyagot. Én mondjuk, ha nem közvetlenül másnap megyek a motorral, akkor is így állítom le. De még jobb ha kiborítod az úszóházból.
Főleg az 5-10% etanol tartalom ami a problémát okozza. Megköti a levegő nedvességét és ezzel szétmarja a réz alkatrészeket, aztán amikor elpárolog a benzin, a réz oldat lerakódik zöld zselé formájában és beleköt mindenbe, még ha maga a fúvóka nem is károsodott végzetesen.
A mai csodás benzinek... Fél év alatt eldugult a 250/1esem karburátora úgy h csak egy újabb kifőzősdi segített.
http://www.sportmotor.hu/motoros_videok/poen/karburator-fzes-39033
Akinek karbidugulásos baja van szerintem hagyja a kompresszort, vicces de működik :D
Nagyon nincs időm mostanában.
Saját motoromon sem tudtam meghúzni egy csavart már két hete.
sorszám: 46314 (140866)
( előzmény: 150esRolleres, 2013-09-21 18:23:33)
Üdv újra, úgy érzem elkaptam a témát; a fesszab gondok. Az én motorom évekig hibriden megy akksi és 95-ös keverékkel, de külön nem sajnos. Keri, már nem jársz újpest felé? vethetnél rá egy pillantást, a számod elveszett...
Oké köszi! Egyébként van hozzá mindenem mert van egy deluxe blokkom.
Majd délután teszek fel képet vhova, van 2 ts blokkom, abban megnézem. Am mindenképp le kell majd szedned a bal oldalt, mert ha benne is van a hely a meghajtásnak, maga a meghajtócsiga tuti nincs meg - mert minek.
Valaki megtudná mondani hogy a sima tsben meg van e a meghajtás helye a fordulatszámmérőnek? Had ne kelljen már szétszednem, és még annyi hogy mennyivel fog többet enni a motor ha felfuratom 150es re?
Először is szedd le a bal deknit és nézd meg, Keri nemrég a felújításról linkelt be képeket, az egyiken jól látszott is a meghajtás helye, azt keresd meg.
Lehet, csak ki kell fúrni a helyét felül, a meghajtás helye elvileg bennevan már mindegyikben.
A Deluxon gyárilag van. Gondolom annak a cuccait rá lehet pakolni a simára is.
Dehogynem. Nyekergett mint az állat. Úgy fölkelegedett hogy a megszakítóm is szétolvadt. Egyébként a sima ts re nem lehet valahogy fordulatszám mérőt varázsolni?
Meg igazából csak költői panaszkodás volt. Elég bosszantó amikor a dolgom végeztével derül ki, hogy feleslegesen dolgoztam és elfogyott az alapanyag is, tehát hétfőig esély sincs hogy újra gyártsam.
Frankón megcsináltam hozzá peremező szerszámot. Olcsó 10-es sárgaréz csőből, CNC esztergával, gyorsan megvan most már, de cseszhetem a CNC-t ha rossz a betáplált méret :D
A fő gond az, hogy csak kevés csövet vettem a fejlesztéshez és elfogyott, hétfőig nem tudok előrébb jutni.
Nem, mert az szar anyagból van.
Meg ez az izzó foglalat helyére megy, egy felesleges kontakt hibával kevesebb.
"... Frankón leesztergáltam sárgarézből a foglalatot, beforrasztottam a LED-et, ..." énnél azért egyszerűbb, gyorsabb és sokkal olcsóbb ha egy izzó, lehet kiégett is, foglalatába építed. :D)
Szívás. Csináltam LED-es izzókat MZ műszerhez. Frankón leesztergáltam sárgarézből a foglalatot, beforrasztottam a LED-et, kiöntöttem tokozó gyantával, fel is políroztam, szebb, jobb, masszívabb, mint a gyári....ja csak kiesik a helyéről mert rossz a mérete. Gagyi volt a foglalat amiről levettem a méretet.
Szóval mehetek anyagért és gyárthatom újra. Ezeket meg felhízlalom ónnal és jó lesz nekem. :)
nem sír a dinamó? amikor menetzárlatos lesz az álló rész akkor szokott ilyet, érdemes lenne rámérni a gerjesztő áramra, amikor hasonló problémám volt nekem 5-6 ampert vett fel a gerjesztés, világítás nélkül, ha a világítást is ráadtam akkor még 7et is.
Valószínűleg az ellenállás tekercsed lett zárlatos először, és emiatt égett le az állrész.
Sziasztok. Az lenne a problémám hogy ha nincs töltés tökéletesen megy a motor, 90-100 a vége, viszont ha van töltés 60-70 nél többet nem megy. Teljesen kimegy a motorból az erő. És a + szénkefém egyfolytába szikrázik. 1-2 cmeres szikrákat ad. Ez mitől lehet?
Hogy lehetne kizárni a hibákat?
Hogy lehetne kizárni a hibákat?
Zárlat, rossz a fesszab, rossz bekötés.
Bocsi lemaradt. / Mz ts 125
Sziasztok. Az lenne a problémám hogy ha nincs töltés tökéletesen megy a motor, 90-100 a vége, viszont ha van töltés 60-70 nél többet nem megy. Teljesen kimegy a motorból az erő. És a + szénkefém egyfolytába szikrázik. 1-2 cmeres szikrákat ad. Ez mitől lehet?
MZ Trophy 250-es alkatrészek eladók.
06 30 3433355
No. Csináltam mindkettőt. A megrendelő meg választott :) 20mA-esnek sem sokkal kisebb a fénye adott helyen és még mindig erősebb mint az izzóé. A candella értéke kb. ugyan az mindkettő LEDnek, de a 20mA-es ugye fókuszált, a 0.5W-os meg félgömb, és úgy látszik a műszer kialakítása olyan belül, hogy sok fény elnyelődik benne.
Szóval meggyőztem hogy tartósabb a kisebb teljesítményű.
Szerintem a 0,5 W-os LED(ek) oda is sok lesz. Nekem két db nagy fényerejű (20 mA-es) van benne, bőven elég.
"... mi lesz ha berakom a helyére?" - megvakít! :D)
Aminek teljesítménye van az melegszik :)
Egy kicsi alap LED-nek kb. 0,04W fogyasztása van. Amit én használok annak 0.5W vagyis 10* akkora a teljesítménye és a fénye is egyben.
És kb. 10* hatékonyabb mint egy izzó, de sajnos ha sok fény kell, akkor ez is melegszik.
Nem értek a lovakhoz, de a LEDnak nem az a lényege pont hogy nem melegszik, csak világít? Izzó szerintem jobban melegszik, meg nincs is amiben kárt tehetne.
Ezt én valahogy nem tudtam követni :)
Feszültség ejtésnek egy diódát kell betenni, 0.6V két darab 1.2V áramtól minimálisan függve, ami az ellenállásról kevésbé mondható el.
De alapvetően a feszültség szabályzás nem bonyolult.
Van egy kapcsoló elem, egy komparátor, és egy referencia feszültség.
Komparátor egyik ágára a referencia feszülséget teszed, a másik bemenetére az akkufeszültséget, a kimenetére a kapcsoló elemet.
Komparátor, általában tranzisztor logika, referencia feszültség egy zéner és feszültség osztó ellenállás, a kapcsoló elem egy teljesítmény tranzisztor. Ha rossza feszültség, a zénerrel és feszültség osztóval kell beállítani, a többi vagy működik, vagy nem.
2Wos műszer izzó mennyire melegedhet?
Csináltam pár műszerfoglalatos LED-et próba képpen. 0,5W-os melegedésű LED még az asztalon is 50fokra melegszik, mi lesz ha berakom a helyére?
Mondjuk az effektív fénye is nagyobb mint egy 5W-os izzónak, szóval lehet hogy sok is :)
szevasztok! engem érdekel ez a téma, mert nekem is volt gondom fesszabályzóval.. olvastam itt olyat, hogy nem szabad lehúzni járó motornál az akku sarut :) de nehezen képzelem el, hogy indukálna olyan feszt amitől elszáll az elektronika. kommutátoros generátortól mondjuk távol tartom magam, azzal nagyot lehet szívni, de a csúszógyűrűsek jók. Amondó vagyok, hogy a sorozstgyártott ndk-s generátorokra pattintott feszültségszabályzók ugyanazt a feladatot látják el amit a nagyok. Biztos van 6V-os is. a fesszabályzónál volt olyanom, hogy leesett a töltőfesz 12,5 V körülire. mondanom se kell, hogy mindíg vihettem tartalék bikázót magammal :) kiszedve a zenert elértem hogy 15,3V legyen a kimenet ami sok. (ez nekem kívülről opciós mert a vezetékeket kivezettem egy rövidzárnak) A végleges megoldás az lett, hogy a gerjesztés árama és a feszmérési pont közé kanthalhuzalsodronyt méreteztem amin esik úgy 1V, így az az alacsonyabb értéket méri a fesszab. a 14 V pontosan beállítható.
Látom, ez Alberci garázsban beütött neked..;) Habár én meg azon a piros fesz. szab. -on gondolkozom, de semmi írást nem találtam róla még.
Teknőc
Egy fura kérdés: miért van az hogy az ES125ös hátulját szinte könnyen fel lehet emelni, a TS meg jóval nehezebb? Nem fordítva lenne logikus hogy a régiben több az anyag?
Azért voltak olyan szériák, ami 20 másodpercig sem bírta az üzemet.
Mi is lenne? Nekem is annyi volt eddig a hibám vele h elengedte egyik sarut a forrasztás, én magam javítottam :)
én is remélem :) csak azért ajánlgatom, mert meglehetősen biztos vagyok benne hogy nem lesz gondod, ha meg mégis akkor belefér :D
Köszönöm Árpádnak, Kerinek a választ.
Kerinek a felajánlást, nagyon jól esett.
Remélem, nem kell élnem vele. ;):)
Teknőc
Összesen: 982 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|