:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
MZ - új hozzászólás Összesen: 982 oldal
Csak azért mondtam, mert nekem ez volt a gond. Csppet túltöltötem, aztán, a felesleget pont adta ki magából. Egy iudő után megállt, és most pont jó az olajszintem.
Meg az 150etz-m mért fogyaszt 100km/h 6liter benzint de a suber tű a legkissebb fogyasztáson van, irjatok kösz.
Kösz devil hogy irtál!
De még 1 kérdés mz etz150-nek mennyi olaj kell az első teleszkóbjába?
És milyen fajta olaj?
IRJON mindenki aki tudja.ELÖRE is KÖSZ
Üdv mzzzz!
Nem hinném hogy a túl sok olaj miatt lenne, mert addig nyomja, amíg van benne olaj :(, de azért köszi az ötletet.
Aham! Az alátét és a zégergyűrű is odavaló! Nem tom hogy érted a letörését a zégergyűrűnek. Nem kell rá letörés xD. Sima zégergyűrű az ami oda kell!!
esetleg nincs több olajad a blokkban a kelleténél?
A kisfogaskarék mögött folyik ki. próbáltam már többféle szimeringet, szimeringházat, de semmi nem segitett. A lánctokon keresztül hátrafolyik és a bakeltnél kifolyika kerékre.
Pontosan honnan is folyik az olaj??
ThUnDeR
Mert valószínűleg nem a szimeringnél folyik, hanem a kuplungkinyomó pálcánál ereszti át az olajat.
Majd valaki, aki tömítette már ezt, tud rá esetleg valami használható és tartós megoldást javasolni rá. Talán valahogy beiktatni egy O gyűrűt, az segítene.
Üdv mindenkinek!
Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy mit csináljak a ETZ125-ből jobboldalon folyik az olaj? Szimeringet már kb 3x cseréltem benne de nem akar megszünni ez a jelenség.
Szia!
Helyileg hol vannak ezek az alkatrészek?
Sziasztok
Eladóak a következő 250-es, illetve 251-es ETZ gyári DDR alkatrészek.
Kivéve a karburátor nem gyári,mert japán gyártmány!
Váltóléptető villák 10-12-ig
Váltóléptető tengely
Léptető szerkezet
Fogaskerekek külön+tengelyek
Henger ETZ 250
Generátor forgórész
Generátor állórész
egyenirányító
fesszabályzó
gyújtáskapcsoló
kupplungalkatrészek
berugószerkezet
berugó+váltókar
első lengéscsillapítópár komletten
fékpedál
sztender
alsó és felső kormánykifli
műszertartó alukonzol
műszertartóba óratartó gumik
por és vízvédő gumi a gyújtáskapcsolóhoz
hátsó kerék kompletten, új gumival, 10 km nincs benne, még körben a festett sárga csík is rajta van
első keréktengely
hátsó keréktengely
lengővilla
féktárcsa
kilométeróra meghajtó spirál
30-as torokátmérőjű MIKUNI fordulatkarburátor ETZ125-re vagy 150-re
Képet tudok mindenről küldeni!
Akit érdekel valami, írjon e-mailt a muller_szabolcs@citromail.hu címre
vagy hívjon a 06/20/224-7288-as számon a délutáni órákban.
Anno én is igy vettem a TZ-t, valamint nagyfater TZ-je is ezt produkálja mostanában. Hiba oka nagy valószínűséggel: ami a kihajtó tengelyt hajtja fogas-csigás kerék annak a biztostó zégerje leeshetett! Ha ez így van akkor egy egyszerű zégergyűrű pótlással megoldódik a gond. Mivel csak úgy ott volt a tegelyén az a fogas-csigás kerék, nekem kicsit megreszelte a primer lánckerék azon részét,mely ezt a kereket hivatott hajtani. Cserélni kellett volna,de én nem tettem meg... Ha teheted cserél ki! Persze csakha belemart. Remélem érthetö voltam, igen fáradt vagyok. :D Ha nem világos irj nyugodtan, aztán megpróbálok másként válaszolni :) Na mentem aludni. Bye
HaliGali!!
Vettem az ,mz etz150-mre 500ft-ért egy fordulatszámmérő spirált,mert azt hittem hogy az a baj, de nem az volt hanem a blokkban nem forog körbe az a kar.mi lehet a baj és ez a kar mennyibe kerülhet.Meg lehet javítani.
irjatok.
kösz!
azért ez még nem flipflop :) a különböző színhőmérsékletü fények miatt látod másnak.
Probáld ki hogy fényképezőgépen fehér lapra bekalibrálod a fehér egyensúlyt, ezek után ha azonos fénynél lefotózod a motort az ugyan olyan színü lesz mindenfajta fénynél.
Mondjuk tény hogy napfény a szélesebb sprektrum miatt sokkal élénkebbé teszi a színeket, mint egy keskeny sprektrumu neonlámpa.
Színkártya, ez az, erre gondoltam! :D
nekem az tetszik benne h minden fényben más színnek látszik. a benzinkút neonjánál narancssárga, naplementénél bordó, napfényben inkább piros. Ma sok pénzt elkérnek egy flip-flop fényezésért ;-)
színkártyával is be tudják azonosítani, nem kell kód, a kód csak egyszerüsíti az azonosítást.
Amúgy szeriten a mai modern festékekkel nem lehet ilyen ocsmány színeket kikeverni :D
Szia!
Egy jobb festékboltban be tudják azonosítani a színt kóddal, ki is tudják keverni.
köszi. Én is fel akarom újítani a blokkot. A ts-emen egyébként a festés gyári, kivéve a sárvédők, de a tank meg a dekli gyári, ezért is nem festettem át. Sztem vmi kód alapján ki tudják keverni, és sztem az eredeti színek közül sztem a narancs a legszebb. ;-)
Üdv
gab
Az eredeti TS narancsvörös, vagy mélyzöld, illetve égszínkék.
De nekem a bézs szín tetszik legjobban TS-en
Halii!!!!
Nagyon fontos lenne egy sztender az etz150-mre:Mert jővő honapba le szeretném müszakiztatni.Irjatok veszprém megyében lakom.Elöre is Kösz!
üdv,
nyáron én is elkezdtem felújítani egy TS 125-öst, de csak az alapozásig jutottam, mert nem tudom milyen színű legyen, majd tavasszal befejezem. Addig felújítom a blokkját, meg szerzek egy kipufot.
Jól néz ki a TS-ed, mint egy gyári. :D
Bocsánat, itt a link:
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=73505014&t=9028182
Pontosabban TS125(150)-250-250/1, ES125(150)/2. Hamarosan lesz ETZ 250, ETS 250 is. Minden csak a szabadidőm függvénye. (sulis vagyok még)
Vezetékköteggel kapcsolatban érdeklődhetttek a bakimate kukac freemail pont hu-n is.
Üdv:
Baki Máté
:-)
Az www.mzclubhungary.com -on bakimate már árulja a TS vezetékköteget, lassan készül ETZ-re is. Részletek a fórum-->szervíz-->elektronika topic-jában
Bambit keresd! 20-342o977
Hali
Köszi, de nincs most keret. Most eladás előtt állok én is. MZ TS125 + Simson S50
http://www.hasznaltmotorok.hu/hirdetes/159802
Egyébkén a nagyon jó szép gépek, grat.
Minden jót
gab
Üdv _gab_
Nyírtelek, Nyíregyházától kb 8km. Ha érdekel nyugodtan hívd a 06204499736-ot :)
Ütemtársak, 250-es TZ-re keresek villamerevítőt.
pontosan milyen szimmeringbajokkal is ??
ok... holnap leengedem...
ja bocs erre nem válaszoltam. Nem jellemző, de ereszd le az olajat nívóig (meleg motornál érdemes) mert a váltót visszafogja és máshol attól még kinyomhatja ahol nem kéne.
igen... azért magasabb az olajszint (több van benne) mert tudom, hogy 900 ml kell bele, de az ellenörző furatig akartam feltölteni, hogy meginduljon a felesleg kifolyása... 1 liter bontatlan dobozos hykomolt be is nyelt, úgy, hogy az olaj nem jött ki... biztosan kell neki egy kis idő, amíg megtalálja az olaj a helyét, de miután még hetek elmúltával sem jelentkezett a felesleg, és egy csepp sem folyt el, még az is megfordult a fejemben, hogy utána kellene tölteni egy kicsit...
szóval a 9 dl helyett 1 liter van benne, ettöl magasabb az olajszint...
Magasabb olajszint? Bocs hogy kötexek, de azt meg miért is?
igen, a váltóolaj (akármennyi is van a váltóban nem tud befolyni a forgattyúsházba (ha a szimeringek és a tömítés jó)
ha jól értem, akkor a magasabb olajszint normális esetben (ha a szimeringek jók) nem tud befolyni a forgattyúsházba?...
A sprint 2T ilyen. Illetve a 2T mint motor ilyen hogy füstől.
Ha a motor jól megy a fogyasztása elfogadható akkor nem nyúlnék hozzá.
Jobb minőségü olajjal jó esélyel meg is szünik a füst.
Egy bizonyos kolléga mondta anno (mellesleg ide is sokat írt régen, de nagyon eltűnt...bár szerintem olvassa...) hogy az MZ-k legtöbbje szimmeringbajokkal küzd, csak nem sokan veszik észre...és ez sokszor nem is oly szembetűnő / érezhető. Akkor kiröhögtem, de kezdem azt hinni igaza volt...úgyhogy semmire ne mond azt hogy "biztosan jó, ha xy csinálta".
2T olaj téma: mindegyikkel füstölni fog, akit ez zavar az (saját szakállára!!!) menjen fel 1:50...1:60-nál hígabbra egy jobb olajjal (sprinttel max 1:50!), akkor biztos kisebb lesz a füstölés (meggyőződésem hogy a nagygenerál-km intervallum is jócskán csökken), de hidegen és kis tempónál mindíg füstölni fog, ebbe jobb belenyugodni.
szevasztok...
megoldódott a gyertyaprobléma... nem kis befektetés árán (kemény 350 HUF) vettem a 251-be egy Trabiba való Marelli gyertyát... a porcelán szinte egy magasságban van menetes résszel... betekertem, és szemmel látható a javulás... :) eddig alapjáraton fel-le ugrált a blokk, rázta az egész motort, ezzel az új gyertyával sokkal simábban jár...
viszont a füstölés megmaradt... :( arra gondoltam, lehet hogy a hajtómű olaj a ludas a dologban... röviden leírom... kuplungállítás miatt le lett eresztve a régi olaj, én töltöttem fel hykomollal... 1 litert be is nyelt, úgy, hogy az ellenörző furaton nem folyt ki egy csepp se... még hetek után sem, igaz, a motor a szervíz miatt összességében ha 1 km-t ment... most már kifolyik a lyukon, leengedjem a felesleges 1 dl-t?... a főtendelynél biztos nem engedi át az olajat, mert új a szimering, a régi tulaj cserélte, és elég precíz... szóval a magasabb olajszint miatt átereszthet a blokkon keresztül valahol, hogy a forgattyúsház is kapjon belőle, ami a füstöt okozza?... vagy nyugodjak bele, hogy a sprint 2t ilyen?
Üdv, megkérdezhetem hová valósi vagy, mert szerintem láttam a hírdetésed. Szabolcs megye? Azon belül?
Köszi
gab
Üdv,
MZ TS 250/1 és ETZ 250 KATONAI mindkettő 2009 közepéig műszakival, törzskönyvvel eladó. Mindkettő megbízható műszaki állapotban. A katonaiban 11Ekm van, bontatlan,csörgésmentes. Irányár:95EFt,145EFt Érd: 06204499736 vagy 06303171520. Kérésre képet küldök.
nem...bár MR berendezés közelébe ne vigyed, mert a szuprevezető mágnesek azért károsak lehetnek :)
van hely bőven, de ha nem hiszed akkor lassan forgasd át és azonnal megérzed ha akad, de le is mérheted, hogy felső HPnál menyi hely van.
Nem tudtok olcson szerválni egy jó tankot az mz etz150-emre.és mennyiért?
+karbit?
létszi irjatok.KÖSZ
vagy küldjetek email-t
Ez a gyertyaprobléma sokaknál nem fordul elő tekintve hogy télen nem motoroznak:)
Amugy való igaz hogy kisebb hőértékkel előbb melegszik cska vigyázni kell ha jön a jó idő ne maradjon benne.Én párszor elfeledtem kis MZnél. Melegedett ezerrel.
Mit gondoltok? Egy homogén mágneses tér (állandó mágnes) nem zavarja, vagy nem teszi tönkre a közvetlen környezetében lévő elektromos kütyüket?
Először is keresel a neten arról egy fényképet, kicsit átszerkeszted, próbanyomtatást csinálsz, h passzol-e a helyére, majd veszel levonós papírt rányomtatod, és ha otthon nincs laminálód akkor a papír írószer boltban belemináltatod (érdemes többet kinyomtatni a levonós papírra). Ezután kivágod, és felragasztod a helyére. Laminálásnál ügyelj arra, hogy vékony legyen a lamináló fólia.
sztem netről szedd le és csináltasd meg vmi dekorációs boltban vagy vmi ilyesmi helyen. nekem egy ismerősöm közlekedési táblákat gyártó cégnél van és ők is meg tudnak csinálni mindent. sztem ilyesmivel is próbálkozhatsz.
sok sikert
gab
Összesen: 982 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|